Şimdi Ara

İnternet Üzerinden Uzaktaki Bilgisayarı Açabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
17.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lan üzerinden açabiliyorum ama internet üzerinden yapamadım. Bunun sebebi ne olabilir?

Açmak istediğim bilgisayara bağlı modemde port açtım. ip adresini belirledim. Mac adresini de biliyorum fakat bilgisayar açılmıyor. Subnet mask 255.255.255.0 değil midir acaba? Lan üzerinden bu şekilde açabiliyorum ama internet üzerinden açamıyorum.

Bunu deneyen başarabilen var mı?

• Bu konuda bilgisi olan yok mu?
  • Evet açabilirsin.Açıkcası bu konu hakkında bilgilerim taze değil en son gelişmeleri bilmiyorum fakat bi ara bu konuyu araştırmıştım..Yapılabilidiğini biliyorum fakat ağ kartı + bios epromun uygun olması gerekli.
    Bu konuyu araştırmak için Google'a
    + PXE yada preboot execution environment
    + remote boot
    anahtar kelimelerini yazarak araştırmanı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...loading -- 6 Şubat 2008; 18:15:53 >
  • kapalı bilgisayarda modemden o bilgisayar için port açmak işe yaramaz çünkü pc'nin o sırada bir ip'si yok. broadcast ip'sinden ancak pc'yi açabilirsiniz. 9.udp portu 10.0.0.255, 192.168.1.255 gibi sonunu 255 yapın. her modem 255.portu açmaya izin vermeyebilir. ayrıca kullandığınız programda subneti 255.255.255.255 yapın
  • en kolay yolu sölicem TeamViewer programı nette bulabilirsin inndir.com dahıl bız sürekli kullanıyoruz karşı bilgisayarı sankı seninekranın gibi görebilirsin ve çok hızlı problemsiz ...
  • TeamViewer kapalı bir bilgisayarı açabilirmisin bilmiyorum, Ama eğer senin istediğin internet üzerinden bir bilgisayarı kontrol etmekse TeamViewer bunun için ideal, ayrıcawww.logmein.com adresine üye olup oradanda gerekli programlar sayesinde bilgisayarı başka bir yerden tam erişim sağlayarak kontrol edebilirsin.

Kapalı bir bilgisayarı açmaya gelince; bu yapılamabilmekte ama biosla falan bişeylerin kurcalanması gerekiyo sanırım. Biraz araştırmak lazım. Ancak bende şöyle bi yöntem var Elimde Connexant 56 K modem var Ve PC ye takılı ona birde hat bağladım, biraz sıradışı ama ben telefonla o hattı aradığımda benim bilgisayarım açılıyor.nasıl oluyor bende bilmiyorum ama Bu modemin bi hatasından kaynaklanıyor sanırım. Ama kesinlikle benim işime çok yarıyor..

• Evet Kardeş Şuan nasıl açıldığını buldum.

Bios dan Power Management Setup içinde
    Modem Ring On / Wake On Lan bölümünü enable yaparsanız ve bilgisayarınızda bir modem var ve telefon hattına bağlı ise o telefonu çaldırdığınız anda bilgisayar açılır.

BU ÖZELLİK SADECE DİAL UP MODEMLER için GeÇERLİDİR...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dünyanın neresinde olursan ol şimdiki vereceğim proğram ile karşıdaki bilgisayarı yönetebilirsiniz...
    500 kb proğram...virüs yoktur ....

http://rapid-share.com/files/89737478/internetten_bilgisayar_yoenet.zip

kullanımı

programı kendi bilgisayarınıza ve yönetmeniz gereken bilgisayara kurmak.
    kurduktan sonra programın menüsü masa üstünüze gelicek.Masa üstünüze gelen bu menüyü 10-15 saniye bekledikten sonra YOUR DETAİLS kısmındaki ID numaranız ve PASSWORD' ünüz belirlenecek. . Aynı işlemi Karşıdaki pc dede yaptıktan sonra, şimdi siz karşı tarafın ID numarasını ondan isteyin PARTNER DETAİLS kısmındaki ID sekmesine onun ID sini yazın ve CONNECT TO PARTNER sekmesine basın.Sizden password istiycek karşıdan şifreyide alın

bu proğram sorunsuz çalışıyor... yeter ki internet alt yapınız iyi olsun....

• Konu uzaktan yönetmek değil uzaktan kapalı PCyi açmak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akinci
    Konu uzaktan yönetmek değil uzaktan kapalı PCyi açmak

Evet konuyu yanlış anlamışlar.
  • Kardeş internetten bilgisayarını açamazsın ama aynı ağda isen açabilirsin.
    BIOS'tan wake On Lan = true yapacaksın
    sonra bir Wake On Lan programı bulup kendi bilgisayarının IP'sine magic packet gönderteceksin.

Tabi bunun için ethernet kartının MAC adresini bilmen gerekiyor.
  • Bir yöntem daha olabilir.
    1-Açmak istediğin PC ile aynı ağa bağlı sürekli açık bir PC varsa:
    Bu PC uzaktan yönetim programalrından birini kurarsın ve ağa bağlı asıl hedef PCyi bundan açarsın

2-Açmak istediğin PC'nin BIOS'una gir Power seçeneklerinne bir saat ve dakika girersin o zamanda otomatik açılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartalaraz

dünyanın neresinde olursan ol şimdiki vereceğim proğram ile karşıdaki bilgisayarı yönetebilirsiniz...
    500 kb proğram...virüs yoktur ....

kullanımı

programı kendi bilgisayarınıza ve yönetmeniz gereken bilgisayara kurmak.
    kurduktan sonra programın menüsü masa üstünüze gelicek.Masa üstünüze gelen bu menüyü 10-15 saniye bekledikten sonra YOUR DETAİLS kısmındaki ID numaranız ve PASSWORD' ünüz belirlenecek. . Aynı işlemi Karşıdaki pc dede yaptıktan sonra, şimdi siz karşı tarafın ID numarasını ondan isteyin PARTNER DETAİLS kısmındaki ID sekmesine onun ID sini yazın ve CONNECT TO PARTNER sekmesine basın.Sizden password istiycek karşıdan şifreyide alın

bu proğram sorunsuz çalışıyor... yeter ki internet alt yapınız iyi olsun....

İş yerinde Rapid engelli,
    Alıntı yapalım da başlığı kaybetmeyelim,
    Akşam evde indiririm.

• konu dışı ama (özür dilerim)
    bizim işyerindede engellihttp://rapidtransfer.uni.cc/ adresini kullanrak indirebilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuRaT

en kolay yolu sölicem TeamViewer programı nette bulabilirsin inndir.com dahıl bız sürekli kullanıyoruz karşı bilgisayarı sankı seninekranın gibi görebilirsin ve çok hızlı problemsiz ...

Ya bu süper bişeymiş, walla zamanında çok aramıştım böyle bir şey ama bulamamıştım,
    Allah razı olsun, ellerine sağlık.

Dün evdeki pc'ye yüklemiştim, bugün de işyerinde yükledim ve şimdi eve bağlandım,
    Çok iyi bağlanıyor, yavaş da değil, mesela az önce evdeki pc'den rapid'e girip indirdim dosyayı,
    Ordan da işyerindeki bilgisayarıma gönderdim.

• Arkadaşlar sorunumu anlatamadım galiba. Ayrıntılı olarak tekrar anlatıyım.
    Öncelikle lan üzerinden bilgisayarı açmayı denedim. Bunun için önce uzaktan açmak istediğim bilgisayarın bios ayarından wake on lan ayarını açtım. Kullandığım bilgisayarda wake on lan paketini ağ üzerinden gönderebilmem için açacağım bilgisayarın ip adresini ve ağ kartının mac adresini bilmem gerekiyor. Bununla birlikte altağ maskesini de yazmam gerekiyor. Alt ağ maskesi için 255.255.255.0 yazdım. Bu bilgileri yazdıktan sonra Wake On Lan paketini gönderdim veee bilgisayar açıldı.

Sonra internet üzerinden denemeye geldi. Aynı işlemleri tekrarladım. Başka bir internet hattından açmaya çalışıyorum tabiki.
    Öncelikle internet üzerinden bilgisayara ulaşabilmem için modemde port açmam gerekiyordu. Modemden port açtım. Sonra açmak istediğim bilgisayarın bağlı olduğu modemin aldığı ip adresini buldum. Mac adresini zaten biliyorum. Alt ağ maskesi gelince takıldım. Ama yine 255.255.255.0 ı kullanırım diye düşündüm. Aynı şekilde gerekli bilgileri girdim ve açtığım port ile Wake on Lan paketini gönderdim. veee bilgisayar açılmadı. Tepki yok.
    Tek şüphelendiğim konu alt ağ maskesi. Yoksa başka yerde mi yanlış yapıyorum?

Biraz hikaye anlatır gibi anlattım ama inşallah anlatabilmişimdir.

• Ayrıca uzaktan yönetim için program arayanlar ne amaçla kullanacaklar? Çünkü değişik programlar var bu konuda.
    Benim halen kullandığım programlar:
    - Remote Administrator (Küçük ve kullanımı basit bir program)
    - VNC (Daha gelişmiş ve uzaktan yönetim konusunda iyi bir program. Başka bilgisayara bağlandığınız gibi başka bilgisayarları da kendi bilgisayarınıza bağlayabiliyorsunuz)
    - Netop school (Bilgisayar lab. larında kullanmak için güzel bir program.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.