|
Bildirim
arkadaşlar ben kursuna gittim bu zımbırtının,herkes sanıyor ki destek verecek devlet ama öyle değil değil kazın ayağı,önce ben cebimde ki parayı harcayacağım işletmeyi açacağım ama sadece demirbaşların parasını veriyorlar yani alıp sattığın malın parası yok,öyle demirbaşı aldım ver paramıda yok preforma fatura istiyor senden belgeleri toplayıp götürüyorsun veriyorsun inceliyorlar ve demirbaşların parsını veriyorlar yada vermiyorlar ör bir tv aldın 55'' adam bu ne diyor bunu neden aldın 42'' niye alamdın cevabına bakıyor kafasına yatarsa onay veriyor vermezse tv sana kaçtı,sonra kira yardımı yapıyor güya ama bunun içinde bağkurunu düzgün ödeme şartı koyuyor ve buda kiranın %80 kadar bir yardım eğer bağkurunu bu aya ödemedin para yok,3 yıl boyunca işletmeni kapatamıyorsun zarar ediyorum deyip başvuru yaparsan kurul inceliyor ve kapatıp kapatmayacağına karar veriyor,eğer kapatamazsın derse zıçtın yok eğer kapatabilirsin derse bu seferde sana verdiği tüm parayı faiziyle senden geri alıyor zaten batmışsın birde üstüne bu,kısaca olay şu sana dur diyorlar sende duruyorsun,bir tanıdığım kursa gitmeden kosgebden 50000tl hibe ile traktör almış anlayan anladı,şurda yazanlara baktığımda ise adamlar minareyi çalmışlar ama aylar önce kılıfını hazırlamışlar bundan kim faydalanacak belli,tüm bunları bırak işkurdan arayıp çağırdılar kosgeb için ben ön görüşme olacak sanıyorum birde baktım proje istiyorlar adamlar bunuda orda bir tanıdık söyledi kimsenin haberi yok belli bir kesim hariç tabi apar topar proje yapıp anlattık olumsuz bir tavır aldım sordumda yani olmadı dedim bu tepkinizle yok öyle birşey dediler neyse aldılar,kurs başladı 22-23 kişinin kafadan 18 tanesi bunlardandı gari siz anlayın ne olduğunu
|
KOSGEB de calisiyorum. Uzun uzun dösenmis arkadaslar ama soylediklerinin cogunun gerceklik payi yok. Yada anlatildigi gibi degil. Uzun uzun yazamayacagim ama istenen her sartin önemli nedenleri var. Ornek vermek gerekirse istismari önlemek, dogru yatirimciya destek vermek.
Evet parasi olmayana devlet para vermiyor. Amac milleti is sahibi yapmak degil adi ustunde kucuk ve orta boy isletmeleri desteklemek. Eger siz sadece fikri olana para verirseniz yarin muhtesemm fikirleri oldugunu iddia eden yuzlerce kisi yigilacagini rahatlikla soyleyebilirim. Torpil konusuna gelince sartlari saglayamiyorsaniz asla para alamazsiniz. Sartlari sagliyorsaniz kim oldugunuzla ilgilenen kimse yok. |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|