Şimdi Ara

YAZILIM,ARDUINO HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuyu uzatmadan eğitimsiz bir ailede yaşıyorum.
    Maddi durumumuz orta-altı.
    Akademik durumum çok vasat ve ben biraz yazılım,arduino ile zaman geçirmek istiyorum.
    Phyton ile başladım fakat çok teorik öğrendiğimden akılda kalıcı olmadı.
    Youtube'da çok öyle ücretsiz kaynak yok.
    Arduino almak istiyorum ailem napacaksın diyorlar. 200 lira falan işte.
    Lise 2'deyim ve sürekli durgun hayatımdan bıktım. Okul,ev,uyku üçgeninden bıktım
    Yaşadığım çevrem,okulum çok vasat olduğundan malesef gerekli bilgi edinimlerimi internet dışında sağlayamıyorum.

Bir iki arkadaşla universitelere gidip bir kaç sertifika elde edelim dedik fakat ücretsiz bilet bulamıyoruz,bulsak bile ilgi alanımıza girmeyen,yetişkenlere hitap eden workshop tarzı ıvir zıvırlar oluyor.

Derslerim dediğim gibi vasat,bilgisayar,elektronik müh. istiyorum fakat top class universiteler olmayacak gibi duruyor.
    Amacım ders çalışmaktan caymak değil,sadece okul eğitimi düşük-orta profilli öğrencilere hitap etmekte ( anadolu lisesi ) ve sadece son sene universiteye gideceğim , bunun icin 9 - 10 - 11 konuları yetersiz kalacaktır.
    Akademik olarak kendimi zorlayıp orta halli universitelerde -kocaeli,izzet baysal,sakarya- okusam sektorde yer edinir miyim?
    Bir de bu hayatımı nasıl düzene sokmalıyım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu yaşta bunları düşünmen güzel.

Öncelikle hedefini belirledikten o alanda çalışmalar yapman gerçekten seni bir adım öne atacaktır.

Top dediğin üniversiteler her şey değil. Gerçekten dürüst,çalışkan,karakterli bir insan olursan o dediğin üniversitelerin çok önemi kalmıyor.

Ama şunu unutmamalısın. Üniversite ne kadar iyi olursa alacağın eğitim de o kadar kaliteli olur. İlk işe girişlerde firmalar üniversiteleri göz önünde bulundurur. Sen mülakatlarda yaptığın çalışmaları iyi bir şekilde simülasyon ortamında vs. karşı tarafa bu işi yapacağına sallamadan görsellik kullanarak satabilirsen üniversite sorununu ortadan kaldırırsın.
  • up

• Bu yaşta bunları düşünmen güzel.

Öncelikle hedefini belirledikten o alanda çalışmalar yapman gerçekten seni bir adım öne atacaktır.

Top dediğin üniversiteler her şey değil. Gerçekten dürüst,çalışkan,karakterli bir insan olursan o dediğin üniversitelerin çok önemi kalmıyor.

Ama şunu unutmamalısın. Üniversite ne kadar iyi olursa alacağın eğitim de o kadar kaliteli olur. İlk işe girişlerde firmalar üniversiteleri göz önünde bulundurur. Sen mülakatlarda yaptığın çalışmaları iyi bir şekilde simülasyon ortamında vs. karşı tarafa bu işi yapacağına sallamadan görsellik kullanarak satabilirsen üniversite sorununu ortadan kaldırırsın.
  • Yat kalk ingilizce öğren gerisi çorap söküğü gibi gelir. Üniversite işini de çok takma kafana. Programlamaya vakit ayıramıyorum diye itüyü bırakan adamlar var yeter ki iste ve çabala, internette tonla ücretsiz kaynak mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arduino'nun klon versiyonları var çok daha ucuz. Ancak, klon denilenler orijinal olmadıkları için klonunu üreten kişiler emek hırsızlığı yapıyor denilebilir.

Programlamayla uğraşman çok güzel, ancak programlama kitap okur şeklinde öğrenilmez, sürekli kendin kod yazarak pratik yapmak lazım.

Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi İngilizce çok çok önemli. Programlama mı öğreneyim İngilizce mi dersen kesinlikle İngilizce öğrenmelisin.
  • Güzel kardeşim, durumun yoksa arduinoya bulaşma , sana pıc kullanmayı tavsiye ederim. Ardino daha çom ticari amaçla yapılmış , her poroje için ayrı ayrı kitleri almak gerekiyor. En basit dört adet rölenin besleme girişine ters diyot bağlayıp kit halinde mazeme fiyatının çok üstünde satılıyor. Bunu ayrı ayrı alıp çok daha ucuza yapıla bilir. Arduino kullanıcısını eğitmiyor. Arudıno kullanan birisi çok fazla ayrıntığı gözden kaçırır, hemen sonuca ulaşmasını sağlar. Pıc lerde öğle değil , bir çok şeyi göz önünde bulundurup hesaba katmak gerekir. Arduniyo göre çok daha ucuzdur.

Bu iş ile uraşmak istiyorsan bu meslek çok nankördür geceni gündüzünü verirsin para kazandırmaya. Pazar da cin malı türkçe pop şarkı söyleyen oyuncak bebeklerin pilleri de dahil fiyatı 25 tl , bu nu bu memeleket şartlarından 25tl nin altında yapmak imkansız.

• ben de 15 yaşında başlamıştım şu zamana kadar en kötü 700-800lira harcamışımdır arduino için durumun yoksa bulaşma demeyeceğim bulaş ama gidip orijinal parça alma klon arduinolar 20 lira falan onlardan al arduinonun üzerindeki ışığı kodlamakla başla işe gerisi çorap söküğü gibi gelir ben neler neler yapıyordum uyumayıp gece robot yapıp uykusuz halde okula gidiyordum falan güzel günlerdi şimdi zaman yok tabi bu yüzden iyi düşünüyorsun.

Programlamaya gelince de phyton ile başlayarak iyi yapmışsın ben c ile başlamıştım. Unutuyorum kalıcı olmuyor falan da deme programlamaya binlerce saatini vereceksin adamakıllı öğrenmek için :)

Şimdiden kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest87628

ben de 15 yaşında başlamıştım şu zamana kadar en kötü 700-800lira harcamışımdır arduino için durumun yoksa bulaşma demeyeceğim bulaş ama gidip orijinal parça alma klon arduinolar 20 lira falan onlardan al arduinonun üzerindeki ışığı kodlamakla başla işe gerisi çorap söküğü gibi gelir ben neler neler yapıyordum uyumayıp gece robot yapıp uykusuz halde okula gidiyordum falan güzel günlerdi şimdi zaman yok tabi bu yüzden iyi düşünüyorsun.

Programlamaya gelince de phyton ile başlayarak iyi yapmışsın ben c ile başlamıştım. Unutuyorum kalıcı olmuyor falan da deme programlamaya binlerce saatini vereceksin adamakıllı öğrenmek için :)

Şimdiden kolay gelsin
    Pıc candır gerisi heycandır. Arduıno sonuca hemen ulaşmak isteyen maymun iştahlılar için üretilmiş. Pıc hem çok ucuz hemde her isteye cevap verir. Arduniyo ile pcb yapamazsın çok yer kaplar. Arabsaçı gibi her yer jumper kablo ile dolar. Pıc harıladığın pcb ye ilave edersin çok daha az yer kaplar. İhtiyacına özel pcb tasarımını yaparsın.

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısın ama adam PIC ile başlayıp soğusun mu işten? Arduino basittir en azından mantığı kavrar oradan PIC'a geçer ayrıca PIC ın kodlama işi de epey zahmetli bakmıştım bir aralar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest87628

Evet hocam haklısın ama adam PIC ile başlayıp soğusun mu işten? Arduino basittir en azından mantığı kavrar oradan PIC'a geçer ayrıca PIC ın kodlama işi de epey zahmetli bakmıştım bir aralar
    Kirşofun gerilim konunu bilmeyen kişiler arduno kullanınca kendileri profesör sanmaya başlamaları garibime gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Arduino'nun klon versiyonları var çok daha ucuz. Ancak, klon denilenler orijinal olmadıkları için klonunu üreten kişiler emek hırsızlığı yapıyor denilebilir.

Programlamayla uğraşman çok güzel, ancak programlama kitap okur şeklinde öğrenilmez, sürekli kendin kod yazarak pratik yapmak lazım.

Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi İngilizce çok çok önemli. Programlama mı öğreneyim İngilizce mi dersen kesinlikle İngilizce öğrenmelisin.
    Hocam emek hırsızlığı yok kendileri bile şematik paylaşıyorlar CC lisansı implementli.Sitesini inceleyin orda gösteriliyor CC olduğu
    https://blog.arduino.cc/2013/07/10/send-in-the-clones/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heroizen -- 21 Nisan 2019; 23:15:45 >

• Pic ile arduino kıyaslayanlar neyin kafasında biri armut diğeri kavun, isteyen adam arduinoyuda atmel gibi Avr Insıght ile programlamayabilir.
  • Hangi arduino 200tl orjinal alma git direnç nette robitistanda 50-60tl ye başlangıç setleri var içinde kart sensor buton her şey var onu al başla.

• hocam 200 tllik orijinal arduinoya ihtiyacınız yok 30 tlye çakmasını alın aynı işi görür. size önerim pic vs şimdilik bulaşmamanız olacaktır çünkü bunlar için azımsanamayacak bir elektronik ve yazılım bilgisi gerekir, arduinoyu ise birkaç haftada işinizi görecek şekilde öğrenebilirsiniz.

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    hocam bazen kolay yoldan gitmek gerek ben ed bu hatayı çok yaptım kolay yoldan gidip en iyisi olmaya çalışmak her zaman daha mantıklı arduino bilip de kendini profesör sanan görmedim öyle olan varsa yazık ne diyeyim yani ama arduinoyu küçümseme asla
  • Kardeşim öncelikle yazılımda iyi olmak istiyorsan matematik ve fizik bilgisinin önemi büyüktür. Hem bilgi olarak, hem de mantıksal olarak matematiksel yaklaşman gerekli olacak ileride. Yazılımın ilk temeli algoritmadır. Algoritma nedir bunu öğren. Sana ilerledikçe kaynak önerebilirim. Hatta elimdeki kitabı bitirdiğim zaman sana ücretsiz yollarım istersen. Bir büyüğün olarak sana tavsiyem şu olur. İlk önce akademik yönden kendini geliştir. En azından lise matematiğinin temellerini iyi kavra çünkü ileride adım gibi eminim ki karşına çıkacak. Yani sana ilk tavsiyem kitaplarını eline al ve matematik , fen çalış. Üniversiteye gittiğin vakit kendini geliştirme fırsatını daha rahat elde edebilirsin. Kötü üniversite ya da iyi üniversite diye çok fazla takılma. Ben de çok iyi olmayan bir üniversite de okuyorum fakat iyi üniversitelerde ki akademisyenlerle iletişime geçmende hiçbir engel yok. Bana yardımı dokunan, ücretsiz kaynak sunan hocalarım oldu beni tanımadıkları halde. Sen yeterki öğrenmek iste, öğretecek insanı bir şekilde bulur ve onunla iletişime geçersin.
    Özetle, sana ilk tavsiyem üniversite sınavına çalışıp notlarını düzeltmene bak olurdu. Kendine güven, düzeltebileceğine inanıyorum. Daha 16 yaşındasın, bu yazın gerekirse evden çıkma ve eksik olduğun dersleri tamamla. Fakat yapabilme umudun yoksa bir algoritma kitabı al, algoritmanın ne olduğunu öğren ve problem çöz. Bildiğin matematiksel formülleri kodlara dök örneğin. Algoritma temelini oturttuğun vakit, kod öğrenmen için sana engel olacak hiçbir şey olmayacak. Başarılar dilerim

• Bu yaşta bunu düşünmen güzel kardeşim helal diyorum

Şimdi bu konular için sana şöyle bi tavsiye verebilirm, yazılım konusunda biraz kendini geliştirmeni isterim kaynak olarak dmden udemy dersleri atabilirim fiyatları 30tl civarı oluyor kardeşim çok pahalı şeyler değil. Paran yoksa yazılım tarafında kendini geliştirirsin çok güzel vakit geçireceksin merak etme dersler güzel ve üni 2. Sınıfım bende hala faydalanmaktayım. Donanım tarafı masraflı işler maalesef paran yoksa elle tutulur şeyler yapmak zor. Ama ileride bunları yapmak için yazılım bilmen şart. Bu yüzden sana bu evrede sadece makul miktarlara alabileceğin dersleri dinleyip öğrenmeni tavsiye ederim. Zaten hayatına yazılım girince sıkıldığın üçlü bozulacak merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikotti -- 21 Nisan 2019; 23:32:55 >

• Python'dan değil C'den başlamanı tavsiye ederim. Acayip katı kuralları seni uzaklaştırılmasın. Pythonda öğrenmesi basittir elbette ama bence C gibi temel bir dilden öğrenmeye başlanan çok iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heroizen

Hocam emek hırsızlığı yok kendileri bile şematik paylaşıyorlar CC lisansı implementli.Sitesini inceleyin orda gösteriliyor CC olduğu
    https://blog.arduino.cc/2013/07/10/send-in-the-clones/

Alıntıları Göster
    Dediğinizde haklısınız ancak,

"Customers who want to support the Arduino project should be aware that these products do not give back anything financially and very rarely in term of help on software or documentation."

Klon alındığı zaman böyle bir ifade verilmiş. Doğrudur yanlıştır bir şey diyemem, ancak esas olarak senin ürettiğin bir şeyden sıfır dönüş almak da çok hoş değil sanki Gerçi açık kaynak işleri bunlar, bu mesele biraz tartışmaya açık.

• sucuklusalam kullanıcısına yanıt
    Tabiikide dediğim universitelerden daha iyisi çalışılarak yapılabilir fakat normal şartlar altında bu çok zor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.