Şimdi Ara

yazıcı sayfayı simsiyah çıkarıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
87.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimde samsung ml 1660 yazıcı var, daha yeni alındı. sahibi bi müddet kullandı (yaklaşık 500syf.) ve sonra silik çıkarmaya başladı.

toner dolumu yaptırmadan önce resetledim. sonra 15-20 sayfa daha çıktı aldım. herhangi bi problem yoktu, sadece silik çıkarıyordu.

bugün toner dolumu için bi bilgisayarcıya verdim, akşam eve gelip yazıcıyı denedim hemen.

ilk sayfalarda yukarda küçük bi leke gibi izler vardı. izleri görünce huylandım, biraz daha çıktı aldım.

sonraki sayfalarda, parmak kalınlığında 10-11 tane simsiyah yatay çizgi çıkmaya başaldı.

en son çıktı aldığım 2 sayfa ise komple simsiyah.

sebebi nedir sizce? ne yaptı bu bilgisayarcı bu yazıcıya.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yazıcı Simsiyah Çıkarıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Yazıcınızın simsiyah sayfalar yazdırması sinir bozucu bir sorundur. Bu sorun birçok nedene bağlı olabilir ve çözümü, sorunun kaynağına bağlı olarak değişebilir.

Nedenler:

• Toner Bitimi: Yazıcının toner kartuşu boşalmış olabilir. Bu, yazıcının yalnızca siyah arka plan sayfaları yazdırmasına neden olur.
    • Toner Kartuşu Arızası: Toner kartuşu hasar görmüş veya arızalı olabilir. Bu da yazıcının düzgün şekilde toner dağıtamamasına ve simsiyah sayfalar yazdırmasına neden olabilir.
    • Yazıcı Sürücüsü Sorunları: Yazıcı sürücüsü eski veya bozuk olabilir. Bu, yazıcının bilgisayarınızla düzgün şekilde iletişim kuramamasına ve simsiyah sayfalar yazdırmasına neden olabilir.
    • Yazıcı Ayarları: Yazıcının ayarları yanlış yapılandırılmış olabilir. Bu, yazıcının yanlış yazdırma kalitesi veya kağıt türü için ayarlanmasına neden olabilir, bu da simsiyah sayfalar yazdırmasına neden olabilir.
    • Donanım Arızası: Yazıcının kendisinde donanım arızası olabilir. Bu, yazıcının siyah mürekkep püskürtmeyen baskı kafası veya diğer bileşenler gibi fiziksel hasarları içerebilir.

• Toner Kartuşunu Değiştir: Toner kartuşunu yenisiyle değiştirmeyi dene. Çoğu yazıcı için toner kartuşunu değiştirmek basit bir işlemdir.
    • Toner Kartuşunu Temizle: Toner kartuşunun temas noktalarını temiz bir bezle silmeyi dene. Bu, toner dağılımını iyileştirebilir.
    • Yazıcı Sürücüsünü Güncelle: Yazıcı sürücüsünü üreticinin web sitesinden güncelle. Güncel sürücüler, yazıcının bilgisayarınızla düzgün şekilde iletişim kurmasını sağlar.
    • Yazıcı Ayarlarını Kontrol Et: Yazıcı ayarlarını kontrol et ve doğru yazdırma kalitesi ve kağıt türü için yapılandırıldığından emin ol.
    • Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyenden yardım almayı düşünmelisin. Yazıcında donanım arızası olabilir.

İpuçları:

• Toner kartuşlarını yalnızca güvenilir kaynaklardan satın al. Sahte veya kalitesiz toner kartuşları yazıcı sorunlarına neden olabilir.
    • Yazıcını düzenli olarak temizle. Bu, toz ve diğer kirlerin birikmesini önlemeye yardımcı olur ve yazıcının düzgün çalışmasını sağlar.
    • Yazıcıyı doğrudan güneş ışığı veya aşırı sıcaklıktan uzak tut. Bu, yazıcının hasar görmesini önlemeye yardımcı olur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bi fikir arkadaşlar? ben sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum.

yazıcıyı tekrar götürdüğümde bana muhtemelen saçmalayacak bilgisayarcı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: capslocksmith

bi fikir arkadaşlar? ben sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek istiyorum.

yazıcıyı tekrar götürdüğümde bana muhtemelen saçmalayacak bilgisayarcı.
    brother cıhazlardan yola cıkarak bu cevabı verıyorum dolum yapılan toner senın makınana uygun degıl makına kagıda toner dokuyor. bı ıhtımal de duzgun dolum yapılmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknosershop

brother cıhazlardan yola cıkarak bu cevabı verıyorum dolum yapılan toner senın makınana uygun degıl makına kagıda toner dokuyor. bı ıhtımal de duzgun dolum yapılmadı

Alıntıları Göster
    hocam toneri dolum yaptırdığın yere götür büyük ihtimalle PCR dediğiz silindir parcası var ya onu içine takmayı unuttular yada ters taktılar toner sarj almıyorda olabilir dolumca hemen git bence :)
  • bencede ya ıcınden bı parcayı yanlıs taktılar yada eksık
  • quote:

elimde samsung ml 1660 yazıcı var, daha yeni alındı. sahibi bi müddet kullandı (yaklaşık 500syf.) ve sonra silik çıkarmaya başladı.

toner dolumu yaptırmadan önce resetledim. sonra 15-20 sayfa daha çıktı aldım. herhangi bi problem yoktu, sadece silik çıkarıyordu.

bugün toner dolumu için bi bilgisayarcıya verdim, akşam eve gelip yazıcıyı denedim hemen.

ilk sayfalarda yukarda küçük bi leke gibi izler vardı. izleri görünce huylandım, biraz daha çıktı aldım.

sonraki sayfalarda, parmak kalınlığında 10-11 tane simsiyah yatay çizgi çıkmaya başaldı.

bu dediğin hata ( "hocam toneri dolum yaptırdığın yere götür büyük ihtimalle PCR dediğiz silindir parcası var ya onu içine takmayı unuttular yada ters taktılar toner sarj almıyorda olabilir dolumca hemen git bence :) " ) arkadaşında dediği gibi pcr kaynaklı. Pcr ters veya hiç yok. ters olduğu zaman dönmüyor , olmadığı zaman zaten hiç süzme yapamadığı için bu hata ile karşılaşılabiliyor.
    Çok düşük bi ihtimalde tozun uygun olmaması bu ihtimalide değerlendirmek lazım. ama önce pcr probleminin çözümüne bakmak lazım .Detaylı bilgi isterseniz istibata geçebilirsiniz.www.hizlitoner.com

• quote:

Orijinalden alıntı: hizlitoner.com

quote:

elimde samsung ml 1660 yazıcı var, daha yeni alındı. sahibi bi müddet kullandı (yaklaşık 500syf.) ve sonra silik çıkarmaya başladı.

bu dediğin hata ( "hocam toneri dolum yaptırdığın yere götür büyük ihtimalle PCR dediğiz silindir parcası var ya onu içine takmayı unuttular yada ters taktılar toner sarj almıyorda olabilir dolumca hemen git bence :) " ) arkadaşında dediği gibi pcr kaynaklı. Pcr ters veya hiç yok. ters olduğu zaman dönmüyor , olmadığı zaman zaten hiç süzme yapamadığı için bu hata ile karşılaşılabiliyor.
    Çok düşük bi ihtimalde tozun uygun olmaması bu ihtimalide değerlendirmek lazım. ama önce pcr probleminin çözümüne bakmak lazım .Detaylı bilgi isterseniz istibata geçebilirsiniz.www.hizlitoner.com
    arkadaşım bunun sebebi çok .ama tamamen yanlış dolum.doluma toner götürdügün zaman denemeden geri alma.ha belki dolum yaptırdıgın yerde o cihazdan yoktur o zaman makinenle beraber götür ve denyerek al kartuşunu...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: epsiloncopy

arkadaşım bunun sebebi çok .ama tamamen yanlış dolum.doluma toner götürdügün zaman denemeden geri alma.ha belki dolum yaptırdıgın yerde o cihazdan yoktur o zaman makinenle beraber götür ve denyerek al kartuşunu...

Alıntıları Göster
    evet bencede yanlış dolum. adam bişeyi hatalı yapmış toner tozu dökülüyor kağıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ber3kerd

evet bencede yanlış dolum. adam bişeyi hatalı yapmış toner tozu dökülüyor kağıda

Alıntıları Göster
    Merhabalar,
    Bu toner kartuş modelinde atık toner haznesi temizlemeden dolum yapmak dolumcuların kolayına geldiği için bu şekilde yapılıyor ve problem çıkması muhtemel oluyor.
    Yan kapağını açıp tapasını çıkarıp dolum yapmakla olmaz bu iş.
    emek, deneyim ve bilgi lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: caglartekkilic

Merhabalar,
    Bu toner kartuş modelinde atık toner haznesi temizlemeden dolum yapmak dolumcuların kolayına geldiği için bu şekilde yapılıyor ve problem çıkması muhtemel oluyor.
    Yan kapağını açıp tapasını çıkarıp dolum yapmakla olmaz bu iş.
    emek, deneyim ve bilgi lazım

Alıntıları Göster
    Dolumda sorun olabilir, benim başıma da böyle bir şey gelmişti galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: doomguy

Dolumda sorun olabilir, benim başıma da böyle bir şey gelmişti galiba.

Alıntıları Göster
    Hocam az önce samsunm ml-2165 toner tozunu doldurdum. yaklaşık 20 sayfa aldım hala simsiyah halde kağıt çıkartıyor. Yardımcı olabilecek olan varmı kafayı yiycem? sebebi ne olabilir????
  • Selçuklu-44 S kullanıcısına yanıt
    söylediğin toner samsung un bugüne kdr piyasaya çıkarttığı en dandirik toner .siyah çıkartmasının sebebine gelince de sağ kapak da bulnan şarj temas yerlerini güzelce temizle ayrıca PCR denilen bi parça var drum ın altında onu alkollü peçete ile güzelce temizle sorunun düzelir
  • Tunahan20 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam deniycem :( bu arada sağ kapakda bulunan şarj temas yerleri demişsiniz. yazıcınınmı yoksa tonerinmi? ilk defa dolum yapıyorum pek bilgim yok bu konularda :( @Tunahan20
  • Selçuklu-44 S kullanıcısına yanıt
    TONERİNİZİN SAĞ KISMINDA ÇİP OLAN KISIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunahan20

TONERİNİZİN SAĞ KISMINDA ÇİP OLAN KISIM
    dolumla hiç uğraşmayın arkadaşlar dolum fıyatına mudil toner alabılırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonerborsasi.com

dolumla hiç uğraşmayın arkadaşlar dolum fıyatına mudil toner alabılırsınız

Alıntıları Göster
    Kardeş pcr dediğiniz parça merdane oluyor ve o merdaneyi ters takma şansı yok ayrıca problem yanlış toner tozu-manyetik merdane veya bıçaktan olabilir
  • Konu hortlamis bir hort da ben yapayim konuya benim gibi denk gelen olursa belki faydali olur...

Toneri dolduran bilgisayarci %99 drumu ve bicagi pudralalamistir. İlk baskilarda surtunmeyle zorlayan drum ve bicak 10-15 baskidan sonra pes ederek bicagin plastik kismini kirar ve simsiyah bir baski alirsiniz....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanted007

Konu hortlamis bir hort da ben yapayim konuya benim gibi denk gelen olursa belki faydali olur...

Toneri dolduran bilgisayarci %99 drumu ve bicagi pudralalamistir. İlk baskilarda surtunmeyle zorlayan drum ve bicak 10-15 baskidan sonra pes ederek bicagin plastik kismini kirar ve simsiyah bir baski alirsiniz....
    Bu kadar amatörü ilk defa bir arada görüyorum ( pardon görmüyorum ). Herkesin her konuda bir fikri olduğu gibi bu konuda da var çok şükür. Bu millet niye hala AB standartlarına ulaşamadı hayret. Niye kendin doldurmaya uğraşıyon be müslüman. 1- Git doldurt 20-25 TL ye ( doldurt ama işi bilen birine ) 2 - Toner tozu son derece zararlı 3- Ya da çıktı sayısının normalin yarısı olması senin için önemli değilse muadil toner al.

BURSA DOLUMBANK

• bi hrotda ben yapayım.
    benimkinde toneri yerine sertçe oturtmak çözdü.
  • Bir hort da benden...

Yazıcımdan aldığım çıktılar gayet normal görünüyor ama yazılara elinizle dokununca toner dökülmeye başlıyor, yazı siliniyor yani. Sebebi ne ola ki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.