Şimdi Ara

Yazılım Öğrenmek, Sizce sorun bende mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, özel bir firmada front-end developer olarak görev yapmaktayım. Firma c# .net ve mssql tabanlı uygulamalar geliştiriyor ve ben tasarım takımındayım. Çalışma ortamım, şartlar, maaş her şey mükemmel fakat benim içimde aşamadığım bir sorun var. Front-end'i bırakıp Back-end'e geçiş yapmayı düşünüyorum. Fakat back-end bana bir buz dağı gibi geliyor. Kesinlikle ben yazılım geliştiremem/öğrenemem düşüncesi hiç peşimi bırakmıyor. Açıkça söylemek gerekirse biraz motivasyona ihtiyacım var. Üstadlar, nereden başlamalı ve nelere dikkat etmek gereklidir. Bu düşünce yapısı ile sizce öğrenebilir miyim?

• her şey mükemmel diyorsun ama front-end i bırakıp back-end'e geçmek istiyorsun, neden? O alanda iş fırsatı mı sunuldu yoksa ekstra olarak kendini geliştirmek için mi?
  • Front-endde java script kullanmıyor musun?
  • kardeş inan front end, back end'den daha zor. bootstrap olmasa front end çekilmiyor benim kendi adıma konusursam.
  • bu işin front-endi back-endi yok bana göre. Algoritman ve yazılım bilgin iyiyse zaten geriye syntax öğrenmek kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funky-nd

kardeş inan front end, back end'den daha zor. bootstrap olmasa front end çekilmiyor benim kendi adıma konusursam.

ikisinin de kendine göre zorlukları vardır. ancak vasat biri front end'i vasat bir şekilde yapar, back-end'i yapamaz. arkadaş eğer vasatsa hiç bulaşmasın. herkesin kapasitesi kaldırmaz.
  • Daft.Punk kullanıcısına yanıt
    front end'in ne olduğunu biliyor musun sen?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu bir sorun mudur?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slifer45

front end'in ne olduğunu biliyor musun sen?
    Algoritma ve yazılımın ne demek olduğunu biliyor musun sen? yada full-stack kavramının ne olduğunu?
  • Daft.Punk kullanıcısına yanıt
    genç adam full stack'ım demiyor? eğer back end öğrenirse full stack olur. Diyor ki yapabilir miyim? back end öğrenebilir miyim? Kafanda kurduğun küçük dünyayı herkese entegre etmeye çalışma.
  • chat programı yaz hem backend hem frontend işte.
  • Slifer45 kullanıcısına yanıt
    Hocam niye arkadasa boyle cikistin, anlamadim ama arkadas hakli. Benim anladigim kadariyla da dunyasi sizinkinden buyuk. Bugun apple google facebook gibi sirketler arkadasin soyledigini savunuyor. Ise adam alirken arkadasin belirttigi seyleri test ediyorlar. Bilgisayar bilimi temelin iyiyse hepsini ogrenirsin, normal bir developer olarak calismak istiyorsan eger.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slifer45

genç adam full stack'ım demiyor? eğer back end öğrenirse full stack olur. Diyor ki yapabilir miyim? back end öğrenebilir miyim? Kafanda kurduğun küçük dünyayı herkese entegre etmeye çalışma.

Kurduğun cümlelerden senin dünyanın ne kadar küçük ve dar olduğunu anlayabiliyorum merak etme. Ayrıca bunun genç olmakla ne alakası var. Eğer front-end biliyorsa zaten algoritması ve yazılım bilgisi iyidir. Back-end olunca yeni bir dünya keşfetmiyorsun, yaptığın yazdığın yorumladığın şey hep aynı kod parçası tek farkı var o dile ait syntax'dır. En basit örnek Javascriptte değişkenler, döngüler vs var. c# yok mu? Programlamanın algoritmasını ve temelini bildikten sonra öğrenemeyeceğin, yapamayacağın şey yoktur. Senin gibi tipler ancak bilmediği şeyler için gereksiz yorum yapmak için yorum yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daft.Punk -- 24 Eylül 2016; 17:19:56 >

• Belki sql biraz farklı gelir. 100 tane satırı değiştirirken döngüyle değiştirmiyorsun mesela. Tek cümleyle hallediyorsun. Paralel komut çalıştırıyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.