Şimdi Ara

Yazarken sikinti yok ama duzgun konusamiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda vs yazarken gayet duzgun, uzun cumleler kurabiliyorum ama konusurken akici konusamiyorum, surekli basit cumleler kuruyorum.kurdugum cumlelerde sey kelimesi cok fazla oluyor ozellikle tartisma sirasinda kitlenip kaliyorum lafi geveleyip duruyorum.var midir bunun bir cagresi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sosyalleşmek,kitap okumak,kızların korkulu rüyası olmamak şu an aklıma gelen bunlar
  • Kitap oku biraz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dölleme Uzmanı

sosyalleşmek,kitap okumak,kızların korkulu rüyası olmamak şu an aklıma gelen bunlar

Yok bence düzenli dölleme yapsın sorunu çözülür.
  • kitap okumakla olacak iş değil ortam görmen lazım
  • kitap oku ve kendi kendine zor kelimeler tekrarla mesela "çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdanmısnız?" veya "psikopatlaştıramadıklarımızdanmısnız?" gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIZLARIN KORKULU RÜYASI

Forumda vs yazarken gayet duzgun, uzun cumleler kurabiliyorum ama konusurken akici konusamiyorum, surekli basit cumleler kuruyorum.kurdugum cumlelerde sey kelimesi cok fazla oluyor ozellikle tartisma sirasinda kitlenip kaliyorum lafi geveleyip duruyorum.var midir bunun bir cagresi?

Abi kusura bakmada sende yazarkende "sikinti" var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kiz bir garip anliyamadim
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chainsaw_

quote:

Forumda vs yazarken gayet duzgun, uzun cumleler kurabiliyorum ama konusurken akici konusamiyorum, surekli basit cumleler kuruyorum.kurdugum cumlelerde sey kelimesi cok fazla oluyor ozellikle tartisma sirasinda kitlenip kaliyorum lafi geveleyip duruyorum.var midir bunun bir cagresi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chainsaw_

quote:

senin canin sikilmis konu disinda takil istersen

• Kitap okumayla çözülmez kelime haznem kötü değil zaten kitap okumasamda internette sürekli bir şeyler okuyorum.Konuşurken akıcı ve etkileyici konuşamıyorum sorun orada çok önemli bir şey bile anlatsam karşımdakinin ilgisini çekemiyorum.Ha birde bazen biri bir şey söylediğinde şapşal gibi kalıyorum cümle üretemiyorum.

@427
    @Thecrow.
    @Dölleme Uzmanı
  • quote:

Azıcık alkol al keyfine bak. Hata yapa yapa mükemmel konuşmayı öğrenirsin. Ben konuşmayı bilmezdim. O kadar asosyaldim. Ses tonumu hatırlamıyordum orta 2'de.

İngilizce'de bile daha akıcı cümleler kurabiliyorken Türkçe'de tıkanmak, eh o da Türkçe'nin azizliği. Zira epey zor dil.

İkili tartışma yaparken kolay, anlatırken kolay ama kelime türetirken zor. Bir de laf koymak dedikleri durum var, onu da kağıt üzerinde yapabiliyorum ama gerçekte pek yapamıyorum.

Yine de çokzel fıkra anlatırım

• Hızlı konuşuyorsan daha yavaş konuş , arada düşünmek için zaman girsin ve hafiften sosyal fobin olabilir , karşındakinin de dünyaya kendi gözlerinden bakan aynı senin gibi bir insan olduğunu ve kendi kendine konuşmakla onlarla konuşmanın hiç bir farkı olmadığını hatırlatmaya çalış kendine.Kafana gelen her şeyi söyle gerekli gereksiz , düşünme pek söylediklerini , zaten öyle yapınca sana uyan insanlar çevrende kalıyor , uymayanlar uzaklaşıyor.
  • Up

• Bir yarışma ya katılıyorum.Çok çok önemli bir yarışma.

Jürilerin istediği;
    1) Kendini ifade etme yeteneği
    2) Karşıdakini ikna etme yöntemi

Sizce Ahmet Şerif izgören gibi olmak için; ne yapmam gerekir?

Tamam belki o güzel ses tonu yok ama, Beden dili ile diksyon eğitimi ile, bol kitap okuma ile hallede bilir miyiz?

• Evde yalnızken filan düşünmek yerine monolog yap. Dışından düşün. Aynanın karşısına geç ve konuş. Ama içinden konuşma dışa vur kendini. Bunu evde biri varken de yapabilirsin ama deli damgası yersin sonra mazallah

• Özgüven eksikliği.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.