Yazılım bittiği için siber güvenliğe yöneldim
-
-
-
Arch Linux nedir bilmeyen adamdan siber güvenlikçi olmaz
-
- sınıfta mr.robot olmamı bklemiyorsun herhalde.
okul açılalı 1 hafta oldu.
Şu an bunu biliyorum sadece. Yavaş yavaş öğrencez morug
#include <stdio.h>
{
int main(void)
printf("The first code I have written");
return 0;
}
-
Hangi okuldasin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bilkent
-
Hadi bakalım kirvem, C dilini öğren. CTIS müfredatını biraz inceledim. Gayet güzelmiş bölüm. Okuyana çok şey katar gibi duruyor.
Linux kullanmaya başladığımda 13, uzman bir Arch Linux kullanıcısı olduğumda ise 16 yaşındaydım. Yazılım ile ilgili bir bölüm okumadım ve okumuyorum bu arada. Yani Mr. Robotluk ile alakası yok bunun.
Bu arada görüyorum ki Visual Studio kullanıyorsun. Visual Studio kullananlar lamerdır. Hemen Emacs kullanmaya başla. Kullanmaya başlayınca başka bir IDE kullanmak istemeyeceksin.
-
Bence 2ye kadar bekle bölümdeki assignmentları çözdükçe ya da yarışmalara vs katıldıkça daha çok fikir oluşuyor kafada.
Atıyorum okulda Java öğrenirsin spring neymiş diye bakarsın backendçi olursun, c# öğrenirsin (javanın çok benzeri zaten) yine .NET ile backend ya da unity bakayım dersin simülasyon hakkında her şeyi yaparsın, ya da data engineering de mantıklı duruyor. Network, AI, Gömülü alanları da ilgi çekici duruyor da o kadarı hakkında aşırı bilgi sahibi değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 27 Eylül 2024; 19:28:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o yaşlarda ben yazılım yerine matematik ile ilgileniyordum, pişman değilim.
visual studio'yu hoca kullandırıyor, lab dersinde bunu kullanacaksınız dediler. 1. sınıfta kafama göre iş yapmak istemiyorum. 2. sınıf bitince birçok şeyi öğrenmiş olacağız . ayriyetten ben müfredata ek birçok matematik dersi alacağım. stat/prob vs.
-
Kendi seçtiğin alana daha Lise döneminden bir yatkınlığın yoksa maalesef senin işin zor. Birkaç hafta öncesine kadar ODTÜ Makine ve Gazi Tıpa geçmek istediğin ile ilgili konular açıyordun.
-
Matematiğe olan ilgim ve bilgimden dolayı yazılımı da çabuk öğreniyorum. Hatta 2 haftada giriş dersinde anlatılacak şeylerin yarısını kendi kendime öğrendim.
Oralara geçmeyi isteme sebebim kız mevzusu idi. Şu an bölümden de okuldan da memnunum.
Matematik ile yazılımı harmanlayacağım. 2. sınıf bitince aklımda bir alan netleşir.
-
Yakışır hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X