Büyük şirketlerin hepsi işten çıkarma yapıyor. Yapay zekadan dolayı yazılımcı istihdamı azalacak diyorlar. Şimdi birileri yapay zekayı da biz geliştiriyoruz diyecek de o iş öyle olmuyor Bilkent'te bile (akademiye en fazla önem veren okul) yapay zeka gibi cutting edge alanlara yönelip çalışan kişi sayısı %10 ya vardır ya yoktur, yüzlerce cv inceledim. Çoğunluk software engineer olarak çalışıyor. Hele daha alt seviye okullarda bu oran %1'in altına kadar düşüyor. Bizim bölümün (CTIS) akademik amacı olmaması sebebi ile arge alanında çalışan 1-2 kişi dışında görmedim. Çoğunluk software engineer olarak çalışıyor. Zaten master ve doktora yapacak olsam gider tıp okurdum. Max master yaparım diye düşünüyorum. 5-10 sene sonra yazılım nasıl bir hale gelecek sizce? Parayı vuramayacak mıyız? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 27 Ocak 2024; 17:31:6 > |
Yazılım bitiyor mu?
-
-
Evet vuramayacağız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 yıl sonra odtü makine geçmediğin her gün için pişman olscaksın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
imkanın varsa ee makineden daha da iyi olur geç bence
Computer Science okuyanlar acisindan sorun yok da code monkeyler sikintida
Code monkey ne
Bugün ekşide şöyle bir şey okudum. Bence iyi okullardan mezun olana, cidden sektöre emek verene çok bir şey olmaz ama ciddi yazılımcı enflasyonu olduğu bir gerçek. Biraz daha diğer mühendisliklere vs. benzemeye başlar.
ekşi sözlükyazılım sektöründe mühendislik mezuniyeti şartıhttps://eksisozluk.com/yazilim-sektorunde-muhendislik-mezuniyeti-sarti--7774728?a=popular -
şirket kuracam diyen adama bak qq
-
Bu muhabbeti sürdürenlere istedikleri cevabı verelim de kurtulalım.
Evet. Bitiyor.
cs bitti abi, cs falan yazmayın gpt 4 bizim yerimize kod yazıyor artık. cs mezunları iş falan bulamıyor zaten.
Tıp yazın gençler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 27 Ocak 2024; 20:43:36 > -
Yazılım avantajı bitecek. Onun dışında iyi mühendis iyi mühendistir. Her alanda her sektörde hak ettiğini alır. Yapay zekayla birlikte ortalama yazılımcıların diğer alanlarda iyi mühendis kategorisine koyduğumuz insanlarla aynı değeri görmesi olayı son bulacak.
Bugün de yazılımı bitirdik çok şükür
kaliteli cs okumayan yazılımcılar diyelim direkt
-
Evet bitti. Çok zekiyseniz ve en iyi okullarda okuyup (sabancı, koç, bilkent, boun) yurt dışına çıkabileceğiniz kesinse okuyun. Onun dışında para ve iş imkanı olarak iyidir diye orta iyi yerlerde okuyacaksanız bırakın işi staj bile bulamazsınız. Sektör bitik durumda. Onbinlerce mühendis pompalanıyor ülkede. Her ilanda en az 5 bin kişiyle yarışıyorsunuz. Ne için? Belki kurye kadar kazanabilmek için.
Aklınız varsa ve puanınız yetiyorsa tıp okuyun. Okuyamıyorsanız bence hiç okumayın. Değmeyecek çünkü. Bizi uyaran olmadı, ben sizi uyarıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X