Şimdi Ara

Yazılımcı olmak için üniversite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben uzun süredir yazılımla uğraşıyorum. Liseye başladığımdan bu yana yazılım veya bilgisayar mühendisi olmak gibi bir hedefim vardı. YKS sınavına girmeden önce denemelerdeki netlerime göre yaklaşık 10.000 gibi bir sıralama geleceğini tahmin ediyordum ancak TYT sınavım çok kötü geçti ve 100 üzeri beklediğim netim 75 geldi. Sonuç olarak sıralamam 60.000 geldi. Bu sıralamayla istediğim bilgisayar ve yazılım mühendisliklerine girmem pek olası değil.

Son günlerde çevremden aldığım tavsiyeler sonucu kafamda matematik okuyup yazılımcı olmak gibi bir düşünce oluştu. Sonuçta matematik bölümünde algoritma yapısını öğrenebilir ve analitik düşünme yeteneğimi geliştirebilirim. Fakat çok emin olamadım. Şehrimde olup girebileceğim en uygun matematik bölümü de TED üniversitesinde.

Aklımda mezuna kalmak gibi bir düşünce de var çünkü hem aldığım sıralama hedefimin çok altında hem de 1 sene boyunca gösterdiğim emeğin bu şekilde çöpe gitmesini istemiyorum. 100 net üzeri yapabiliyorken 75 netle bir üniversiteye yerleşmek çok üzücü geliyor bana. Çok kararsız kaldım, bu konuda tecrübeliyseniz veya çevrenizde böyle seçimlere tanık olduysanız düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.