Şimdi Ara

Girişimcilik İçin İngilizce İşletme Bölümü Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, halihazırda uzun zamandır ailemin girişimcilikten yurtdışına ihracat işi var. Bunu devam ettirmek ve geliştirmek, hem de girişimciliğe daha ileriden bir adım atmak için İngilizce işletme bölümü almayı düşünüyorum. Böylece hem İngilizceyi pekiştiririm, hem işletmeyi daha detaylı bir şekilde öğrenebilirim. Sizce doğru mu yapıyorum?

• Bölümlerin ders programlarına içeriğine ağırlığına bakıp öyle karar vermek daha doğru olacaktır. İşletme bölümü diğer benzer bölümler arasında nispeten daha kolay görülür. Ancak mezun olduktan sonra rekabet ağırdır. Girişimcilik açısından pek gerekli değil işletme okumak, girişimcilerin birçoğu işletme okumamıştır. Genelde yönetim seviyesinde etiket için başka dalların üstüne bir Exevutive MBA yaptırılır.

İşletme yerine endüstri müh., deniz ulaştırma ve işletme, hatta ekonomi iktisat vb de okuyabilirsiniz.

Ailenizin iş konusu spesifik bir optimizasyon konusu gerektirmiyorsa doktor olsanız da aile işinizi yapabilirsiniz. Ama aile işinizi yapmak için işletme okursanız doktor olamazsınız.

Yabancı dil için yurt dışında bir süre bulunmanız şart.

Ailenizim iş konusu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Mayıs 2022; 23:6:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

Anladım. Ailem tekstil (örgü yünü) ihracatı yapıyor. Dün EA ile alan başka bölümlere göz attığımda Yönetim Bilişim Sistemleri diye bir bölüm gördüm. Hem daha yüksek puanlı, hem de anladığım kadarıyla işletme ve bilgisayar mühendisliğinin birleşimi. Bilgisayar işlerine yatkınımdır ama yazılıma henüz girişmedim. Ailemin ihracat işleri de e-ticaret yoğunluklu (sosyal medya, kendi e-ticaret sitemiz). Yine de yazılımı öğrenmek, kendi e-ticaret uygulamamızı belki gelecekte yapmayı öğrenmeyi düşündüm. İnternette okuduğum ve izlediklerime göre de bu bölüm yeni yeni yükselişe geçen, iş olanağı çok olan bir bölüm. İngilizce işletme yerine yönetim bilişim sistemlerini önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoHa Kullanıcısı -- 3 Mayıs 2022; 18:38:35 >

Hocam zahmet ettim ama kusura bakmayın, GSM onayı yapmak istemediğim için özel mesaja bakamıyorum. Şayet mümkünse buraya yazabilir misiniz?

• İşletme, ekonomi, ekonometri, finans, yön bils sis, aktüerya, çeko, iktisat, lojistik, sigortacılık, muhasebe vb bölümlerin hangisine girerseniz girin aile işinize elbette faydası olur bir yerden ancak tercihinizi ilgi alakanıza yeteneğinize göre yapın derim. Yanlız bu benzeri bölümlerde yazılım yazmasanızda mutlaka iyi teorik bilginin yanına akıcı ingilizce etkin yetkin ileri seviye bir bilgisayar bilgisi, konuların kendilerine ait yazılımları kullanma bilgisi koymanız elzem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 4 Mayıs 2022; 15:20:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam, geç cevap için üzgünüm. Önceki uzun mesajı da okudum. Bunu açıkladığınız için teşekkür ederim. Annem de işletme İngilizce bölümü mezunu, her iki bölümün de ders müfredat incelemesini yaptık ve işletme yönünde seçimimizi yaptık. İşletme, girişimcilik zaten ilgi alanım, küçüklüğümden beri hayalim. YBS'de öğrenebileceğim programlama, kodlamaları Youtube veya gerekirse Udemy'den tonla video üzerinden öğrenebileceğimi düşünüyorum ki JavaScript'e başladım.

İngilizce dediğiniz gibi olmazsa olmaz, bunu geliştireceğim.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, ellerinize sağlık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.