Şimdi Ara

Yaz Gelmeden Klima Alacaklar Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
11
Favori
22.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

Orijinalden alıntı: ersen_

quote:

quote:

hangi modeller makalar iyi ve ekonomik ısıtıyorki?
    hep soğutma hep soğutma, oku oku ezberledim forumu yav.

Arkadaşım forumun kışın yazılan mesajlarını okursanız görürsünüz, gene bilinen markaalrın hepsi sorunsuz ısıtır. Benin gönlüm Zibro 75 ama kışın performansını görmedim bilmiyorum ama güveniyorum.

evet ZBRO'nun değerler çok güzel görünüyor dimi, fakat sizin linkini yolladığınız AC fiyat olarak daha iyi şimdilik ona doğru ibre.
    şimdi kış aylarını da okuyorum bakalım. bir de tesisatlı sobalar varmış ilginç ürünler bi bakalım.

Akdeniz iklimi olan yerlerde klima en iyisi hatta bazı klimalar -25 derecede bile ısıtıyor.

Artık iki liste olur kimi orta üstü klima alır, kimi orta bütçeye göre, ben orta üstünden yanayım yani 9000 btu olana 2500 tl verilmeli bir daha 20 sene balın agrımaz (tecrübe ile sabit)

akdeniz iklimi ah aaah keşke öyle olsa:) karasal iklimin göbeğindeyiz, siz bana göre ekvatorda sayılırsınız sayın Mat35.

orta bütçedeki cihazlara bakmaktayım..

umarım buralarda indirim hayalleri gerçek olur. belli mi olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşım forumun kışın yazılan mesajlarını okursanız görürsünüz, gene bilinen markaalrın hepsi sorunsuz ısıtır. Benin gönlüm Zibro 75 ama kışın performansını görmedim bilmiyorum ama güveniyorum.

evet ZBRO'nun değerler çok güzel görünüyor dimi, fakat sizin linkini yolladığınız AC fiyat olarak daha iyi şimdilik ona doğru ibre.
    şimdi kış aylarını da okuyorum bakalım. bir de tesisatlı sobalar varmış ilginç ürünler bi bakalım.

Akdeniz iklimi olan yerlerde klima en iyisi hatta bazı klimalar -25 derecede bile ısıtıyor.

Artık iki liste olur kimi orta üstü klima alır, kimi orta bütçeye göre, ben orta üstünden yanayım yani 9000 btu olana 2500 tl verilmeli bir daha 20 sene balın agrımaz (tecrübe ile sabit)

akdeniz iklimi ah aaah keşke öyle olsa:) karasal iklimin göbeğindeyiz, siz bana göre ekvatorda sayılırsınız sayın Mat35.

Nerde oturuyorsunuz, -10 altına düşmezse sorun olmaz mesela manisa somada oturan bir bey vardı kışın oldugu karın yagdıgı yerde general 18000 btu ile sorunsuz kışı geçirdigini yazmış.

Bu tür olay tv bölümündede yada sıcak fırsatlardada olmuştı sanırım eger birliktelik olursa klima alacaklarda kazanır satanda bakın yukarda mbirol ne yazmış 25 klimaya özel fiyat.

Zibroda üst üründe var orta üründe.

Uyan 75 serisi alır
    uymayan 30-65 serisi alır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nerde oturuyorsunuz, -10 altına düşmezse sorun olmaz mesela manisa somada oturan bir bey vardı kışın oldugu karın yagdıgı yerde general 18000 btu ile sorunsuz kışı geçirdigini yazmış.

Bu tür olay tv bölümündede yada sıcak fırsatlardada olmuştı sanırım eger birliktelik olursa klima alacaklarda kazanır satanda bakın yukarda mbirol ne yazmış 25 klimaya özel fiyat.

Uyan 75 serisi alır

Alıntıları Göster
    quote:

Uyan 75 serisi alır

Muğla merkez, geçen kış -3 gördük, fakat şehrin açığında ve az daha yüksekte olduğu için soğuk. etrafı bahçe bir ev.

Diğer satıcılar da konuya ilgi gösterirler umarım.

Güzel fikir

• 9.000 btu klimalara zibro olarak örnekler, bu marka forumdan mbirol ve koçklimaya danışılarak bilgi alınabilir.

3D Inverter Zibro SP 7526

http://www.pvg.com.tr/zibro_sp_7526-37-72.html

ECO-II Inverter Zibro S 3025

http://www.pvg.com.tr/zibro_s_3025-25-61.html

ECO CHANGE Inverter Zibro S 6526

http://www.pvg.com.tr/zibro_s_6526-23-49.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 15 Ağustos 2012; 14:18:50 >

• 9.000 btu klimalara midea olarak örnekler, bu marka forumdan tekirdaglı ustaya danışılabilir.

Klasik olanlar.

http://www.modernklima.com.tr/urunler/149/VIDA_Serisi_Duvar_Tipi_Split_Klima

http://www.modernklima.com.tr/urunler/147/R_Serisi_-_Duvar_Tipi_Split_Klima

Inverter olanlar 24.000 olanlar önerilmez.

http://www.modernklima.com.tr/urunler/160/OPTIMUM_Serisi_Duvar_Tipi_DC_Inverter_Split_Klima

http://www.modernklima.com.tr/urunler/148/VERTU_Serisi_Duvar_Tipi_DC_Inverter_Split_Klima

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 15 Ağustos 2012; 14:19:17 >

• Arkdaslar yokmu ya genemı son dakka golu ile ürün alacaz valla bir oluşum yaratalım dedik kimsenın ugradıgı yok

ben 1 ay daha beklerim gider alırım,

eger param uyarsa 7526

eger toplayamazsam optimum midea alcam

bakıyoum tv için, media player için, dream için arkadaşlar birlik olup ta çinden cihaz getiriyorlar bizde tık yok illa kasımımı bekleyecez yav
  • Valla hocam çok taktir ettim bu girşiminizi ama biraz beklemek lazım.Zaten 2 gündür forum kötü, giriyonmu çıkıyonmu belli olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Valla hocam çok taktir ettim bu girşiminizi ama biraz beklemek lazım.Zaten 2 gündür forum kötü, giriyonmu çıkıyonmu belli olmuyor

haklısın valla
    benim korkum son dakkaya kalmamak, bir aya kadar kimse klima almaz elde kalanlarada bakar bir ürün belirleriz kim uygun bulursa oradan alırız amaç ne iyi klimayı en uygun fiata almak.
  • kış gelene kadar beklemede galiba klima alacaklar.

ya donacak yada yanacagız fiyat tavan yapacak o zaman alacagız değişmez ilkemiz

• 25 adeti bulun benden özel teklif gelir size....
  • +2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

25 adeti bulun benden özel teklif gelir size....

+2 demiştim ama gerisi gelmiyor sanırım:) aslında 2 tane için de güzel bir indirim yaparsanız diğer 23 kişi çok kısa sürede koşa koşa gelecektir ne dersiniz? şööyle güzel bir indirim oranıyla şok edin forumdaşları

• quote:

quote:

+2 demiştim ama gerisi gelmiyor sanırım:) aslında 2 tane için de güzel bir indirim yaparsanız diğer 23 kişi çok kısa sürede koşa koşa gelecektir ne dersiniz? şööyle güzel bir indirim oranıyla şok edin forumdaşları

alacaklar son dakkaya bırakmayıp birlik olursa herşey olur ama bizde tık yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: .DeDe.

quote:

quote:

ya ben şehre gidip bikaç klimacıyla konuşayım bari, daha ne alacağımı bilmiyorum, 12btu 18btu vs

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .DeDe.

quote:

quote:

ya ben şehre gidip bikaç klimacıyla konuşayım bari, daha ne alacağımı bilmiyorum, 12btu 18btu vs

alacaklar keşif yaptırarak btu ya karar versinler markada anlaşılır.

• 25 ve üzeri %20 iskonto hadi bakalım ,gel vatandaş gel,klimaya gel.....Marka aynı olmak şartı ile,yada 2 marka olur...
  • samsung bulunur mu acaba mbirol arkadaşımız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

samsung bulunur mu acaba mbirol arkadaşımız...

Samsung ların fiyatı zaten piyasada dipin dipini görüyor.Spotta ,internette bayi alıştan daha ucuz.

Bu arada Samsung konusunda bir yorum yapayım,bu klima Çinli lerle bile kıyaslanmamalı bence.İnceleyip bakan arkadaşlar varsa dikkat etsinler,serpantinleri çok seyrek,plastik kalitesi derseniz kapak sanki kağıttan,zaten servisler tam alem.Bence tv ve tel. kaynaklanan marka bilinirliğini kullanıyorlar.Kliması vasat.

Teknik anlamda serpantinlerin sıkılığı klimanın verimini direk olarak etkiler.Midea,Gree lere göre neredeyse 1e 2 daha seyrek.Bana göre büyük bir eksi bu..
  • evet sayın klimacı ustalarımız ve forumdaşlar; az önce bir kaç model ve fiyat aldım. Şimdi bu model ve fiyatlar konusunda bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

model ve fiyatları alırken, kapasite hesabını yapan arkadaşlar evin yerini ve şartlarını biliyorlardı, hatta aynı sitede yaşamışlıkları vardı denebilir. yinede kısaca bahsetmek istiyorum;

yer: muğla
    rakım: 650metre
    konum: şehir dışı, tepe, kuzeyinde yapışık başka müstakil ev var, doğu-batı-güney açık, bahçeli dubleks

ısıtılacak oda 1: salon
    pencere: 4 adet tek kanat ve 1 adet kapı (tamamı pimapen çift cam)
    m^2 : 35 metrekare (yanında kapalı mutfak var + hol fakat kapılı)
    kat: zemin

ısıtılacak oda 2: yatak odası
    pencere: 2 adet tek kanat (tamamı pimapen çift cam)
    m^2 : 15 metrekare
    kat: salonun üstü

Salon İçin

CARRIER - GOLD 53 NQV 060M

EER(soğutma): 3,01 W/W
    COP(ısıtma): 3,21 W/W düşük değil mi?

FLAIR - FLR 18INV

EER(soğutma): 3,30 W/W
    COP(ısıtma): 3,61 W/W

Mitsubishi heavy DXK18Z4S

Soğutma Kapasitesi : 17060 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 19790 Btu/h
    Soğutma Sarfiyatı : 1.56 kW
    Isıtma Sarfiyatı : 1.60 kW
    Çalışma Akımı (Soğutma): 7.2 A
    Çalışma Akımı (Isıtma): 7.3 A
    Net Boyutlar (İç Ünite) : 268x790x199 (YxGxD mm)
    Net Boyutlar (Dış Ünite) : 640x800x290 (YxGxD mm)
    Ses Seviyesi Soğutma İç / Dış : 47 / 51 db (A)
    Ses Seviyesi Isıtma İç / Dış : 47 / 53 db (A)
    Net Ağırlık (İç Ünite) : 8.5 kg
    Net Ağırlık (Dış Ünite) : 42 kg
    Güç Beslemesi : 220V,50Hz, 1 ph
    Bakır Boru Çapları (Sıvı-Gaz) : 1/4-1/2 inch
    İç Dış Ünite Arası Max. Tek Yön Uzaklık: 25

Yatak Odası İ
    çin

General ASHA09LKCZ Inverter 9.000 Btuh
    Soğutma Kapasitesi: 8530 btu/h
    Isıtma Kapasitesi(btu/h): 10918 btu/h
    Soğutucu Akışkan: R410A
    Çalışma Akımı Soğutma/Isıtma: 3,2 A / 3,7 A
    Sarfiyat Soğutma/Isıtma: 0,63 kW / 0,75 kW
    EER(soğutma): 3,97 W/W
    COP(ısıtma): 4,27 W/W

Bağlantı boru çapı: 1/4 - 3/8

mitsubishi heavy ind. DXK09Z4-S Inverter 9.000 Btuh
    EER(soğutma): 3,52 W/W
    COP(ısıtma): 3,72 W/W sanırım böyleydi bulamıyorum internet üzerinde

Carrier - X-POWER GOLD 53 NQV 025M
    EER(soğutma): 3,25 W/W
    COP(ısıtma): 3,62 W/W

Alarko-FLAIR - FLR 09INV
    EER(soğutma): 3,25 W/W
    COP(ısıtma): 3,61 W/W

• Eviniz kaç m^2 kaç odayı klima ile ısıtmayı düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.