Şimdi Ara

Modeme modem bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Evim ters dublex olduğu için üst katta internet sinyali zayıf. Telefon hattının geldiği ve ana modemin olduğu yer aşağı kattaki odamda. Modem TTNet'in Airties modemi. Bu modemin LAN1 girişine ethernet kablosunu taktım ve kabloyu üst katta bulunan salona kadar çektim. ZyXeL modemin LAN1 girişine de ethernet kablosunun diğer tarafını taktım. Bilgisayarda wifi arayınca her iki modemde görünüyor. Fakat üst katta bulunan ZyXeL modemden bağlantı kurulamıyor. Sadece alt katta bulunan ana modemden bağlantı kurabiliyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?
     Modeme modem bağlamak Modeme modem bağlamak Modeme modem bağlamak

• Hocam her iki modeme de arayüz kullanıcı adı şifre girdiniz mi ?
  • Evet girdim.
  • Hocam ben denemiştim bu olayı arkadaş az çekiyo komşudan, bizdende modem koysak olur mu demişti yapmıştık çalışıyordu.. ufak bir ayarı vardır muhtemelen.
  • Turguttas kullanıcısına yanıt
    Beyaz modemdeki ethernet kablosunu lan1 girisine takmaniz gerekiyor. Wan girisi fiber internet icindir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burunsuzpinokyo

Beyaz modemdeki ethernet kablosunu lan1 girisine takmaniz gerekiyor. Wan girisi fiber internet icindir.

Arkadaş yanlış takmış. LAN1 de takılıydı zaten. Düzeltim de. Fakat yine bağlanamıyorum.
  • Öncelikle iki modeme de aynı anda kullanıcı ve şifre girip düz mantık yoluyla bağlanamazsın. Modemlerden birinde ki sanıyorum airties olanda Access Point ve ya repeater özelliği olması gerek. (Airtieste var büyük ihtimalle). Modemlerin birini ana modem olarak kurmalısın. Kullanıcı adı ve şifreyi ana modeme girdikten sonra diğer modemi access point ve ya repeater olarak kurabilirsin. Eğer kablolu bağlantı yapacaksan access point, kablosuz bağlantı yapacaksan repeater özelliğini kullanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turguttas

Arkadaşlar merhaba, Evim ters dublex olduğu için üst katta internet sinyali zayıf. Telefon hattının geldiği ve ana modemin olduğu yer aşağı kattaki odamda. Modem TTNet'in Airties modemi. Bu modemin LAN1 girişine ethernet kablosunu taktım ve kabloyu üst katta bulunan salona kadar çektim. ZyXeL modemin LAN1 girişine de ethernet kablosunun diğer tarafını taktım. Bilgisayarda wifi arayınca her iki modemde görünüyor. Fakat üst katta bulunan ZyXeL modemden bağlantı kurulamıyor. Sadece alt katta bulunan ana modemden bağlantı kurabiliyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?

1 - ilk olarak iki modem arasındakı baglantı wan gırısınden degıl eth girisinden yapılacak.
    2 - airties modemin ikinci modem olucagı için arayüzünden bridge modda kurulum yapıp dhcp kapatıcaksın
    3 - iki modemde wifi isimleri farklı olmak zorunda dır

bu işmleri yaptıgın sürece zyxel ana modemin eth 1 girişinden airties modemin bridge moddayken kablo ile internet taşımış olucaksın ve airties modemn kablolu almış oldugu interneti kablosuz olarak dağıtım gerçekleştirecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkhardware

quote:

Orijinalden alıntı: Turguttas

Arkadaşlar merhaba, Evim ters dublex olduğu için üst katta internet sinyali zayıf. Telefon hattının geldiği ve ana modemin olduğu yer aşağı kattaki odamda. Modem TTNet'in Airties modemi. Bu modemin LAN1 girişine ethernet kablosunu taktım ve kabloyu üst katta bulunan salona kadar çektim. ZyXeL modemin LAN1 girişine de ethernet kablosunun diğer tarafını taktım. Bilgisayarda wifi arayınca her iki modemde görünüyor. Fakat üst katta bulunan ZyXeL modemden bağlantı kurulamıyor. Sadece alt katta bulunan ana modemden bağlantı kurabiliyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi ?

1 - ilk olarak iki modem arasındakı baglantı wan gırısınden degıl eth girisinden yapılacak.
    2 - airties modemin ikinci modem olucagı için arayüzünden bridge modda kurulum yapıp dhcp kapatıcaksın
    3 - iki modemde wifi isimleri farklı olmak zorunda dır

bu işmleri yaptıgın sürece zyxel ana modemin eth 1 girişinden airties modemin bridge moddayken kablo ile internet taşımış olucaksın ve airties modemn kablolu almış oldugu interneti kablosuz olarak dağıtım gerçekleştirecektir.

Arkadaşlar şimdi tam olarak yaptığımı anlatacağım ve tam olarak ne yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim.

Ana modemin LAN1 girişine ethernet kablosunu taktım ve ethernet kablosunun diğer ucunu da diğer modemin LAN1 girişine taktım. Wİ-Fİ arattığımda her iki modemi de görüyor. 2. modemden bağlanmayı denediğimde genelde bağlanamıyorum. Arada bir bağlanırsa bağlanıyor. Bu esnada ana modemde wifi ağında görünüyor ama bağlantı kurulmuyor. Modem arayüzüne girip hiç bi ayar yapmadım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teamwieverdan bağlanıp yardımcı olabilir misiniz ?

• iki modem arasında baglantısı saglamıssın fakat 2 modemı kopru moduda yanı bridge modunda kurulum yapıp wifi ismini farkı yaptıgında sorunun gıderılecektır.

ıkıncı airties modemde yapman gereken ayarları ise aşağıdeki linkten erişibilirsin

http://www.airties.com.tr/_supportdocs/1/19/1_19_20120103003919.pdf
  • Benimde böyle bişeye ihtiyacım oldu ve hallettim sen zyxel modeme girip onun içindeki dhpc ayarlarını airties modemdeki ip adreslerini girmen kafi olacaktır. Zyxele bağlanıp ağ geçidi ipsini yazdığında airties modemin ara yüzü açılması gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci modeminin içinde DHCP denilen bir bölüm olmalı. Wireless ayarlarını yaptıktan sonra DHCP yi kapat. Ana modemden gelen kabloyu 1 veya 4 e tak muhtemelen çalışacaktır.
  • darkhardware D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Darkhardware kardeşim.

Link başka modemim olmasına rağmen faydalı oldu. Teşekkürler. Lan1den Lan1 e bağladık.
    Biz Kullandığımız telefonla internet gelen modemin arayüzüne girip kablosuzu iptal ettik aynı anda o da çalışabiliyordur ama ben ilk modemin olduğu odada eternet kablosu takılı pc kullanıyorum. 2. modemi evin ortasına konuşlandırmak için yaptık ve tüm odalarda çekiyor. Ev büyük biraz daha önce çok sorun oluyordu bi uçtan bir uca çekmiyordu.
    2. modemin arayüzüne wifi ile girdim. 192.168.1.1 olan yeri 192.168.1.111 yaptım ve dhcp olan bölümü etkisiz hale getirdim yani kapattım.
    Bu kadar.

Ancak ilginç bir olay oldu. İlk modemim zyxel idi ve Türknetten 35mb internet kullanıyorum. Eternetten bir kaç sitede hız testi yaptım hızım 29-30 arası çıkıyor .
    2. modemi bağlayınca oradan wifi ile telefonlardan hız testi yapıyoruz aynı siteden defalarca bir çok telefon ile test yaptık 40-44mb arası çıkıyor.
    Mucize değil elbette sanırım Turknet hızı 35de bloklamıyor. Verilebilecek hız o diyordu normalde 100mb e kadar veriyor destekleyen altyapılarda ondan olsa gerek. Daha evvel telefonlardan hız testi yapıyorduk kablosuzda yine 29-30 çıkarken telefonda 25 i geçmiyordu.
    Bağladığım 2 modem 5-6 yıllık huawei modem. Hatta vdsl mi sadece adsl mi onu bile bilmiyorum eski bu çalışmaz dedim başıma gelen beyaz güvercine bak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trueagle -- 3 Şubat 2020; 22:49:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.