Şimdi Ara

Yazıcı siyah rengi gri ve yeşil basmaya başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
20.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, epson sx110 yazıcı ve tekrar doldurulabilen kartuş kullanıyorum, dün bi poster bastırmaya başladım bi yerden sonra mürekkep bitti bende tekrar doldurdum, daha önce defalarca doldurmuş olmama rağmen yazıcı tuhaflaşmaya başladı, önce siyahı hiç yazmadı sonra ise gri yazdırmaya başladı, kafa temizliği vs. yaptım onlarca sayfa müsvette yazdırdım sonuç aynı.

Diğer hiç bir renkte sorun yok sadece siyah gri çıkıyor, koyu gri bile normal renginde çıakrken siyahta tık yok maalesef.

Bu resmi yazdırdığımda alttaki gibi bir sonuç çıkıyor, yardım eden çıkarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerOn -- 14 Ocak 2013; 12:43:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yazıcı Neden Siyah Yerine Gri ve Yeşil Yazıyor?

Yazıcınızın siyah mürekkep yerine gri veya yeşil yazdırdığını fark ederseniz, bunun birkaç nedeni olabilir. İşte olası nedenler ve çözümleri:

• Boş veya Hatalı Siyah Mürekkep Kartuşu: Kontrol edin ve gerekirse siyah mürekkep kartuşunu değiştirin.
    • Tıkanmış Mürekkep Püskürtme Başlığı: Yazıcınızın mürekkep püskürtme başlığını sıcak su veya özel bir temizleme solüsyonu kullanarak temizleyin.
    • Sürücü veya Yazılım Sorunları: Yazıcınızın en son sürücülerinin ve yazılımının yüklü olduğundan emin olun.
    • Yazıcı Ayarları: Yazıcı ayarlarınıza gidin ve doğru kağıt türü ve baskı kalitesi ayarlarının seçili olduğundan emin olun.
    • Arızalı Yazıcı: Yukarıdaki çözümleri denedikten sonra yazıcınız hala yeşil veya gri yazdırıyorsa, arızalı olabilir ve servis edilmesi gerekebilir.

Özel Durumlar:

• Epson Yazıcı Yeşil Çıkarıyor: Epson yazıcılarda yeşil çıktı genellikle tıkalı nozullar veya hatalı bir baskı kafasından kaynaklanır.
    • Canon Yazıcı Yeşil Çıkarıyor: Canon yazıcılarda yeşil çıktı, siyah mürekkep kartuşunun boş olmasından veya yazıcı ayarlarının yanlış yapılandırılmasından kaynaklanabilir.
    • HP Yazıcı Yeşil Çıkarıyor: HP yazıcılarda yeşil çıktı, mürekkep püskürtme başlığının tıkanmasından veya yazıcı sürücülerinin güncel olmamasından kaynaklanabilir.

Yazıcınız hala yeşil yazdırıyorsa, üreticinin talimatlarına başvurun veya profesyonel bir teknisyenden yardım isteyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kafa hizalama yapmayı denediniz mi kafanın ayarı bozulmuş olabilir .
  • Hepsini yaptım ama bi bölümü atlamayı unuttum bu defa kartuşu doldururken yeni bi mürekkep almıştım kartuşun yarısında onu kullandım altta resmi var üstünde inkjet yazıyor, kağıda döktüm normal siyah mürekkep acaba bundan dolayı yapıyor olabilir mi?

• Kartuşu başka bi yerde boşaltıp farklı mürekkeple doldurdum, kartuş çipini ve yazıcıdaki temas yerlerini sildim sorun devam ediyor arada bi siyah çizgiler çıkıyor ama yine gri yardım bekleniyor
  • sorun sizin de dediğiniz gibi farklı mürekkep kullanmaktan kaynaklanıyor ne kadar eski mürekkebi boşaltsanız da kanallarda hala vardır eski mürekkep ara sıra siyah çizgiler yapmasının sebebi o boş olarak yazdırın biraz kanallarda ki eski mürekkep bitince düzeleceğini tahmin ediyorum bu arada mürekkep hiç kaliteli bir şeye benzemiyor önünüze gelen mürekkebi almayın her yazıcıya aynı mürekkep kullanılmaz modelden modele bile değişiyor yazık edersiniz makineye .
  • Dün sayfalarca tam sayfa siyah bastım, onlarca kez kafa temizliği yaptım hiç bir değişiklik yok yeni doldurduğum mürekkep bile bitmek üzere o kadar çok kullandım sonuç yok çaresiz kaldım
  • isterseniz bi de
    sayfanin tamamini kapsayacak sekilde degilde, bolgesel bi alani cikarmaya deneyin... yani daha kucuk bi poster cikarmayi bi deneyin, bakin bakalim o kucuk alan icinde bi butunluk elde edebilecekmisiniz...

kolay gelsin...!
  • Onu da denedim siyah yerler çıkmıyor koyu gri ve kalan bütün renkler çıkıyor, sayfaya tüm boyutları farklı şekillerde çıkardım hep aynı, işin tuhafı siyaha çok yakın koyu griyi olduğu gibi çıkarıyor ama simsyah olan rengi açık gri çıkarıyor, internette yabancı bis itede kartuş boşalana kadar çıktı alın 70-100 sayfa sonra kartuş bittiğinde yazılım kendini sıfırlıyor demişler onu yapmaya çalışıyorum şimdi ama arada bi kartuş hatası veriyor yerine oturmadı diye her çıkarıp taktığımda ise tekrar sıfırlanıyor kartuş tekrar doldurulabilen kartuş olduğu için
  • Dün yazıcıyı alıp biraderin yanına gittim kendisinde de aynı model yazıcı var pc ye bağladım onun siyah kartuşunu taktım sorun aynı devam etti, artık yazıcı gri değil yeşil yazıyor onlarca kafa temizliği yaptım bu sorun aktif yazdırma yapılırken bi anda başladı. Bu işin ustalarından yardım bekliyorum yoksa makinayı camdan atacağım sinirden.
  • hocam kartuşun akmış olabilir ön paneli açıp temizlemeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradoxxx86

hocam kartuşun akmış olabilir ön paneli açıp temizlemeni öneririm.

Nasıl yapılır bilmiyorum yardım alabileceğim bi link var mı yada sizin anlatmanız mümkün mü acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerOn

quote:

Orijinalden alıntı: paradoxxx86

hocam kartuşun akmış olabilir ön paneli açıp temizlemeni öneririm.

Nasıl yapılır bilmiyorum yardım alabileceğim bi link var mı yada sizin anlatmanız mümkün mü acaba?

ön paneli aç elinden geldiğince temizle..temizlik için profesyonel olmaya gerek yok.
  • Temizlik yaptım sorun çözülmedi servisi aradım 35 euro + bazı ücretleri daha saydı astarı yüzünü geçecek yani o yüzden yaptırmama kararı aldım maalesef.
  • Arkadaşlar bu sorunla çok fazla karşılaşılıyor. Orjinal murekkepler pahalı oldugu için muadil murekkep kullanıyoruz ister istemez. En azından siyah rengi orjinal olarak kullanabilirsiniz. Renk ayarlarını yaparken de MAGENTA degerine +1 ile + 8 e kadar degerler girin. Bi nebze olsun O yeşilliği alırsınız. Bir de baskı yapamaan once karsınıza cıkan color options-renk secenekleri bolumunden bir kac farklı srgb-adobe rgb-epson l800 glossy-mat seceneklerini deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.