Şimdi Ara

Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
6.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fikrin benzerini su anda firmalar icin yapan var. Fakat bulut tabanli bir sistem bu. Adi synata, buda linkihttp://www.synata.com/

Ha dedigin sey bu arada nasil kaynak kullanmayacak onu merak ediyorum. Her 2 sn de bir kontrol eden, surekli acik duran ve birsuru kaynaga baglanip bunu kontrol eden bir sistemden bahsediyoruz. Ha uygulama degilde bulut tabanli yaparsak, ornegin bulut tabanli uygulama kontrolu yapip bir sistemde tutar bu applikasyonda ordan cekerse o zaman dedigin olur. Fakat bununda maliyeti cok ama cok pahali olur. Bu bahsettigim synata 1 milyon dolarlik yatirim almis bir sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Fikrin benzerini su anda firmalar icin yapan var. Fakat bulut tabanli bir sistem bu. Adi synata, buda linkihttp://www.synata.com/

Ha dedigin sey bu arada nasil kaynak kullanmayacak onu merak ediyorum. Her 2 sn de bir kontrol eden, surekli acik duran ve birsuru kaynaga baglanip bunu kontrol eden bir sistemden bahsediyoruz. Ha uygulama degilde bulut tabanli yaparsak, ornegin bulut tabanli uygulama kontrolu yapip bir sistemde tutar bu applikasyonda ordan cekerse o zaman dedigin olur. Fakat bununda maliyeti cok ama cok pahali olur. Bu bahsettigim synata 1 milyon dolarlik yatirim almis bir sistem.

Android kendi içindeki bildirimleri sunarken herhangi bir maaliyetle veya bulut sistemi aracılığıyla mı sunuyor? Direk kaynaktan görüntülüyor biliyorum.
    Depolamayı kaynağın kendisi yapıyor zaten. Bu programda kaynaklardan dışarıya açılmış (bildirim ve rss gibi) bilgileri ekrana taşıma sözkonusu yani 24 saat sonra telefon eski bildirim verisini siler ardından yenisini kaydetmeye başlar bu da az bir telefon hafızası kullanır. Böylece dışarıdan bulut sistemine kayıt etmeye gerek kalmaz. Çünkü programın temel amacı depolamadan ziyade canlı akış şeklinde görüntüleyip geçmek.
    Düşünki bir chat penceresindesin yeni gelen mesaj için elle güncelleme yapmıyorsun anlık olarak mesajlar alt alta diziliyor işte burdaki anlık/canlı akışı programa adapte edebilirsek tamamdır. gerisi kaynak bağlantısını eklemeye kalır.

Bence yatırım fikri yazılım fikrinin önüne geçtiği yerde süreç tıkanır. O yüzden önce fikri yapabiliyormuyuz ona bakmak gerekir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eBOLa

quote:

Fikrin benzerini su anda firmalar icin yapan var. Fakat bulut tabanli bir sistem bu. Adi synata, buda linkihttp://www.synata.com/

Android kendi içindeki bildirimleri sunarken herhangi bir maaliyetle veya bulut sistemi aracılığıyla mı sunuyor? Direk kaynaktan görüntülüyor biliyorum.
    Depolamayı kaynağın kendisi yapıyor zaten. Bu programda kaynaklardan dışarıya açılmış (bildirim ve rss gibi) bilgileri ekrana taşıma sözkonusu yani 24 saat sonra telefon eski bildirim verisini siler ardından yenisini kaydetmeye başlar bu da az bir telefon hafızası kullanır. Böylece dışarıdan bulut sistemine kayıt etmeye gerek kalmaz. Çünkü programın temel amacı depolamadan ziyade canlı akış şeklinde görüntüleyip geçmek.
    Düşünki bir chat penceresindesin yeni gelen mesaj için elle güncelleme yapmıyorsun anlık olarak mesajlar alt alta diziliyor işte burdaki anlık/canlı akışı programa adapte edebilirsek tamamdır. gerisi kaynak bağlantısını eklemeye kalır.

Bence yatırım fikri yazılım fikrinin önüne geçtiği yerde süreç tıkanır. O yüzden önce fikri yapabiliyormuyuz ona bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Yok normalde direkt olarak kullanir. Ornegin e-mail uygulamasi, hotmail vs neye ayarlandiysa ona baglanir ama burdaki sorun koydugunuz 100 den fazla kaynak saglayici. Hepsine 2 saniyede bir istek yollayan telefon biraz kotu duruyor. Zaten bu tarz sistemlerde event-driven dedigimiz bir sistem kullanir, cogu kaynakta bunu destekleyecegini sanmam. Zaten event-driven da da bulut bilisim kullanmak gerekiyor, cunku kaynaklarin direk olarak erisebilecegi bir adrese ihtiyac var.

Simdi her 2 saniyede bir 100 farkli kaynaga istek yollamanin nesi kotu dersen, surekli http(s) istegi acip kapaticaz 100 tane farkli kaynak icin. Eger istekleri acik tutarsak bu seferde asiri RAM tuketimi olacak.

• quote:

Simdi her 2 saniyede bir 100 farkli kaynaga istek yollamanin nesi kotu dersen, surekli http(s) istegi acip kapaticaz 100 tane farkli kaynak icin. Eger istekleri acik tutarsak bu seferde asiri RAM tuketimi olacak.

anlıyorum haklısın

bu durumda birkaç çözüm geldi aklıma, örneğin;

1- kaynak limiti belirlenir
    yani kaynakların sayısı telefona ideal şekilde (mesela 20 tane kaldırabiliyorsa en fazla 20 tane şeklinde) ayarlanabilir

2- öncelikli kaynak fonksiyonu
    Bazı kaynakların periyodları yavaşlatılabilir yani 1. kaynak olarak seçtiğimiz saniyede 1 defa kendini güncellerken 2. kaynak seçtiğimiz 30 saniyede 1 defa kendini günceller, 3. kaynak ise dakikada bir kendini günceller . Böylece kademe kademe bildirim alınır tümüne birden yüklenmek yerine öncelik sıralamasına göre yükleme yapılır.

muhtemelen 1.si yapıldı, 2.si zamanla geliştirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marnero -- 27 Ocak 2015; 15:18:02 >

• quote:

quote:

anlıyorum haklısın

bu durumda birkaç çözüm geldi aklıma, örneğin;

1- kaynak limiti belirlenir
    yani kaynakların sayısı telefona ideal şekilde (mesela 20 tane kaldırabiliyorsa en fazla 20 tane şeklinde) ayarlanabilir

2- öncelikli kaynak fonksiyonu
    Bazı kaynakların periyodları yavaşlatılabilir yani 1. kaynak olarak seçtiğimiz saniyede 1 defa kendini güncellerken 2. kaynak seçtiğimiz 30 saniyede 1 defa kendini günceller, 3. kaynak ise dakikada bir kendini günceller . Böylece kademe kademe bildirim alınır tümüne birden yüklenmek yerine öncelik sıralamasına göre yükleme yapılır.

muhtemelen 1.si yapıldı, 2.si zamanla geliştirilebilir.

1. Olabilir fakat bu yontem yinede internet paket kullanimi olarak pek hesapli olmaz. Her bir http istegi yaklasik 500 byte. 20 servis olsa 2 saniyede kontrol etsek, her 2 saniyede bir 10 kb harcar. 1 dakikada 300 kb. 1 saatte 18MB eder. Buda gunde 400 megabyte eder. Iste bu yuzden bu uygulamaya bulut servisi sart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimse günboyu mobil veri uzerinden youtube izlemeyecegi gibi bu programı da günboyu mobil veri üzerinden açık bırakmaz ve cogu insanin 24 saat uyumaksızın durmadigini da hesaba katmak lazim. Bu daha cok gelismeleri tipki bi müddet tv izler gibi takip etmek icin. Kisacasi surekli acik kalmasina gerek yok aslinda. Sürekli acik birakacak biri bunlara kendi dikkat etmeli programin ise secenek sunmasi yeterli.

• quote:

Kimse günboyu mobil veri uzerinden youtube izlemeyecegi gibi bu programı da günboyu mobil veri üzerinden açık bırakmaz ve cogu insanin 24 saat uyumaksızın durmadigini da hesaba katmak lazim. Bu daha cok gelismeleri tipki bi müddet tv izler gibi takip etmek icin. Kisacasi surekli acik kalmasina gerek yok aslinda. Sürekli acik birakacak biri bunlara kendi dikkat etmeli programin ise secenek sunmasi yeterli.

Ben yanlis anlamisim o zaman uygulama fikrini. Yani uygulama acik duracak bizde surekli uygulamaya bakip bize ne geliyor ona mi bakicaz? Ben eminim ki cogu insana en fazla 10-15 dakikada bir adet e-mail, facebook mesaji vs gelir.
  • Normalde 10-15 dakikada bir gelen bildirim kaynak sayisi arttikca akici hale gelebiliyor. Misal vereyim; diyelim gündemde bir gelisme oldu, tek tek haber sitelerini acip f5 ile sayfayi yenilememi yaparsin yoksa hepsi aninda bir ekranda gecsin mi istersin?
    Hemde sosyal ag bildirimlerinle birlikte..
    Bu durum standart bildirim almadan öte bir arabirim gerektiriyor.

• Arkadaşlar Uygulamamız suan Google play'de linkten indirebilirsiniz

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ersoft.theriver
  • bakalım indirdik deniyelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • program genel olarak bitti, yanlız yeni versiyonlarda hız ve kaynak kapsamı geliştirilebilir ve tasarımı iyileştirilebilir.
  • Bu konuyu açıldığı günü hatırlıyorum,bi süre takipde ettim.Etkilendiğim nokta tasarım,ilk gördüğümde de vay be dedim şimdi yine gördüm yine vay be dedim.Hocam diğer çalışmalarınızı görmek isterdim yada bir blogunuz var mı ? @eBOLa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurabe

Selamun aleykum,
    Program suan çalışır halde bazı duzenlemer yapamam gerekiyor
    biraz goruntuyu değiştirdim ana ekranda.
    program kapalıyken yenı haberler geldıkçe facebook bildirimleri gibi 2,3, kaç ileti geldiyse icon uzerinde belirtiyo yanı program kapalıyken arka tarafta çalışıyor.
    mesela adam bütün haberlerin listesinden sadece spor hebrlerini istiyo sadece spor haberleri gelebilecek.

düzetmeleri hızlandırmaya çalışıyoru bakalım nasip

bazı goruntuleri sizlerle paylaşıyorum.

Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı) Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı) Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı) Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı) Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı) Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı)

Aleyküm selam.Program çok hoş görünüyor.Şu an indirip kullanma imkanı var mı?Program için bir pazarlama kampanyası yapmayı düşünüyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperMario.

Bu konuyu açıldığı günü hatırlıyorum,bi süre takipde ettim.Etkilendiğim nokta tasarım,ilk gördüğümde de vay be dedim şimdi yine gördüm yine vay be dedim.Hocam diğer çalışmalarınızı görmek isterdim yada bir blogunuz var mı ? @eBOLa

görüş için teşekkür, beğendiğine sevindim ,
    Yazılım arabirimi tasarımı için özel bir blog yapmadım fakat başka tasarım çalışmalarım hakkında eskiden açtığım bir bloğum mevcut, onu özel mesajdan gönderdim şimdi
  • Geliştirilmesi lazım, bi gReader feedly olamaz Henüz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.