Merhaba arkadaşlar. Uzunca bir süredir is arıyorum ancak bulamadım ve artık dayanamıyorum. Coğrafya öğretmenliği bitirdim ve yazılım mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptım. Yazılım alanında çalışmak istiyorum İzmir'de yaşıyorum. PARA FALAN İSTEMİYORUM. yeter ki gelip bir şeyler öğreneyim bir şeyler yapayım boş boş beklemekten bittim tükendim. Lütfen varsa bu konuda bana destek olacak kişi çok duacısı olurum. Yüksek Lisans, özel ders ve çeşitli platformlarda kazandığım beceriler; Asp.net, C#, Mssql, Js, Css, Html, Python ve kendimi sürekli olarak geliştiriyorum Lütfen öne çıkarın belki yardımcı olacak birisi görür. Çok yoruldum diye buradan yardım istiyorum artık özür dilerim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yazılım iş konusunda yardım
-
-
Bende izmirdeyim ve bende hala iş arıyorum. Yazılım konusunda istanbul ve yurtdışı haricinde iş bulmak zor. IT tarafı izmirde yok hep küçük firmalar. Orta seviye firmalar hep devlet destekli orada da mobbing çok dönüyor gerçi her alanda öyle.
-
iş yok malesef sektör yandı bitti kül oldu. dediğin gibi parasız çalışmaya razıysan teknoparka git tek tek dolaş firmaları illa birisi köle niyetine alacaktır seni.
-
Her yerde torpil oynuyor. Maalesef torpilimiz yok diye kaldık ortada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Orada her yere cv bıraktım hiçbir şey çıkmadı maalesef ne yapacağımı bilmiyorum
yazılım sektöründe iş bulmak maalesef bu sıralar çok zor benzer durumu hepimiz yaşıyoruz sektör bildiğin çökmüş durumda..
-
hocam edit yapmayı öğrenmenizi tavsiye ederim discorddaki yabancı edit kanallarına girip startup youtuberlarından iş alırsanız bir video editi başı 100-500 dolar arası bir kazanç sağlayabilirsiniz
bu kanala göz atınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beşgünkalaintegral -- 21 Temmuz 2024; 2:25:59 > -
Bir editi yapman ne kadar suruyor peki. Ve bu is sigortalida degil.
-
AI çıktıktan sonra Junior'lara ihtiyaç azaldı, gpt4 den daha kötüyseniz işe almaları için sebep yok.
Yakında deneyimli yazılımcılarda iş aramaya başlayacak o yüzden sıkmayın canınızı.
-
Karı Koca DevelopersyoutubeSon zamanlarda yazılım sektöründe sessiz sedasız gerçekleşen işten çıkarmaların farkında mısınız? Bir kaç "iş bilmez" yöneticinin hatalı kararı yüzünden ben dahil 7 kişi işten çıkarıldı. Bir başka firmadan da 5 kişinin çıkarıldığını öğrendim. Bunlar sadece benim bildiklerim, kim bilir daha duymadığımız ne işten çıkarmalar oluyor son zamanlarda ne yazık ki. Neredeyse 10 yıllık yazılım geçmişim boyunca öğrendiğim en önemli ders "bir firmanın asla çalışanını umursamadığı" gerçeğidir. Her ne kadar "biz bir aileyiz" deseler de durum böyle. Bir şirket 75 TL'lik kaybı bile göze alamaz bunu asla unutmayın. Bu video sizlere başımdan geçen 3 ilginç ve bir o kadar da üzücü olaydan bahsettim. Benim gibi, şirketin hatası yüzünden işinden çıkarılmış tüm arkadaşlarıma en kısa zamanda yeni bir iş bulma temennilerimi ve bir sonraki firmalarında -kısmi de olsa- mutlu mesailer dileklerimi iletiyorum.https://www.youtube.com/watch?v=SShlG-Rgk4w
Yazılımcı olmamama rağmen karşıma çıktı ve izledim. Bu alanda işten kovulan kovulana
-
yurtdisinda da durum farksız. Ipini koparan bu alana gelince doldu taştı ve artık ihtiyaç kalmadı.
Sallamak bedava. Ben öğretmenlik mezunuyum, ilk başvurduğum yazılım işine girdim. Piyasada iş bilene iş çok.
Yapılacak en mantıklı iş 2. üniversite kapsamında yönetim bilişim sistemleri okuyup ilkokul ve ortaokullarda bilişim öğretmeni olmak değil mi hocam ama bu bölüm mezunları liselere atanamıyor.
-
Sektördeki asıl problem insanlara umut satan ticari işletmeler oldu. 6 ay kurs alın senior olun, 3 ay eğitim alın 50k maaşla işiniz hazır diyerek millete hayal sattılar. Yazılım geliştiriciliği, bilişim sektörünün belkide şartları en kötü ve en istenmeyen alanı aslında. Ürün geliştirme, iş analistliği veya ilgili satış alanları varken hiç kimse yazılımcı olmak istemezdi. Ama pandemideki ekstra durum bu algıyı değiştirdi. Şimdi de sektör normalleşiyor. Fakat bu hayale dalıp yazılımcı olmak isteyenler, özellikle junior seviyesini aşırı şişirdi. Sizin yaşadığınız asıl problem yazılımcı olarak iş bulamamanız değil. Coğrafya öğretmenliği okuyup yazılımcı olarak çalışmak istemeniz. İş bulamadım o yüzden yazılımcı olayım demek yanlış bir düşünce.
-
Öğretmen olmak için kpss'yi kazandıktan sonra 2 yıl akademide eğitim almak gerekiyor artık. Akademide eğitim alırkende asgari ücretten daha düşük bir maaş veriyorlar. Uzun vadeli plan olarak öğretmen olmak istiyorsanız evet denenebilir. Ama kısa vadede hemen işe gireyim para kazanıyım derseniz öğretmenlik şu anki haliyle pek mantıklı değil.
-
Eskiden patronum sorardı maaşın ne kadar olmalı diye... Onu 5le çarp kasaya bu parayı sokabiliyorsan neden olmasın derdi ve işletme maliyetleri ve vergileri öğretmişti bana. Junior kişileri işe almak maliyet şöyle ki mentorluk etmen her adımında gelişimini takip edip destek vermen gerek. Misal biz sunum yazılımı geliştiriyoruz diyelim. Bunun iş satış modelinden kodun mimarisine mimarinin ne olduğunda ki tüm teknik ayrıntılara kadar senior maaşı verdikleri birisi vaktini ayırıp aktarmalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben sonra istifa edip bilisim ogretmeni oldum, boyle daha mutluyum ancak yazilimi asla birakmadim. su an ogretmen olarak atanmak cok zor ben 50 kisilik kontenjana girdim. bundan sonra daha da zorlasacak gibi. bence yazilimda kendini dogru anlamda kendini gelistirdigin surece is var.
-
aynen kanka kesin çok biliyosundur ya
-
Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum belki bir umut buradan şansımı denemek istedim. Dediğim gibi çok yoruldum umut fakirin ekmeği diyerek yazdım. Hâlâ umutluyum
Hahahah, ergenlik zor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sektördeki asıl problem insanlara umut satan ticari işletmeler oldu. 6 ay kurs alın senior olun, 3 ay eğitim alın 50k maaşla işiniz hazır diyerek millete hayal sattılar. Yazılım geliştiriciliği, bilişim sektörünün belkide şartları en kötü ve en istenmeyen alanı aslında. Ürün geliştirme, iş analistliği veya ilgili satış alanları varken hiç kimse yazılımcı olmak istemezdi. Ama pandemideki ekstra durum bu algıyı değiştirdi. Şimdi de sektör normalleşiyor. Fakat bu hayale dalıp yazılımcı olmak isteyenler, özellikle junior seviyesini aşırı şişirdi. Sizin yaşadığınız asıl problem yazılımcı olarak iş bulamamanız değil. Coğrafya öğretmenliği okuyup yazılımcı olarak çalışmak istemeniz. İş bulamadım o yüzden yazılımcı olayım demek yanlış bir düşünce. |
Benzer içerikler
- 1 dal sigara vücuttan ne kadar sürede atılır
- dolorex kaç saatte bir içilir
- şartelden ses gelmesi
- eter bayıltır mı
- amerika telefon numarası örneği
- çay emojisi
- dünyanın en büyük vinci
- para sayma makinesi bim
- prompt mühendisliği nedir
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X