Şimdi Ara

Yazılım'la ilgili kitap ne zaman okunmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazılımla ilgili kitap'ı öğrenirkenmi okunmalı,yoksa videolu anlatımlardan öğrendikten sonra mı okunmalı ? birde yazılım ilgili kitap okurken normal şekildemi okuyalım kitapta yazan kodu uygulayıp,sonra okumayamı devam mı edelim ? yardımcı olurmusunuz.. ben okurken kodu uygulumaya çalışıyorum ve kodu anlayıp uyguladıktan sonra bayağı zaman kaybediyorum doğrumu sizce?

• Herhangi bir programlama dili ile ilgili kitap okumak anlamsiz. Cunku teknoloji cok hizli gelisiyor, API ler degisiyor. Onun yerine online kanallardan ogrenip, kitap tercihi daha genel konseptlere ayirmak gerekiyor. Code Complete gibi mesela. ya da pragmatic programmer gibi. Illa ki programlama dili ile ilgili bir kitap okumak istersen de bence o dilin best practice leri tek bir kitapta toplayan insanlari takip etmek daha faydali. Cunku API online olarak var zaten.
    Tutup da Java'yi kitaptan ogrenip, design patternlerini parca parca internetten ogrenecegine; Java'yi online ogrenip design patterni ya da Database ile ilgili temel seyleri kitaptan ogrenmek bence daha mantikli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

"yazılım öğrenmek" ne demek ya? bu ne cahil bir ağızdır, günlerdir ikaz ediyorum.
    "araba öğrenmek" diye bir cümle kuruyor musun sen? araba sürmeyi öğrenmek, araba tamir etmeyi öğrenmek, araba satmayı.. böyle kurulur cümle, tek başına manasız.
    yazılım geliştirmek, yazılım kurmak, yazılım satmak, yazılım kullanmak.. böyle olacak

yorumunuz için teşekkür ettim eleştirinizi saygıyla karşılıyorum ama sıkılmadınızmı artık insanları eleştirmekten,bırakın artık bunları artık yapıcı olmalıyız diğer millettler uzayda maden aramaya gidiyor,marsta patates ekmek için yol arıyor,rusya şeytan isimli atom bombasını yapıyor biz hala insanları bu şekilde eleştiriyoruz bu şekilde ne bu ülke ileri gider nede ülkemiza adına geleceğe yön verebiliriz keşke soruma odaklanıp beni bilgilendirseydinizde birşeyler öğrenseydim çok yazık..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Herhangi bir programlama dili ile ilgili kitap okumak anlamsiz. Cunku teknoloji cok hizli gelisiyor, API ler degisiyor. Onun yerine online kanallardan ogrenip, kitap tercihi daha genel konseptlere ayirmak gerekiyor. Code Complete gibi mesela. ya da pragmatic programmer gibi. Illa ki programlama dili ile ilgili bir kitap okumak istersen de bence o dilin best practice leri tek bir kitapta toplayan insanlari takip etmek daha faydali. Cunku API online olarak var zaten.
    Tutup da Java'yi kitaptan ogrenip, design patternlerini parca parca internetten ogrenecegine; Java'yi online ogrenip design patterni ya da Database ile ilgili temel seyleri kitaptan ogrenmek bence daha mantikli.

yorumunuz için teşekür ettim,dediğinz gibi yapıcam çünkü çok saçma geliyor kitab eski sanırsam ondan anlatmak istediğini tam anlayamıyorum kod olarak yazıyorum onu anlıyorum ama açıklamarı kafama oturmuyor bi garip geliyor sanırsam kitabı hızlıca okuyup ,videolara yönelicem ..

• Kisiden kisiye degisiyor. Kimi video serileri takip ederken daha iyi anliyor, kimisi de ogrenme temposunu kendi ayarlayabildigi icin yazili kaynaklari tercih ediyor. Ikisini de deneyip hosuna giden kisimdan devam etmek en iyisi. Yazili kaynagin illa kitap olmasi da sart degil. Dillerin cogunun kendi dokumantasyonu olur, onlari da okuyabilirsin. Laf salatasi yapmadan en direkt bilgiyi onlar veriyor. Oyle ya, kitaplari yazan adamlarin da bir yerlerden bu isi ogrenmeleri lazim. Orasi orasi iste.

.NET dilleri icin bildigim kadariyla MSDN vardi. Python icin google'a yazdiginda ilk sirada cikiyor. Java icin su an aklimda degil de mutlaka vardir. Google'a <dil> + official documentation yazarsan cikacaktir diye umut ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 27 Kasım 2016; 7:47:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.