Şimdi Ara

Yazılımcı Adayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu an İTÜ'de alakasız bir bölüm okuyorum ancak yazılımcı olmayı çok istiyorum. Bu konuda çok başarılı olacağıma inanıyorum. Gerçekten çok çalışmaya, uykusuz kalmaya, yorulmaya da hazırım. Ancak çevremde bu işlerden anlayan kimse yok ve tek başıma yolumu bulmakta zorlanıyorum.
    Bir web yazılım kursuna katıldım. Başlangıç seviyede C#,ASP.Net, ADO.NET ve MSSQL öğrendim. Ayrıca kendi kendime Dreamweaver da öğrendim. Java öğrenmeyi ve Java üzerine uzmanlaşarak ilerlemeyi planlıyorum. İngilizcem gayet iyi, videolardan öğrenmekle de pek bir sorunum yok. Ancak şu an okulum olduğu için bir işe girip çalışmaya başlayamıyorum. Hem kendimi geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek için hem sektöre ufak da olsa bir giriş yapmış olmak için hem de maddi sıkıntılardan dolayı okurken bir yandan da ufak tefek bile olsa freelance yazılım işleri almak ya da eğer mümkünse yazılımcı bir arkadaşla çalışmak istiyorum. Ancak şöyle bir sorunum var; hem uygun bir projeyi nereden nasıl bulurum bilmiyorum, hem de proje nasıl yürütülür nasıl fiyatlandırılır gibi konularda hiç bir fikrim yok.
    Fikirlerinizi, tavsiyelerinizi duymayı çok isterim.
    Hatta aranızda böyle çırak gibi asistan gibi yoğun projelerde çalıştıracak adam arayan yazılımcı varsa süper olur. Çünkü teorik olarak ne kadar öğrenirsem öğreneyim sahada çalışmadan öğrenmiş sayılmam ve ilk işlerimde bana yol gösterecek birileri olsa çok sevinirim.

• hergün her hafta ütücü pantoluncu bu sektöre atılmaya çalışıyor bende onlardan bi tanesiyim heyecanını anlıyorum ama bu sektörde yanlızsın haberin olsun fazla hayellere dalma
  • Merhaba

Açıkçası kendi kendine Java öğrenmen ve diğer dilleri de az çok öğrenebilmen güzel birşey. Ingilizce de var. Fazlasını öğrenmek için biryere girip çalışmak zorunda değilsin. Kafanda bir proje belirle, bunu yapacağım de ve yapmaya çalış, zaten onu yapmaya çalışırken çok yol katedeceksindir. Kimse biryerlere asistan/çırak girerek öğrenmiyor zaten.

> hem uygun bir projeyi nereden nasıl bulurum bilmiyorum, hem de proje nasıl yürütülür nasıl fiyatlandırılır
    Dediğim gibi sen kafanda bir proje oluştur, onu geliştir.
    Fiyatlandırma için ise Freelancer.com gibi sitelerde, projelere verilen fiyat tekliflerine bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir iki iş alabilsem güvenim yerine gelir heralde, şu an biraz gözüm korkuyor. :)
  • Çok dilde az bilgi para etmez.
    Az dilde çok bilgi makbul.
  • Alakasiz dedigin bolumu yarim yamalak okuyup, bir yandan da yarim yamalak yazilimci olmak sana her iki alanda da basarisizlik getirir. Okulu birak,tekrar oss ye gir ya da bolum degistirmeyi kovala. Bilg. Muhendisligi, yazilim , hatta bilgisayar ogretmenligi dahi okusan kiyisindan bucagindan sektore adim atabilirsin, ancak hem tecrube hem de egitim eksikligi oldugu icin isin zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben biyokimya mühendisi mezunu yazılımcı gördüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.