Şimdi Ara

Yazılım iş konusunda yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

ben teklif aldım ve gitmedim. tek bir teste de girmedim. almanca bilmezsen girebileceğin yer sayısı epeyce azalıyor evet, ama yine de ingilizce ile alan çok firma var. arkadaşın direk ilandan girmiştir, o zaman çok daha zor tabii. malta ile başlasın, oraya gitmek çok kolay. ordan almanya'ya gider.

• Stackalloc kullanıcısına yanıt

taskı anlatmasını istersin olur biter. benden taskı anlatmamı istedi, bir yer istediği gibi çalışmadı, hemen debug yaptım ve gerçekten x++ programcısı olduğumu ve kolayca debug yapabildiğimi gördü. taskın ücretini de ödediler (gerçek bir tasktı). vakit alan bir yok ama bence en iyi yol.

ben artık heyecanlanacak yaşları falan geçtim ama yine de terim sordular mı unutuyorum, oluyor böyle şeyler. bence yanlış bir yöntem. yurtdışında da türkiye'de de çok kullanılıyor.

ben işe alırken aldığım elemanları araştırdım ve herhangi bir teknik soru sormadım. çok ta memnun kaldım işe aldıklarımdan. araştırma yapmak en garantili yoldur. ama tabii bunu javascript'çi alırken yapamazsın. çok büyük bir havuz.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Junior - mid arası şu anda can çekişiyor hocam. Hatta benim bildiğim birkaç kişi full stack developer olarak (5-6 sene deneyimli) iş bulamıyor.

Ben junior - mid arası bir mobile developer'ım. Bana bile hiç tanımadığım deneyimli insanlardan benim çalıştığım startup'a katılmak için mesaj geliyor.

Dediğim gibi bu ülke özelinde olabilir çünkü Finlandiya nispeten diğerlerine göre küçük bir ülke ama benim gördüğüm ise genel olarak bir problem var. Bunun sebebi her alandan insanın yazılıma yönelmesi ve bir yazılımcı bolluğu oluşması. Tabi buna html,css biliyorum diyip kendine yazılımcı diyenler de var, Kubernetes , AWS vb bilip de yazılımcı diyenler de var. İyi olanlar tonla CV'nin arasında kayboluyor.

• Erkka kullanıcısına yanıt

bu saçmalığın ardında politik sebepler var. göç politikasını justification yapacaklar diye ortaya son 3-4 sene bir mit attılar. Bu mit "Elmanya'da ber melyon Aytici açıgı varüdür" idi. hayır öyle böyle elle tutulacak yalan da değil. bir ülkede 1 milyon IT açığı varsa o ülkede sokakta elde sopalı IT ararlar boşta gezen yakalayıp bir işe paketlemek için.

netekim benim Afgan ama TSK eğitimi almış arkadaş beni dinlemedi IT eğitimi aldı. KKH devlet sınavını da geçti. şu anda 3 aydır iş bulamıyor. ama lafa gelince alman tvlerinde "almanya da 1 milyon it açığı var. daha çok mülteci alalım".

son iki senede bir ton da hindu aldılar sırf bu palavra ile.

• Erkka kullanıcısına yanıt

full stack iş çok ama developer da çok. o yüzden sıkıntılı olabilir. yine de 5-6 yıl deneyimli birinin iş bulamaması enteresan. iyi biriyse boş kalması imkansız. iyi yazılımcı gerçekten az çünkü.

iyi olanların arada kaybolmasını ben de yaşadım çok. çünkü uzaktan çalışıyorum avrupa'ya ve orada on-site 1 sene çalışmış biri benden daha kıymetli oluyor insan kaynaklarının gözünde, onu benim önüme alıyor. işi aldıktan sonra görüyorlar benim ne kadar iyi olduğumu ama işte o ön elemeler bitiriyor adamı :) sırf bu yüzden 1-2 sene avrupa'ya gidip on-site çalışmayı düşündüm ama vergi + oradaki kirayı hesaplayınca gelirim çok düşecekti. bekar olsam göze alıp giderdim ama evli olarak ailemin gelirini düşürmeyi göze alamadım. giden arkadaşların hepsi ya zaten türkiye'de düşük maaş alıyorlardı (artık türkiye'de de düşük maaş kalmadı enteresan bir şekilde avrupa seviyesinde net maaş alan yazılımcı dolu) ya da eşleri de avrupa sevdalısı olduğu için her şeyi göze alıp gidiyorlardı, ya da bekardılar :)

bir de ms partner tecrübesi de önemli. benim ms partner tecrübem var ve bu yüzden tr'de iş ararken çok kolay oluyor bulmak. partnerlerde de kötü yazılımcılar var aslında ama partnerde iyi tecrübe edindiğin bir gerçek.

finlandiya pazarı olarak düşünürsen küçük olabilir evet ama ab pasaportuyla bütün avrupa senin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 23 Temmuz 2024; 10:45:29 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.