Şimdi Ara

YAZICI VE AĞ GÜVENLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim şirketimde 10 bilgisayardan oluşan yerel bir ağım var. bu ağın haricinde bir bilgisayarımda internete bağlı. yerel ağım hiçbir suretlle internete bağlı değil. şirketime yeni bir OKI-6100 marka yazıcı aldım. bu yazıcının hem USB hemde LPT portları olmak üzere iki adet portu var. Bu yazıcıyı USB portundan yerel ağıma LPT portundan ise internete bağlı bilgisayarıma bağladım. yerel ağımdaki bilgisayarlarda şirketime ait önemli bilgilerim var. bu nedenle internet üzerinden gelecek olan virüs ve saldırılara karşı korumam gerekiyor. Yazıcının bu şekilde bağlanması ile yerel ağımın güvenliğini tehlikeye düşürürmüyüm? yani virüs ve saldırı olma imkanı varmıdır? var ise çözüm olarak ne yapabilirim?

• yazıcıdan dolayı güvenlik açığı olması düşük bir ihtimal ama sen genede istersen print sharer alıp tam güvelik sağlıyabilirsin.
  • İnternet e bağlı makinaya yazıcı bağlayabilmen için Paylaşım açman gerek. Bu da güvenlik risk ini arttırır. İnternet e ne ile bağlanıyorsan onun TCP/IP özelliklerinde Bağlantılar sekmesindeki Paylaşımı kapat en azından lamer ler rahatsız etmez
  • hiç bişey olmaz devam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.