Şimdi Ara

Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
4
Favori
6.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında pek çok kişinin ihtiyacı var böyle programa ama tam manasıyla karşılık verebilecek bir yazılım sanırım henüz yapılmadı (yani bu şekilde kapsamlı ve seri bir program yok sanırım) veya benim haberim yok (bilen varsa söylesin). Ben tasarımla ilgilenen biriyim bazı firmalara tasarımlar yaptım bazı yarışmalarda derece elde ettim, bahsedeceğim yazılım fikri şahsımca tasarlanmış olup yazılımla ilgilenen ve üreten arkadaşlara fikir vermesi için bir konsepttir isteyen fikri ve tasarımı alıp kullanabilir, herhangi bir hak veya isim talebim olmadığı gibi tek amacım bu konudaki fikri paylaşarak gerçekleşebilmesine vesile olmak. Yazılım bilgim yok ama tasarım bilgimi değerlendirerek böyle bir fikir ortaya atayım dedim umarım faydalı olabilirim.

Fikir şu şekilde;

Yazılımcılara Ses Getirecek Bir Program Fikri; 'Nehir' (Yapıldı)

Proje PDF'i ve Vektörel Arabirimi İndirmek için Link: http://pdfcast.org/pdf/nehir-bildirim-program-projesi
    Proje PDF'i ve Vektörel Arabirimi İndirmek için Alternatif Link: http://www.sharepdfbooks.com/2BN1JW4DC4AP/Nehir.pdf.html

Düzenleme:

Program "Gurabe" nickli üye tarafından yapılıp 8 Mart 2015'de yayınlanmıştır. Aşağıdaki linkten android için indirebilirsiniz;
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ersoft.theriver&hl=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marnero -- 8 Mart 2015; 15:17:28 >

• aslında gayet güzel fikir
    zamanım olsaydı kodlamasını yapabilirdim belki
  • teşekkürler ,
    dünyada garip bir durum var bir kaç kişi düşünüp atılım yapmasa milyonlarca insan neye ihtiyacı olduğunu farketmiyor :D
    son yılların en çok ihtiyaç duyulan şeyi bu, millet farkında olmasa da böyle bir gereksinim var. google garip bir isim mesela, arama motoru dediğimiz şey 15 yıl önce düşünemezdik

bildirim dediğimiz şey sadece rss değil , bu olay amerikada bir takım insanların bulduğu şey ama sonra sosyal medya ve video paylaşım siteleri çıkınca olayın boyutu rss'yi aştı
    bildirimlerin artık çoook geniş bir yelpazesi var ve bir program ihtiyacı doğdu aslında. İnşallah bu durumu en sade ve en seri bir şekilde uygulayan ve düşünen bizler oluruz

fizy'de alanındaki en parlak fikirlerden biriydi inşallah bu aydınlatıcı gelişmelerden arada ders alanlarımız ve atılım yapanlarımız vardır
  • Projeyi PDF Olarak Yeniden derledim Proje içeriği ve arabirimi ortada yani iş sadece yazılıma kaldı isteyen pdf'den arabirimi indirerek projeyi tamamlayabilir.
  • @eBOLa donanimhaber dışındaki platformlarda da bahsetmeni tavsiye ederim ör:ceviz.net, ceturk.com,yazilimsozluk.com/Default.aspx?KonuId=617, ayrıca bil umum facebook sayfalarında projeni sahiplenecek ve yapabilecek yeterli bilgi ve zamanı olan kişiler bulabilirsin. Bu arada tasarım yeteneğin çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kod yazarı -- 4 Mayıs 2013; 19:59:06 >
  • Hah ben de boyle bir bilgi merak ediyordum yani nerede paylasacagim konusunda sagol ve Gorus icin tesekkurler. İnsallah yazilim da iyi olur da su program faliyete gecer kullaniriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer yapılırsa çok işe yarıyacak bir program inşallah hayata geçer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektronik__manyak

eğer yapılırsa çok işe yarıyacak bir program inşallah hayata geçer

aynen valla, mesela böyle bişeye ihtiyacım olduğunu farkettiğim zaman google play'e baktım; bir tane adam akıllı bişey bulamadım, sonradan "neden böyle bir atılım yapmayalımki tasarım kabiliyetim var bunu değerlendirip yazılım kabiliyeti olanlar ile paylaşabilirim" düşüncesiyle hemen tasarımı, projeyi hazırladım ve paylaştım. Bu forumda dahil pek çok forumda çok beğenildi ,bir tane bile olumsuz görüş almadım hatta sonradan farkettimki eğer bu hayata geçerse sanırım dünyanın en popüler uygulamaları arasına girecek çünkü dediğin gibi çok işe yarayacak özellikler mevcut yani önemli kaynakları bir ekranda akışkan hale getirebilirsek bu program çok tutar
    İnşallah iyice programlayabilen birileri çıkar da bir ihtiyaç karşılık bulmuş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marnero -- 5 Mayıs 2013; 23:19:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eBOLa

quote:

Orijinalden alıntı: elektronik__manyak

eğer yapılırsa çok işe yarıyacak bir program inşallah hayata geçer

aynen valla, mesela böyle bişeye ihtiyacım olduğunu farkettiğim zaman google play'e baktım; bir tane adam akıllı bişey bulamadım, sonradan "neden böyle bir atılım yapmayalımki tasarım kabiliyetim var bunu değerlendirip yazılım kabiliyeti olanlar ile paylaşabilirim" düşüncesiyle hemen tasarımı, projeyi hazırladım ve paylaştım. Bu forumda dahil pek çok forumda çok beğenildi ,bir tane bile olumsuz görüş almadım hatta sonradan farkettimki eğer bu hayata geçerse sanırım dünyanın en popüler uygulamaları arasına girecek çünkü dediğin gibi çok işe yarayacak özellikler mevcut yani önemli kaynakları bir ekranda akışkan hale getirebilirsek bu program çok tutar
    İnşallah iyice programlayabilen birileri çıkar da bir ihtiyaç karşılık bulmuş olur

Gerçekten mükemmel düşünmüşsün ve çok iyi bir tasarım yeteneğin var. Keşke bunu yapabilecek programlama bilgim olsa da hayata geçirsem. Belki ileri de birileri yapmazsa ben yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue Sector
    Gerçekten mükemmel düşünmüşsün ve çok iyi bir tasarım yeteneğin var. Keşke bunu yapabilecek programlama bilgim olsa da hayata geçirsem. Belki ileri de birileri yapmazsa ben yaparım.

çoook teşekkürler Blue Sector beğendiğine sevindim,
    yazın faliyete geçse iyi olabilir aslında, yazın taşınabilir aygıtlar daha çok kullanılıyor

ayrıca bu konuda plan tertipleyenler oldu şurda istersen onlarla da (continuum ve Arif Mücahid nickli arkadaşlar ile) iletişime geçebilirsin rahat ve seri sonuçlandırabilmek bakımından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marnero -- 6 Mayıs 2013; 19:17:00 >

• tasarım çok iyi ama bunu yapabilen oldukça gelişmiş uygulamalar var.bide bu tasarımla orta halli bi program yazdırsan bile tasarım az çok kurtarır
  • tasarım süper tebrikler bir yazılımcı arkadaş grubun olsaydı patlar giderdi proje
  • quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

tasarım çok iyi ama bunu yapabilen oldukça gelişmiş uygulamalar var.bide bu tasarımla orta halli bi program yazdırsan bile tasarım az çok kurtarır

sağol wntd1903 aynen dediğin gibi aslında pratikte yapılacak şey sadece bildirimi ekranda kendini yeniler halde akıcı halde sunabilmek işte bu oldumu kalanını yapmak çok şart değil zamanla olabilir. görüşlerin için teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

tasarım süper tebrikler bir yazılımcı arkadaş grubun olsaydı patlar giderdi proje

sağol bytecode3 tasarımı beğendiğine sevindim, aynen dediğin gibi yazılımcı-tasarımcı diyaloğu ile tutabilir bu proje yani haklısın

Yazılım ortaya çıksa program çalışsa bildirim ekranına ilişkin güzel tasarım fikirlerim yani alternatif arabirim tasarımları var aklımda. Dediğim gibi; önce bildirimi ekranda kendini yeniler halde akıcı halde sunabilmeyi başarmak lazım. Sonrası süper olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marnero -- 6 Mayıs 2013; 21:27:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eBOLa

quote:

Orijinalden alıntı: Blue Sector

çoook teşekkürler Blue Sector beğendiğine sevindim,
    yazın faliyete geçse iyi olabilir aslında, yazın taşınabilir aygıtlar daha çok kullanılıyor

ayrıca bu konuda plan tertipleyenler oldu şurda istersen onlarla da (continuum ve Arif Mücahid nickli arkadaşlar ile) iletişime geçebilirsin rahat ve seri sonuçlandırabilmek bakımından

Aklıma bir şey takıldı. Mesela, ben Twitter'dan gelen bir bildirime tıkladığımda Nehir beni direk Twitter uygulamasına mı yönlendirecek yoksa mesaj Nehir üzerinden mi gösterilecek?

• Reserved (Coming Soon).
  • quote:

Orijinalden alıntı: @Blue Sector
    Aklıma bir şey takıldı. Mesela, ben Twitter'dan gelen bir bildirime tıkladığımda Nehir beni direk Twitter uygulamasına mı yönlendirecek yoksa mesaj Nehir üzerinden mi gösterilecek?

sadece bildirimleri göstericek program, bildirim ayrıntısına girmeyeceğiz
    bildirime dokunulduğunda ilgili programı (örneğin skype'ı açacak) veya url'yi (facebook'un ana sayfasını açsada olur)
    mesele şu ; bildirimi hızlıca, akıcı ve en sade haliyle taşıması temel prensip. Üzerine tıklandığında programın ana sayfasına yönlendirse de yeter yani, belki daha sonra geliştirilerek tam hedefe de yönlendirebilir .

quote:

Orijinalden alıntı: @faraba
    Reserved (Coming Soon).

yoksa yapıyormusun? ulaaaa süper olur ya çok teşekkürler
    ayrıca bişey diyeceğim bu konuda plan tertipleyenler oldu henüz başlamadılar bişeye ama konuştular sadece istersen şuraya tıklayıp onlarla da (continuum ve Arif Mücahid nickli arkadaşlar ile) iletişime de geçebilirsin rahat ve seri sonuçlandırabilmek bakımından. Çok teşekkürler faraba

Bu arada proje animasyon taslağı ve tanıtım videosunu hazırladım izlemek isterseniz buyrunz;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marnero -- 7 Mayıs 2013; 0:20:01 >

• Dostum şuan okuldan 3 arkadaşla projeyi ele aldık başlamayı düşünüyoruz. Söylediğin arkadaşlarla projenin planlaması yapıldıktan sonra görüşebilirim. Program biter bitmez hemen paylaşmayı planlıyorum. Bu arada programı önce android için programlıyoruz ilgi artarsa ios için yazmayı da düşünüyoruz. (Şu sıra tablet için forumdan bir arkadaşa yardım maksadıyla küçük bir örnek yazılım hazırlıyorum. Biter bitmez projeye hemen başlıyoruz.)
  • inşallah iyi bir sonuç verir,
    diğer forumdakilerle çakışma olmaz inşallah şayet iki kişi aynı anda yaparsa biri boşa yapmış olur o bakımdan iletişimde olmak mühim
    teşekkürler tekrar
  • Veriyi alacağın kaynaklarda değişiklik olunca sıkıntı yaşayabilirsin. İyi planlama yapılması gerekebilir. Herhangi bir mobil cihaz aslında bunları yapıyor. iOs bence bu konuda en başarılı işletim sistemi. Ayrıca buna benzer 1-2 uygulama vardı Google Play Store da. Umarım en iyisini bir Türk yazar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum harika düşünmüşsün ayrıca tasarım çok hoşuma gitti . umarım yapacak birileri bulunur
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.