Şimdi Ara

YAZICI TAVSİYESİ İSTEYENLER (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
4.249
Cevap
109
Favori
651.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu lanet koronavirüs yüzünden hanım da ben de evden çalışmaya başladık. Sonuç olarak işlerin aksamaması için yazıcı ihtiyacımız ortaya çıktı. 1000 lira civarında bütçe ayırabilirim. Eşim için renkli çıktı önemli. Kolay ve ucuza doldurulabilir olursa da efsane olur. Bunun dışında tanklı ya da lazerli gibi çeşitlerden çok anlamam. Hp’nin smart tank serisi var hem fiyat hem de özellik olarak bize uygun gibi. Deneyen var mı? nasıl kurulumu çalışması? Bilen kullanan varsa paylaşırsanız sevinirim. önerileriniz varsa açığım. Teşekkürler
  • modern_talking2 kullanıcısına yanıt
    Bu konudan cevap çıkmaz boşa bakmayın, ben de buradan cevap bekledim gelmedi, sonra baktım epson konusunda epson 3151 e iyi diyorlar onu aldım. Mediamarkt da paraf varsa 900 tl civarına denk geliyor puan ve avantajix ile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modern_talking2

şu lanet koronavirüs yüzünden hanım da ben de evden çalışmaya başladık. Sonuç olarak işlerin aksamaması için yazıcı ihtiyacımız ortaya çıktı. 1000 lira civarında bütçe ayırabilirim. Eşim için renkli çıktı önemli. Kolay ve ucuza doldurulabilir olursa da efsane olur. Bunun dışında tanklı ya da lazerli gibi çeşitlerden çok anlamam. Hp’nin smart tank serisi var hem fiyat hem de özellik olarak bize uygun gibi. Deneyen var mı? nasıl kurulumu çalışması? Bilen kullanan varsa paylaşırsanız sevinirim. önerileriniz varsa açığım. Teşekkürler
    donanımhaber forum
    Ev ve İş Yerinde Kullanılacak Mürekkepli Renkli Yazıcılar ve Nasıl ? Kullanılmalı Çözüm Burada » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/ev-ve-is-yerinde-kullanilacak-murekkepli-renkli-yazicilar-ve-nasil-kullanilmali-cozum-burada--143069767

• Ne oldum dememeli ne olacağım demeli demekki.Küstürülmüş üstadlar yazan yok.Hiç tanımadığım adama 2008 de 550 TL havale yapmış bana harman kardon avr alıp yollamıştı öyle bir dostluk kardeşlik vardı bir zamanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet geçeyim: fotoğraf çıktısı alacaksanız mürekkepli. Yalnız bakımı zordur mürekkeplilerin, zamanla teknik servis seviyesine ulaşırsınız. Mesela ben artık sarı rengi hiç basmayan ve hiçbir temizleme yöntemine cevap vermeyen Epson wf7525 yazıcımın kafasını değiştirdim dün. Artık çöpe atacaktım o yüzden risk aldım.

Lazer yazıcılar iyidir. Mümkünse canon’dan uzak durun. Saçma sapan yazılım ve arayüz problemleri olabiliyor. Metin, grafik ve resimli ödev gibi işler için renkli yazıcılar en iyisi bence. Sadece Metin için ve renk önemli olmayan çıktılar için mono lazer iş görür.

Genelde şöyle denir: sadece eğer çok fazla çıktı alıyorsanız lazer yazıcı tercih edin. Yanlış. Mürekkepli yazıcılar özellikle sürekli baskı alıyorsanız nozzleda kuruma olmadan rahatça kullanırsınız.. Lazer sadece maliyeti bir miktar düşürür ve hızlıdır tamam ama zaten tanklı yazıcılarda muadil mürekkeplerle bu sorun kalmıyor. Tek sıkıntı yavaş olması. Esas, arada sırada yazıcı lazım oluyorsa MUTLAKA lazer yazıcı alın,yoksa sürekli donan mürekkep için kafa temizliği yapmak zorunda kalırsınız ve muhtemelen temizliğe ayırdığınız süre çıktı almak için geçen süreden kat kat fazla olacak.

Hangisini alayım diye burda sormayın artık, konu başlığı eski, muhtemelen konuyu açanlar bile unuttu burayı. Yorumlara bakın. Yabancı yorumlara da bakın çeviri yapıyor nasıl olsa Google.

Tekrar edeyim fotoğraf çıktısı almayacaksanız lazer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 1 Mayıs 2020; 10:31:45 >

• seckinar kullanıcısına yanıt
    Mrb
    Çocukların ev ödevi için yazıcı almayı düşünüyorum.çok aktif kullanılmayacak zaten durumlar malum 1-2 ay sonra yaz tatili gelecek 2 ay kullanılmayacak.Bu yüzden lazer tonerli bi yazıcı almayı düşünüyorum.Model olarak HP Laser MFP 135a 4ZB82A Lazer Yazıcı var aklımda.Siz ne önerirsiniz . bu model iyi mi.
    Birde tanklı yazıcılara baktım onda da modelim epson L3151 .Ancak uzun süre kullanmayınca kuruma olup arıza yapabiliyormuş.Almak istesem kullanabilirmiyim.
    Saygılar.
  • burhan1414 B kullanıcısına yanıt
    Hp neverstop modellerine bakınız.
    Fiyatı 1300 bandında ancak toneri, daha doğrusu toner doldurma tüpü 90.tl civarında.
    Bu yazıcıda sürekli alınıp takılan, değiştirilen bir toner mevcut değil. Sabit bir toner haznesi var ve siz sadece hp toner dolu plastik tüpü takip dolduruyorsunuz, o kadar.
    Diğer tüm yeni lazer yazıcılarda (brother marka bazı modeller hariç) çipli toner bulunur. Çip, siz o toneri doldurmaya kalkmayasınız diye konuluyor.
    Orjinal tonerlerin fiyatına bakarsanız oldukça pahalı olduklarını görürsünüz.
    Ucuz bir lazer yazıcının tonerleri genellikle pahalı olur. Bir-iki toner aldığınızda da, o yazıcıya verdiğiniz tutardan daha fazlasını ödemiş oluyorsunuz genellikle.
    Muadil tonerler ucuzdur ancak baskı kalitesinden ödün vermek gerekebilir, ki ben işyerindeki çok farklı lazer modellerinde, farklı muadil tonerlerde bazen hoş olmayan baskı kalitesi ve arızalarla da karşılaştım.
    Lazer almayı planlıyor, ancak az sayıda baskı alacağınızı düşünüyorsanız brother markasının ucuz modellerini de inceleyiniz.

Syg.

• quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Özet geçeyim: fotoğraf çıktısı alacaksanız mürekkepli. Yalnız bakımı zordur mürekkeplilerin, zamanla teknik servis seviyesine ulaşırsınız. Mesela ben artık sarı rengi hiç basmayan ve hiçbir temizleme yöntemine cevap vermeyen Epson wf7525 yazıcımın kafasını değiştirdim dün. Artık çöpe atacaktım o yüzden risk aldım.

Lazer yazıcılar iyidir. Mümkünse canon’dan uzak durun. Saçma sapan yazılım ve arayüz problemleri olabiliyor. Metin, grafik ve resimli ödev gibi işler için renkli yazıcılar en iyisi bence. Sadece Metin için ve renk önemli olmayan çıktılar için mono lazer iş görür.

Genelde şöyle denir: sadece eğer çok fazla çıktı alıyorsanız lazer yazıcı tercih edin. Yanlış. Mürekkepli yazıcılar özellikle sürekli baskı alıyorsanız nozzleda kuruma olmadan rahatça kullanırsınız.. Lazer sadece maliyeti bir miktar düşürür ve hızlıdır tamam ama zaten tanklı yazıcılarda muadil mürekkeplerle bu sorun kalmıyor. Tek sıkıntı yavaş olması. Esas, arada sırada yazıcı lazım oluyorsa MUTLAKA lazer yazıcı alın,yoksa sürekli donan mürekkep için kafa temizliği yapmak zorunda kalırsınız ve muhtemelen temizliğe ayırdığınız süre çıktı almak için geçen süreden kat kat fazla olacak.

Hangisini alayım diye burda sormayın artık, konu başlığı eski, muhtemelen konuyu açanlar bile unuttu burayı. Yorumlara bakın. Yabancı yorumlara da bakın çeviri yapıyor nasıl olsa Google.

Tekrar edeyim fotoğraf çıktısı almayacaksanız lazer.
    Katılıyorum. Elinize sağlık.

Soru var, cevap yok, ki cevap olmaması da aslında sorulan sorularla, istenen tavsiye ve araştırılan modellerle ilgili daha önceleri yazılmış, cevaplanmış sorular veya açılmış konular bulunması.

Maalesef, önceki konuları ve yorumları okumak yerine direkt olarak soru soruluyor, tavsiye isteniyor.

Tavsiye istenen model ya da talep edilen özelliklerle ilgili 2-3 sayfa önce bir yorum yapılmış ya da konu başlığı açılmış oluyor aslında.

Gelgelelim, okumadan, araştırmadan sürekli tavsiye isteniyor.

Daha 1-2 hafta önce bu konuya ayrıntılı verdiğim bir yanıtta, son bir kaç tavsiye isteyen arkadaşın yazıcı ihtiyaçlarıyla ilgili "yazıcının türüyle ilgili" yönlendirme yapmıştım oysa.

Üzülerek söylemeliyim ki; maalesef, biz yanıt verenlerin, yardım için gösterdiği çaba kadar, tavsiye isteyen arkadaşların çoğunda bir çaba, bir araştırma, yanıt bulma gayreti göremiyorum.

• Merhabalar,
    Tanklı yazıcı almayı düşünüyorum. Renkli yazıcı olması yeterli, ekstra tarayıcı vsye gerek yok.
    Duplex özelliğinin avantajlı olacağını düşünüyorum, fakat 1500TL altında çok nadir bulunuyor.
    Birçok araştırma yaptım, bulduğum
    3 Tanklı Model arasında kaldım. Ama tam karar veremedim.
    Hangisini tavsiye edersiniz?

1 - Canon Pixma G5040 Wi-Fi Renkli Tanklı Yazıcı
    Duplex özelliği var.
    Baskı kafası fiyatı ile ilgili bilgi bulamadım.
    Diğer markalara göre daha çok problem veriyor.
    Uygulamar çok iyi değil.
    Teknik servisi ve şikayetvarda ilgisiz duruyor
    www.hepsiburada.com
    Canon Pixma G5040 Wi-Fi Renkli Tanklı Yazıcı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/canon-pixma-g5040-wi-fi-renkli-tankli-yazici-p-HBV00000OO3LT

2 - Hp Smart Tank 515
    Baskı kafası ucuz
    Teknik servisi iyi
    Uygulamaları iyi
    www.hepsiburada.com
    HP Smart Tank 515 Wireless All In One Yazıcı 1TJ09A Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/hp-smart-tank-515-wireless-all-in-one-yazici-1tj09a-p-HBV00000O73Y0

3 - Epson EcoTank L3160
    Baskı kafası pahalı
    Hpye göre daha fazla problem çıkarıyor.
    Renkli baskı kalitesi çok iyi değil.

Özellikle Duplex(Cıft taraflı baskı) özelliğinden dolayı Canon G5040 almayı düşünüyorum.
    Fakat çok fazla bilgi bulamadım. Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
    Önerilerinizi ve değerli yorumlarınızla bekliyorum.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumanji -- 6 Mayıs 2020; 1:18:19 >

• Geçen sene ev için bimdem hp2160+wifi li kartuşlu model aldım..arada bir kullanıyorum.55 tl yede 4 renk dolum ünitesi aldım..bittikçe kartuşları dolduruyorum kendim..Arada kartuş uçları donuyor genelde eskiden 1 2 haftada bir çıktı almak gerekiyor deniliyordu donmaması için.
    Bazen unutuyorum sıcak suyla çözüyorum kartuş başlarını.wifili olması ayrı güzel telefondan direk çıktı alınabiliyor.Cihazda sorun yaşamadım tavsiye ederim.

• seckinar kullanıcısına yanıt
    Daha önceden brother donerli model vardı bende..araştırarak almıstım çipsiz mekanık sistemli..bitsede kendim kuru mürekkebi doldurup devam ediyordum..
    Bildiğim kadarıyla çipli modeller orjinal kartuş istiyor.laser yazısı istiyen bencede çipsiz model baksın derim.

• Evde çocukların kullanabilmesi için çok fonksiyonlu doldurulabilir kartuşlu, renkli 300-400 arası yazıcı tavsiyeniz varmıdır arkadaşlar.
  • ayda 1000 tane yakın çıkt alabileceğim ama söyleki bazı günler 100 200 bazen günlerce çıktı almıyabilirim..lazer mi mono siyah yazdıran tanklı yazıcılar mı hangisi tavsiye erersiniz

• Merhaba, evde çocuğa boyama yapması için vs ve eşimin evrak işlerinde kullanması için renkli yazıcı almayı düşünüyoruz. Şu an fiyat performans olarak hangi cihazı önerirsiniz. Çok da fazla para vermek istemiyorum.

1-fiyat üst limit 750
    2-aylık ortalama çıktı sayısı 100
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili) tarayıcı olmayabilir, çok elzem değil
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz farketmez
    5-Renkli çıktı gerekli mi? evet
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? evet
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? hayır
    8-Fax özelliği isteniyor mu? hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) usb ya da wifi farketmez
  • Yazıcı konusunda HP teknolojisine güvenin.. Aradığınız tüm HP yazıcı modellerini sitemizdewww.hpofis.com'da bulabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba. Ufak bir fotokopi dükkanı açmayı düşünüyorum. Aylik 20.000 ilâ 50.000 arası kullanım söz konusu. Amaç tabikide maliyetin düşük olması. Siyah beyaz çekim olması yeterli. Bu işin üstesinden gelebilecek önerdiginiz marka modellerini paylaşirsaniz cok sevinirim. Selametle...

• PrintOfis P kullanıcısına yanıt
    hiçbir şekilde hp ve canon yazıcılara güvenmiyorum daha yeni kartuş olmasına rağmen çıktı vermiyor ve kartuş alın diyip duruyor bundan sonrada canon ve hp yazıcı almıyacağım sizlerede öneremeyeceğim.
  • Muhasebe için sıralı A4 basacak makina tavsiyesi var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesakman E kullanıcısına yanıt
    Teknoloji işi şans işi biraz. Hp laptoplarda genel olarak mimlidir. Yinede genel olarak konuşmamak gerekir. İlk yazıcımı Brother tercih ettim. 2 aya yakındır kullanıyorum ve çok memnunum.
  • iyi günler
    Matbaa da temiz aydınger çıkışı alabileceğim yazıcı arıyorum.kullanıcılardan tavsiye alabilirmiyim.marka HP olucak
  • 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.