bilgisayarlar arası ağ kurduysan , yazıcıyı istediğin bilgisayara kurup sonra yazıcının özelliklerinden paylaşım kısmından paylaş deyip diğer bilgisayarlar tarafından kullanabilisin ama yazıcıyı wifi üzerinden paylaşmak istersen wifi li yazıcı almak gerek
modemde print server özelliği varsa , modem üzerinden de paylaşabilirsiniz.
Arkadaşlar diyelim ki masaüstü bilgisayarı her zaman açmıyorum. Yani printer'a ulaşmak için evdeki masaüstü bilgisayarın açık olmasına gerek kalmasın istiyorum.
Nasıl olsa 1portlu wireless modem her zaman açık. Acaba bu durumda nasıl bir printer almam gerekiyor?
Wireless'li printer'lar benim bahsettiğim özelliği destekliyor mu? Ben printer'ı alında modemin yanına koymak istiyorum ve bilgisayarlardan bağımsız çalışsın istiyorum, yani laptop'ımı açınca direk print yapabileyim. Bilgisayar üzerinden paylaşım vermek istemiyorum.
wi-fi li yazıcılar işini görür istediğin şeyi yapabilirsin sadece printer programını laptopuna kurcaksın. ben de wifi li brother kullanıyorum direk modemden bağlanıyor birnevi wifi ağ kurmuş oluyosun zaten yazıcıyı alınca wifi üzerinden nasıl bağlanacağını anlatıyolar
quote:
Orijinalden alıntı: stetner
wi-fi li yazıcılar işini görür istediğin şeyi yapabilirsin sadece printer programını laptopuna kurcaksın. ben de wifi li brother kullanıyorum direk modemden bağlanıyor birnevi wifi ağ kurmuş oluyosun zaten yazıcıyı alınca wifi üzerinden nasıl bağlanacağını anlatıyolar
Peki evdeki masaüstü bilgisayar ethernet kablosu ile wireless modeme bağlı. Acaba hem masaüstü bilgisayar hemde 2 tane laptop sorunsuzca sadece modemin açık olması koşulu ile printer'ı paylaşabilir miyiz?
Masaüstü bilgisayar ethernet kablosu ile internete çıkıyor.
2 laptop ise wireless ile internete çıkıyor.
Modemmim Airtes 206v3, 1 port ethernet ve wireless özelliği var.
Printer sadece wireless üzerinden modeme bağlı kalacak, ve printer'a ulaşmak için masaüstü bilgisayarın yada laptop'lardan birinin açık kalma şartı olmayacak? Doğru mu anladım? Peki bu programı wifi printer'ı kullanacağım bütün bilgisayarlara yüklemek zorundamıyım?
evt dediğin gibi modem açık kalmak koşulu ile paylaşabilirsin. programa gelince bence tüm bilgisayarlara kurman gerekir ben tek laptop ta kullandığım için yazıcıyı 2 veya daha fazla bilgisayarda tam nasıl olcak bilemem ama dediğim gibi bence tüm bilgisayarlara kurman gerekir ki çünkü direk yazıcı üzerinden de komut verdiğinde tarama gibi işlemlerde belgenin hangi bilgisayara gideceğini seçip ona göre o bilgisayara belgeyi gönderiyo (bende yazıcıya 25 tane bilgisayar tanımlıyabiliyosun) ve programından belgeyi sana, hangi formatta tarattıysan onun programında açıyo(jpeg, pdf, txt ...falan) bir de programı kurmazsan kartuş seviyelerini falan istediğin bilgisayarda nasıl görüceksin
evt dediğin gibi modem açık kalmak koşulu ile paylaşabilirsin. programa gelince bence tüm bilgisayarlara kurman gerekir ben tek laptop ta kullandığım için yazıcıyı 2 veya daha fazla bilgisayarda tam nasıl olcak bilemem ama dediğim gibi bence tüm bilgisayarlara kurman gerekir ki çünkü direk yazıcı üzerinden de komut verdiğinde tarama gibi işlemlerde belgenin hangi bilgisayara gideceğini seçip ona göre o bilgisayara belgeyi gönderiyo (bende yazıcıya 25 tane bilgisayar tanımlıyabiliyosun) ve programından belgeyi sana, hangi formatta tarattıysan onun programında açıyo(jpeg, pdf, txt ...falan) bir de programı kurmazsan kartuş seviyelerini falan istediğin bilgisayarda nasıl görüceksin
Sanırım bu durumda, masaüstü bilgisayardada wifi olması gerekiyor. Laptop'larda wifi var ama masaüstü bilgisayarımda yok :(
walla bi nevi ağ olduğu için gerekmeyebilir nede olsa masaüstü de modeme bağlı. bir dene olmadı 20-30 tl ye falan wifi adaptörleri war onlardan alırsın masaüstü için hem ethernet kablosundan kurtulursun
Öncelikle verdiğiniz linkteki modemin ne kablosuz, ne de network özelliği var.Zaten bu fiyata olursa beraber sipariş edelim
Sizin ihtiyacınız olan şey Network özelliği olan printer. Bu printer la modeminizi ethernet kablosuyla bağladıktan sonra, ağa bağlı tüm bilgisayarlardan (ister masaüstü,ister laptop,ister kablolu,ister kablosuz ) printer ınızı kontrol edebilirsiniz. Hatta ofisinizden evdeki modeme bağlanıp yazma tarama işlemlerinizi ofisinizden bile yapabilirsiniz.
Derseniz ki modem le printer arasında da kablo olmasın, o zaman wireless özelliği olan bi printer almanız gerekir.
TEKRAR: Bilgisayarlarınızın ağa nasıl bağlandığı önemli değil.(Kablolu mu, kablosuz mu) Ortak diliniz modem olacak, modem aracılığıyla haberleşiceksiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Elektroniker
Öncelikle verdiğiniz linkteki modemin ne kablosuz, ne de network özelliği var.Zaten bu fiyata olursa beraber sipariş edelim
Sizin ihtiyacınız olan şey Network özelliği olan printer. Bu printer la modeminizi ethernet kablosuyla bağladıktan sonra, ağa bağlı tüm bilgisayarlardan (ister masaüstü,ister laptop,ister kablolu,ister kablosuz ) printer ınızı kontrol edebilirsiniz. Hatta ofisinizden evdeki modeme bağlanıp yazma tarama işlemlerinizi ofisinizden bile yapabilirsiniz.
Derseniz ki modem le printer arasında da kablo olmasın, o zaman wireless özelliği olan bi printer almanız gerekir.
TEKRAR: Bilgisayarlarınızın ağa nasıl bağlandığı önemli değil.(Kablolu mu, kablosuz mu) Ortak diliniz modem olacak, modem aracılığıyla haberleşiceksiniz.
Anladım arkadaşım, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bana bi kaç tane evde kullanılabilecek modem özelliği olan printer/scanner tavsiye eder misin? Yani link verir misin?
www.hepsiburada.com
HP B110A Photosmart Wireless E-All-in-One Yazıcı CN245B Fiyatı
bende bi tane wifi yazıcı var, laptopumdan modeme bağlanıp ordan yine aynı modeme bağlı olan yazıcıma komut verebiliyorum..ancak masaüstü bilgisayarımı kablo ile yazıcıya bağlamadan modem üzerinden (wireless adaptörü yok masaüstünün) nasıl komut verebilirim.bana yardımcı olabilir misniz, yada yardımcı olabilcek var mı ?
Aaah ah kimse yazmamış tüh, keşke bi yardımcı olabilcek birileri çıksa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme