Şimdi Ara

Yazıcı almak mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama 2 ayda bir komite oluyor,slaytlar sayfada 4-6 olacak şekilde yapılıyor ve 50-75 arası tutuyor,renksiz olduğu için resimler de pek anlaşılmıyor,yazıcı alıp kendim çıkarsam (başka kitaplarin pdflerini çıkartmayı da düşünüyorum)bana maliyeti daha düşük olur mu,kartuş fiyatları çok yüksek,tanklı diye bir şey duymuştum da pek anlamıyorum,daha uygun olacaksa önerebileceginiz bır yazıcı var mı?

Bu arada tıp kitaplarının PDF sini internetten bulmak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9F4BCB80 -- 7 Kasım 2021; 16:11:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Mantıklı lazer al ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sriiouss kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi ben bununla 18 bin sayfa bastıktan sonra yeniden kartuş almam mi lazım yoksa mürekkep alıp içini doldurup devam edebilir miyim

• içinden çıkan yedek mürekkeplerle birlikte 18000 sayfa tutuyor zaten hocam. herhalde bir yerlerde satılıyordur yine o mürekkepler. bi araştırmanız daha iyi olacaktır.

• sriiouss kullanıcısına yanıt
    Araştırayım hocam, teşekkürler

• Kartuşlu mürekkep yazıcı alma kesinlikle alıyorsan da tanklı tipte olanları var mürekkep ucuzdur ama kartuş değil. Yazıcı olayı çok mantıklı ve rahat iyisini alırsan.

2-3 yıl önce 120 liraya kartuşlu yazıcı almıştım şuan elimde patladı kenarda süs gibi duruyor. bitmeyen kartuş sistemi falan takılıyormuş tanklı yazıcı oluyormuş fbana hiç mantıklı gelmedi öyle birşey olsa da yapsam bozarım yazıcıyı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • medness M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 140-150 lira civarına almıştım 1 yıl kullanamadim kanser etti beni.Simdi bütçeyi çok arttırdım sağlam,kaliteli bir şey alayım yıllarca kullanayım istiyorum,tanklilarda sayfa maliyeti ne kadar olur onu bilemedim işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

Hocam ben de 140-150 lira civarına almıştım 1 yıl kullanamadim kanser etti beni.Simdi bütçeyi çok arttırdım sağlam,kaliteli bir şey alayım yıllarca kullanayım istiyorum,tanklilarda sayfa maliyeti ne kadar olur onu bilemedim işte

Yukarıda arkadaşın attığı yazıcıdaki mürekkepler 18 bin siyah beyaz , 8 bin renkli fotokopi alabiliyormuş hpnin dediğine göre ki hp bu sayfa sayılarını abartabiliyor sayfa doluluğuna göre toplam 26 bin yerine 20 bin sayfa diyelim bu 1 yıl boyunca yeter de artar.

Yukarıdaki linkteki yazıcı fiyatı 2140 tl 1 yıl boyunca o mürekkepleri kullanırsın 20 bin sayfa 1 yılda anca biter, o mürekkep tankını doldurabiliyorsun 150 liralık orijinal mürekkebi var. Aldığın andan itibaren hazır koyulan mürekkep yılın yarısına kadar baya götürür yazıcı zaten, mürekkebini de bittikçe yılda bir kez alır kullanırsın. Kağıt masrafına gelince hpnin 2500 sayfalık fotokopi kağıtları var hepsiburadada 5lisi 150 tl, 10lusu 300 tl. Mürekkep bitene kadar 20-25 bin sayfa için 300 tl kağıt masrafı olur.

Bu yazıcıyı alırsan renkli fotokopi olayı da iyi olur malum dışarıda pahalı. 1 yıl boyunca her gün 7 lira fotokopiciye vermiş gibi olursun.

Tonerli lazer yazıcıların ucuzlarından alırsan maaliyet azalıyor. 1500 lira yazıcı muadil toner vs. daha ucuza getirmek mümkün 150 lira civarı siyah toner 5 bin sayfa basıyor ama işte renkli fotokopi sıkıntılı bunda da, eğer renkli fotokopili bir lazer istersen kesenin ağzını açman lazım. Kağıt masrafı aynı şekilde bunun için de geçerli, kırtasiyelerde pahalı. Hepsiburadada toplu şekilde satılıyor 5li 10lu onlardan alıp kullanmak mantıklı o şekilde de 150 lira kağıt ücreti tutar toner bitene kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 7 Kasım 2021; 16:34:17 >

• Ben kimseyle kaba konuşmuyorum,biri kötü konuşursa ben de onun dilinden konuşurum şurdan konuşalım diye bir yorumumu da hiç hatırlamıyorum belki başkası ile karıştırıyorsundur

• Biri cevaplandırsın hakikaten, benim için ehemmiyetli olan, kartuş olayı, çok uzun gitmeli ve almaya kalkınca ucuz olmalı, buna göre bir yazıcı mevcut mu? 🤔 Varsa yazınız lütfen.

• Ben kullnaıyorum memnunum,
    1- kartuş mğrekkepli ve tonerli bulaşma sakın,

2- piyasada en ucuz cihaz sanırım epson L1110 ,
    1500 tl, sadece yazıcı, tarayıcı vs istersen fiyat artar.

3- o sayfa sayılarını dikkate alma, onlar yüzde 5 doluluk oranında hesaplanıyor. Ben yanında gelen mürekkeple 6-7k sayfa bastım.

4 - basım hızı da önemli. Bu fiyatlardaki cihazlar dakikada 4 5 sayfa basıyor. Ona göre hesapla.

5 - orjinal mürekkepler yine oldukça pahalı, farklı çözümler var.

Soracağınız bişey varsa alıntılayabilirsinz

• 6 piyasada en ucuz kağıt a101 şok marketde. 25 tl şuan, geçen sene bu zaman 16 17 idi

7- 100 200 yaprak basıp spiral taktırabilirisn, 3 4 tl ye spiral takarlar

• an agony A kullanıcısına yanıt
    Hangi modeli kullanıyorsun sen, mürekkep baktım da 150 lira 4 renk 15 bin sayfa basabilirsin dedi
    Yanında 18 bin sayfa basılabilir denen üründe mi 6-7bin bastın

• Karıştırdım mı acaba o zaman,bilemedim

Hakkıni helal et hocam o zaman

• Sysmmhg S kullanıcısına yanıt
    Ekrana uzun süreli bakınca gözlerim ağrıyor bir de kitap, kağıt hissiyatı daha farklı oluyor

• Epson kullanıyorum,

Verilen sayfa sayıları %5 oranında doluluk oranına sahip, sadece yazı içeren sayfalardan hesaplanıyor.

Bizim ders slaytları,4 lü veya 6 lı basınca, hem yüzde 5 doluluk oranını geçiyor hem de genelde resim vs içeriyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.