Şimdi Ara

Yazılım Müh. düşünüyorum ,üniversite seçimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar donanımhaber üyeleri ben direk sorunumu anlatayım .Burslu okumayı düşünüyorum nedeni yazılım müh olmayı istemiştim hep donanımları hiç sevmiyorum yani çok severek yapabileğim bir meslek olarak sadece yazılım müh seçmem gerekiyor.fakat
    - 2.5 tl maaşlı bi aile
    - ailemin vakıf üniversitelerine güvenememesi
    - sorunlar çıkar sonra: denmesi...
    - not ortalamasını tutturamama işleri
    - üniversite yurtlarını kullanmamalısın denmesi (yüksek ücretler)
    - ortam sonra seni üzmesin denmesi...

bunlar benim problemlerim arkadaşlar LYS MF4 46.880.ciyim
    çok istediğiniz biryeri elbette bitirisiniz eminim..yalnız aileniz sonuçta size desteği verecek olan bir de bunu onlara anlatmak ? düşüncelerinizi ,önerilerinizi bekliyorum...
    Işık,Beykent,Işık,Aydın Üniversiteleri (İstanbul) düşündüğüm yazabileceğim üniversiteler maltepeyi falan geçtim uzak diye...ne diyorsunuz arkadaşlar ağabeyler tavsiye ederim -etmem olmaz iyi olur-olmaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadakoglu -- 27 Temmuz 2011; 14:43:59 >

• Beykent 5 sene kesintisiz (1yıl hazırlık, 4 yıl lisans) burs veriyor diye biliyorum, Aydın ve Işıktada aynıymış. Eğitim, ortam, imkanlar, yer, kampüs durumu olarak bilgim yok ama bende tam burslu yazılım düşünüyorum araştırıyorum bu yüzden sende araştırmaların sonucu elde ettiğin bilgileri paylaşırsan sevinirim.
  • bende yazılım mühendisliği düşünüyorum daha üniversiteleri görmedim ama ışıktan mezun olan bir tanıdık çıktı burs kesilmesinden korkmayın dedi ortalama düşük oluyor dedi ışık için iyi dedi ama istanbulun dışında baya:)
  • Eğer bilgisayar mühendisliğini düşünürsen ODTÜ KKK'yı düşünebilirsin. Sıralaman itibariyle %100 burslu okuyabilirsin. 5 yıl kesintisiz burs hakkın var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Eğer bilgisayar mühendisliğini düşünürsen ODTÜ KKK'yı düşünebilirsin. Sıralaman itibariyle %100 burslu okuyabilirsin. 5 yıl kesintisiz burs hakkın var.

KKTC'de tam burslu okumak biraz masraflı gelebilir arkadaşa şahsen bana öyle geliyor.
  • KKTC de okumak sorun olabilir gibime geliyor masraf...He evet ışık acaip bi yerde :D üniversiteden çık kumsala in :D Bu sene sıralamalar aşağı iner mi dersiniz arkadaşlar kontenjan artışından dolayı "Uzmanlar tercihlerin geniş aralıkta yapılmasını öneriyor" deniyor da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadakoglu -- 27 Temmuz 2011; 14:20:24 >
  • yazılım mühendisi olma puanına yazık etme . Bilgisayar oku elek elok oku elektrik oku elektronik oku ama yazılım okuma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben hayatım boyunca hep yazılım müh. olmak istedim...vazgeçersem mutsuz olurum .s
  • quote:

Orijinalden alıntı: tadakoglu

ben hayatım boyunca hep yazılım müh. olmak istedim...vazgeçersem mutsuz olurum .s

geleceği olan bölüm
    popüleritsi giderek artıyor
  • türkiye hala özel mühendislere ihtiyaç duymuyor fazla . Oku bilgisayar 2-3 sene ne yapacağın belli olmaz endüstride yüksek lisans yaparsin yönetici olursun filan şimdiden karar verme . Tekstil mühendisi verirler mesela örnek özel bir mühendisliktir ama makine mühendislerine tekstilde çalışma verilince o ınsanlarin ış bulamadıgini düşün ıleride üzülme
  • herkes bunları söylüyor heryerde rehberlikçiler ,hocalar falan aklım fikrimi spıttım :d gülüyorum sadece.D başladılar zaten elektrik müh fln ne varsa yazıolar böle olmaz ki ama :D bence az yazılım müh. var kalitelileride çok az güvenmiyor zaten kimse sektöre türkiye için. :S:S ,türkiyeye destek de yok öğrenciler napsın fikirlerinizi anlıyorum peki bilgisayar müh yazılım isteyen birine ne kadar önerebilirsiniz anlıyorum çok farklı iş yapmıyorlar ama daha mı iyi olur bilg. okusam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadakoglu -- 27 Temmuz 2011; 15:19:15 >
  • Yazılım'ın Bilgisayar Müh.'den farkı donanımla ilgili derslerin olmayışı fakat şöylede birşey var bu donanım dersleri yazılımın donanımla beraber çalışması için gerekli oluyormuş. Bende kararsız kaldım :S
  • bu kararsızlık eminim çok kişide var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadakoglu -- 27 Temmuz 2011; 19:55:11 >
  • beykent %50 yazılım istiyorum bende kararımı verdim geçen gün okuluda gidip gezdim
    262 puanla 262bin sıralamam var tek korkum bu sene talep olup benim yerleşememem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.