Şimdi Ara

Yazıcıyı modeme bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde Huawei HG531s V1 modem ve Canon Pixma E414 yazıcı var. Yazıcının kablosuz özelliği olmadığı için modemdeki USB portuna bağlayıp kablosuz olarak kullanmak istiyorum. Youtube'daki bir sürü videoda yapılanları denedim hiçbiri işe yaramadı. Her seferinde yazıcının adı kaydoluyor ama bağlanamıyorum. USB portu bozuktur diye düşündüm ama yazıcıyı bağlayınca USB ışığı yanıyor. Yine de bir türlü yazıcıyı bilgisayara bağlayamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Edit: Soruyu sorduktan kısa bir süre sonra çözdüm. Geçen gün bilgisayara format atınca yazıcı yine silindi, kurarken yine biraz uğraştırdı ama sonunda hallettim. Hem ihtiyacı olan çıkarsa yardımcı olması için hem de kendime not tadında yazayım dedim.

1) Modem arayüzüne giriş yapın.

2) Sırasıyla "gelişmiş ~> USB girişi ~> yazıcı sunucusu" yolunu izleyin

3) O bölümde anlatıldığı gibi, kendi yazıcınızın adını kullandığınızda benimle aynı sorunu yaşıyorsanız, örnek olarak verilen yazıcının adını kullanın

(Bendeki modemin arayüzünde "https://192.168.1.1:631/printers/hp3845" yazıyor)

4) Sırasıyla, "ayarlar ~> cihazlar ~> yazıcılar ve tarayıcılar ~> yazıcı veya tarayıcı ekleyin ~> istediğim yazıcı listede yok" yolunu izleyin

5) Çıkan ekranda "paylaşılan yazıcı adıyla seç" seçeneğini işaretleyin

6) Modem arayüzündeki adresi buraya yazın ve ileri butonuna tıklayın. Eğer yazıcınızı daha önce bilgisayarınıza tanıttıysanız, açılan pencerede yazıcınızın driverını seçip tamam butonuna tıklayın. Tanıtmadıysanız, oradaki seçeneklerden birini kullanarak yazıcınızı tanıtın.

7) Sonraki pencerede "yüklü driverı kullan (önerilir)" ve "driverı değiştir" şeklinde iki seçenek olacak. İkisini de denedim herhangi bir fark yok. Ama bence önerilen yöntemi kullanın.

8) Sonraki pencerede yazıcı adı ve hangi sürücüyle yükleneceği bilgisi verilecek ancak yazıcının adını değiştiremezsiniz. Burada da ileri butonuna tıklayın.

8) İşlem tamamlandıktan sonra sınama sayfası yazdırabilir veya "son" butonuna tıklayarak işlemi bitirebilirsiniz. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşmadan bütün adımları uygulayabilirsiniz, yazıcılar listesinde "http://192.168.1.1:631 üzerinde printerserver" şeklinde bir cihaz görünecek.

İsmi beni rahatsız ettiği ve değiştirilemediği için ben aşağıdaki şekilde devam ettim.

10) Sırasıyla, tekrar "ayarlar ~> cihazlar ~> yazıcılar ve tarayıcılar ~> yazıcı veya tarayıcı ekleyin ~> istediğim yazıcı listede yok" yolunu izleyin

11) Bu sefer "el ile yapılan ayarlarla yerel yazıcı veya ağ yazıcısı ekle" seçeneğini işaretleyin

12) "Var olan bağ. nok. kullan:" seçeneğini işaretleyin

13) Yandaki seçenekler çubuğundan "http://192.168.1.1:631/printers/hp3845 (internet port)" seçeneğini işaretleyip ileri butonuna tıklayın

14) Yine driver seçmeniz istenecek, yüklü driverı değiştirmek isteyip istemediğiniz sorulacak. Bu adımları geçtikten sonra, yazıcı Adı ve hangi driverla yükleneceği bilgisinin verildiği kısımda yazıcı adını seçebilirsiniz. Ardından ilerle butonuna tıklayın

15) Yine, işlem tamamlandıktan sonra sınama sayfası yazdırabilir veya "son" butonuna tıklayarak işlemi bitirebilirsiniz. Burada sınama Sayfası yazdırmanızı önermem. Çünkü zaten önceden başarıyla kurduğunuz printerserver üzerinden kurulum yapıyorsunuz. Bu sebeple ismini kendiniz belirlediğiniz yazıcı kesinlikle çalışacaktır. Dolayısıyla sadece kağıt ve mürekkep israf etmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karışık Eti Puf -- 15 Mart 2021; 19:28:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.