Şimdi Ara

YAZILIM,ARDUINO HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ingilizce öğrenmeye çalışıyorum zaten,orta altı (A2-B1) seviyesindeyim diyebilirim . Okul birincisiydim geçen sene, bu sene düştü sanırsam 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arduinoyu hazır sistemler gibi düşün hobi olarak uğraşabilirsin , bana kalırsa C dilinin temellerini iyice oturt. Arduino çok birşeye yaramayacak. Alacağın kitler maddi durumunu zorlamayacaksa hobi olarak uğraşılabilir , ama eğitim için öğrenceksen dediğim gibi C temellerini öğren ,bilişim yada bilgisayar okuyacaksan programlamaya giriş derslerin C'den olacak ve bunlardan ilerleyeceksin.
  • Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    Klonlarına baktım,set halinde satılmıyor çıplak halde satılıyor. LED,kablolar vs. herhalde dışarıdan alıyorsun . Setler 250 liranın biraz üstünde. Bunu ailem aldırmaz,oradan buradan ücretsiz kaynaklarla yazılıma devam sanırsam,belki ininal alıp paramı biriktirip udemyden ders alırım . Teşekkürler

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Şuan gelir kaynaklı işler yapmak istemiyorum,az masrafla kendimi geliştirmek istiyorum . Beni diğerlerinden öne atacak bir kaç kriter olmalı bence.

• Şuanki durumunuz nedir ? Kaç yaşındasınız ,hangi universitedesiniz/hedefliyorsunuz ?
    Merak ediyorum doğrusu.
    C kaynaklarını ücretsiz elde edebileceğim yerler var mıdır

• bugatti1907 kullanıcısına yanıt
    75 liraya buldum trendyoldan,bakalım 3.defa ısrar edeceğim

• BarissManc0 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Akademik olarak çabalıyorum zaten , ha aşırı muthiş işler yapmıyorum açıkcası.
    Sınav haftaları olmadığı sürece matematik kasıyorum . TYT kitapları var elimde . Bu sene bitsin,yazın tyt matematiğe bakacağım.

Ortaokulda çok çok kötüydü matematiğim,liseye geçiş sınavındada aynısı oldu ve malesef iyi bir liseye gidemedim.
    9.sınıfta hep matematikten 30-40 alıyordum ve hiç 50'nin üzerini görmedim. Dilim iyidi benim.
    Bu sene biraz daha çabaladım ve matematiğimi 80-85 bandına çektim.Aynı şeyler hemen hemen diğer sayısallar içinde geçerli.

Bakalım işte dediğiniz gibi inceleyeceğim,hep teorikte kalıyor bilgilerim,düzenlilik sağlayamıyorum.Biraz da maddi durum olayından iyi olsam udemyden ders alırım.Maddi durumdan kastım aşırı yoksul bir yaşamımız yok fakat ihtiyaç/gelir çerçevesinde bu ailem için lüks bir istek.

• C'yi bir kaç kişiye sorduğumda "zor,yapamazsın" diyip phytondan başla dediler , başladım teorikte kaldı dediğim gibi . Deneyeceğim..

• C öğrenmesi basit bir dil aslında. Fakat çok fazla kural var. O yüzden zor gibi gözükür.

Tabi Python daha basit gözüküyor ben henüz Python kullanmadım. Kütüphanesi çok büyük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seneye okulda Arduino öğrenicez.Zevkli midir? Zor mudur? Kendimi geliştirirsem birşeyler yapabilir miyim,iş dünyasında bana faydası olur mu?

• Özelden yaz bana, eğitim vs veriyorum ben. Orijinal falan alma bir arduino uno 20tl bailangıç seti 50tl.

• Ardiuno baslangic setleri 7$ dan basliyor aliexpress te

• Merhaba , yaşım 16.
    Konuyu uzatmadan eğitimsiz bir ailede yaşıyorum.
    Maddi durumumuz orta-altı.
    Akademik durumum çok vasat ve ben biraz yazılım,arduino ile zaman geçirmek istiyorum.
    Phyton ile başladım fakat çok teorik öğrendiğimden akılda kalıcı olmadı.
    Youtube'da çok öyle ücretsiz kaynak yok.
    Arduino almak istiyorum ailem napacaksın diyorlar. 200 lira falan işte.
    Lise 2'deyim ve sürekli durgun hayatımdan bıktım. Okul,ev,uyku üçgeninden bıktım
    Yaşadığım çevrem,okulum çok vasat olduğundan malesef gerekli bilgi edinimlerimi internet dışında sağlayamıyorum.

Bir iki arkadaşla universitelere gidip bir kaç sertifika elde edelim dedik fakat ücretsiz bilet bulamıyoruz,bulsak bile ilgi alanımıza girmeyen,yetişkenlere hitap eden workshop tarzı ıvir zıvırlar oluyor.

Derslerim dediğim gibi vasat,bilgisayar,elektronik müh. istiyorum fakat top class universiteler olmayacak gibi duruyor.
    Amacım ders çalışmaktan caymak değil,sadece okul eğitimi düşük-orta profilli öğrencilere hitap etmekte ( anadolu lisesi ) ve sadece son sene universiteye gideceğim , bunun icin 9 - 10 - 11 konuları yetersiz kalacaktır.
    Akademik olarak kendimi zorlayıp orta halli universitelerde -kocaeli,izzet baysal,sakarya- okusam sektorde yer edinir miyim?
    Bir de bu hayatımı nasıl düzene sokmalıyım?
    --------------
    Tek başına Arduino nano dediğin şey 2,5$ = 15TL
    Bunu alıp evdeki oyuncaklarından söktüğün ledlerle bile birşey yapmaya çalışırken öğrenirsin.

Şu seti alsan sana birşeyler katar:

python nasıl teorik öğreniliyor bilmiyorum. kodları yazdığın gibi çalıştırabilirsin. sadece kodları okumakla olmaz. indir bilgisayarına python3 yaz çalıştır yaz çalıştır. teorik öğrenicem diye kitap okur gibi döküman okuma. yazıp çalıştır.

geri kalan herşey için ders çalışman yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 18 yaşındayım üniye hazırlanıyorum. Şu anki durumum en son bıraktığım gibi işte şu 2 senedir sınav yüzünden uğraşamıyorum tabi ama zamanında hemen hemen her türlü şeyle uğraştım.

Cyi udemyden öğrenmiştim Volkan hoca vardı sesi biraz tuhaf ama iyi adam güzel de hazırlamış dersleri oradan öğrenebilirsin

• İngilizce egitim veren bir unide elektronik oku. Dijital tasarim analog elektronik derslerine agirlik ver. Eger gelecekte gomulu sistemler ve yazilimlariyla ilgileneceksen arduino falan zaman kaybı.

• up teşekkürler

• Dolar kuru patlamışken sakın bulaşma .Çoğu parça aliexpressten getirteceksin her bir proje için baya bi para harcıyacaksın ddemek oluyor.Onun yerine C falan öğren.
  • İyi düşünmüşsün evet ama sorun şurda. Okulda derslerin kötü olduğu için ders çalışmaktan kaçıp yazılıma yöneliyormuşsun gibi bi hava sezdim ben. Şuan ingilizce ve ders çalışmaktan başka yapacağın şeyler hata olur. Kötü senaryoyu yazıyorum sana; Eğer üniversite kazanamazsan ve ailen 1sene daha denemene izin vermeyip daha fazla baskı kurarsa bu hayalinden vazgeçmen yada günde çok az vakit ayırabildiğin bir hobiye döner.

Ben senin yerinde olsaydım, ders çalışır notlarımı yükseltir ve üniversite sınavına hazır olmak için çabalardım. Derslerden arda kalan vakitte de youtubedan phyton, c vs izler temel atar fikir edinirdim( Ders yok demişsin ama youtubeda onlarca kanal var, yazılım bilimi, yakın kampüs gibi).

Üniversitede istediğin bölümü kazandığın zaman emin ol ailenin desteği ve sana güveni artacak hemde akademik bir şekilde öğreneceksin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.