Günaydın arkadaşlar, Üniversite 1. Sınıfı ilk dönemden 1 ikinci dönemden 1 olmak üzre 2 dersten kalarak bitirmiş bulunuyorum. Yaz okuluna gidersem iki ders için toplamda 1200tl civarı ödeme olacak. (Hazır pandemi dönemindeyken uzaktan olacağı için mantıklı geliyor aslında) Diğer türlüde seneye alttan alacağım. Sizce 1200 tl vermek mantıklı mı 2 ders için?(özel ünideyim) Yada bir ders yaz okulu bir ders alttan şeklinde mi yapsam kararsızım. Sizlerin tavsiyesini almak isterim.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yaz okulu mu Alttan almak mı ?
-
-
1-para sıkıntısı yoksa yaz okulunda ver geç
2-dersler zorsa ve seneye geçebileceğinden emin değilsen yaz okuluna git.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: crux07
2-dersler zorsa ve seneye geçebileceğinden emin değilsen yaz okuluna git.Teşekkür ederim
Yaz okuluna git 1 sene boşu boşuna kaybetme. Hayata ne kadar erken atılırsan o kadar kazançlısın...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O parayı verirsen dersi zaten geçersin , çalışmana bile gerek yok
quote:
Orijinalden alıntı: MaxPayne87
Yaz okuluna git 1 sene boşu boşuna kaybetme. Hayata ne kadar erken atılırsan o kadar kazançlısın...Teşekkür ederim hocam ama 2 ders yüzünden neden 1 senem gitsin ki ?
quote:
Orijinalden alıntı: Tensegrity
O parayı verirsen dersi zaten geçersin , çalışmana bile gerek yokÖzel işte hocam geçiriyiolar geçirebildikleri yerden
Diğer senelerden ders kalmayacağının garantisi yok. Bu sene ver geç kafan rahat olur.
Dostum sizin uni. işlerinin detayından pek anlamam. Sene kaybın yoksa, kendine güveniyorsan gitme o zaman...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 28 Haziran 2020; 6:50:28 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MaxPayne87
Dostum sizin uni. işlerinin detayından pek anlamam. Sene kaybın yoksa, kendine güveniyorsan gitme o zaman...Yok hocam yanlış anladınız. Dersten kalınca sene kaybım olacak mı acaba ben mi bilmiyorum diye düşünerek sormuştum (:
Kredi yetiyormu ki alttan ders almaya. Alttan ders alarak bitmiyor ayrıca tecrübe ettim 6 yılın sonunda bıraktım.
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur_298
Kredi yetiyormu ki alttan ders almaya. Alttan ders alarak bitmiyor ayrıca tecrübe ettim 6 yılın sonunda bıraktım.”Ders tekrarı durumunda olan bir öğrenci, tekrar derslerine öncelikle kayıt olmak koşulu ile bir yarıyılda en fazla kırk kredi veya ellibeş AKTS kredisi sınırına kadar ders alabilir. “
Hocam böyle yazıyor. Gelecek dönemin derslerine baktım 40 kredi etmiyor. Yani evet alabileceğim büyük ihtimalle.
Hocam siz tecrübeliyseniz bilgi verir misiniz alttan almak nasıl bir şey.
Bende 30akts vardı ve her dönem 30 kredilik der vardı yani ben alttan alınca normal dönemimden ders kalıyordu. Bir de alttan kalan dersi almadan diğer dersleri de alamıyordum. Üstüne üstlük alttan aldığım her ders normal dönemimdeki derslerden biriyle çalışıyordu. Yani ben alttan aldığım derse gene gidemedim gene kaldım. Benim şansıma yaz okulu açılmadı veremedigim dersler için şuan kesin açılacaksa sizin dersler yaz okulu da halledin alttan almak her türlü sıkıntılı özellikle çakışma olayı.
eğer normal dönem dersleriniz kalmayacaksa hiç yaz okulu ile uğraşmayın bence.Benim 4 tane alttan dersim var o dersleri alttan alınca 1tane normal dönem dersimi alamıyorum oy üzden bu sene yaz okulu düşünüyorum.Şimdi çoğu üniversite yaz okulunu internet üzerinden yapacak zaten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MagicalPoweRReğer normal dönem dersleriniz kalmayacaksa hiç yaz okulu ile uğraşmayın bence.Benim 4 tane alttan dersim var o dersleri alttan alınca 1tane normal dönem dersimi alamıyorum oy üzden bu sene yaz okulu düşünüyorum.Şimdi çoğu üniversite yaz okulunu internet üzerinden yapacak zaten.
Hocam atıyorum edb1 dersinden kalmışsam ve Seneye edb2 dersi varsa ikisini alabiliyor muyum ? Yoksa önce edb1 imi vermem gerekiyor? Böyle 1-2 derslerim varda ondan sordum.
ders isimleri farketmiyor eğer akts sınırına uyuyosanız alabilirsiniz.Örnek veriyorum benim üniversitem eğer ortalaman 2 ve üzeriyse 45akts almana izin veriyor 1 dönemde.30akts zaten normal o dönemin derslerine gidiyor geriye 15akts kalıyor alttan alabiliceğiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MagicalPoweRRders isimleri farketmiyor eğer akts sınırına uyuyosanız alabilirsiniz.Örnek veriyorum benim üniversitem eğer ortalaman 2 ve üzeriyse 45akts almana izin veriyor 1 dönemde.30akts zaten normal o dönemin derslerine gidiyor geriye 15akts kalıyor alttan alabiliceğiniz.
Çok yardımcı oldunuz hocam sağolun. Hazır bilir kişi bulmuşken iki bişey daha sormak istiyorum izninizle.
Bu alttan alıp alamayacağımı veya ne kadar alabileceğimi nereden öğrenebilirim net olarak ?
son olarak çakışan sınavlarım olursa ne olacak ? Aynı gün ve saat
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chesley -- 28 Haziran 2020; 9:10:45 >
her üniversitenin farklı şartları var internet'e ''X Üniversitesi Eğitim Öğretim ve Yönetmelik'' derseniz bulursunuz okuduğunuz üninin şartlarını.Sınav konusuna gelirsek o cidden şans işi genelde bu tarz durumlarda öğrencinin yanında olmuyolar yani birinden birini seçmeniz lazım.Ha belki hoca insaflı çıkarsa ikinci öğretimlerle sınava girmene izin verebilir ama oda şans işi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MagicalPoweRR -- 28 Haziran 2020; 9:21:5 > -
quote:
Orijinalden alıntı: MagicalPoweRRher üniversitenin farklı şartları var internet'e ''X Üniversitesi Eğitim Öğretim ve Yönetmelik'' derseniz bulursunuz okuduğunuz üninin şartlarını.Sınav konusuna gelirsek o cidden şans işi genelde bu tarz durumlarda öğrencinin yanında olmuyolar yani birinden birini seçmeniz lazım.Ha belki hoca insaflı çıkarsa ikinci öğretimlerle sınava girmene izin verebilir ama oda şans işi.
Hocaların veya okulun buna çözümü yok mu hocam sonuçta alttan ders alanlar az değil ki. Çok saçma şansa kalması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
2-dersler zorsa ve seneye geçebileceğinden emin değilsen yaz okuluna git. |
Benzer içerikler
- zevk suyu cenabet eder mi
- mobil veriden yasaklı sitelere giriş
- liseli ifşa
- nescafe uyku açar mı
- iphone hava durumu yanlış gösteriyor
- google çizim yap
- prompt mühendisliği nedir
- suudi arabistan
- dünyanın en büyük vinci
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X