|
Bir devrin sonu: Sony kayıt edilebilir ortam üretimini sonlandırıyor
-
-
Vay be.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
güzel günlerdi. yazıcıoğlu'nun önü unutulmaz
-
İşyerine günde en az iki üç kişi geliyor elinde bellek içindekileri sidiye yazarmısınız diye..Yani hala müşteride karşılığı var bu ürünlerin kamusal alanda daha senelerce ihtiyaç duyulur
-
Benim gibi hala fiziksel olarak oyun , film , müzik kültürü ile uğraşanların gözü yaşlı...
-
Ps6 artık blu raysiz mi gelecek yoksa bu bölüm ayrı mı acaba?
-
Sony bitirse bile asıl diğer firmalar (verbatim gibi firmalar) devam ederler.zaten piyasada Sony marka CD DVD Blu-ray çok az
-
quote:
Orijinalden alıntı: TncyKrmn
Benim gibi hala fiziksel olarak oyun , film , müzik kültürü ile uğraşanların gözü yaşlı...Oyun, film, müzik şirketleri için disk tedarik etmeye devam eden şirketler illa ki olur. Önceden kayıt edilmiş diskleri etkileyen bir karar olduğunu sanmam. Kayıt edilebilir bluray, minidisc demişler de burada bile çoğu kişi hayatında onlara kayıt etmemiştir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sony zaten çoğu alanda küçülmeye gitti önceden laptop üretiyorlardı sonrasında telefon pazarında Amerikan ve Çin şirketleri ile baş edemedikleri için artık üretimi bıraktılar.
Yavaş yavaş küçülüyorlar. Bir nissan vakası daha mı yaşanacak diye merak etmiyor değilim.
Sony'nin eski ericson telefonları, xperia ailesi gerçekten sağlamdı.
-
Bir köşede bulunması lazım sisteme kayıt olmadan çalışan cihazların, dünya savaşı ,nükleer patlama uzaylı işgali sonrasında lazım olacaktır . Dijital Bant devrine dönmemiz 3 saat sürecek. Herşey off.
Gerek de kalmadı artık film vb. şeyler için. Ancak orjinal izlemek isteyen kullanıcılar için yüksek kaliteli bluray kalitesinde stream yapan servisler de gerekli bunun yanında.
-
Kel ölür sırma saçlı olur misali. Suya dayanıklı telefon yapıp sim/microsd girişini açılır kapanır yaparlardı
olacağı buydu
-
Lazerle yakılıp bilgi kaydedilen optik diskler ayrı bu senin satın aldığın fiziksel kopya olan filmler, oyunlar, müzikler ayrı, bunlar var olmaya devam edecektir. Bunların üretilirken kullanıldığı teknoloji, üreten firmalar farklı. Sony sadece lazerle yakabileceğin kendi ürettiği boş optik disklerin üretimini durduyor. Zaten bu diskleri üreten bir tek Sony yoktu. Verbatim vardı en kaliteli olanlarından halen var mı bilmiyorum veya başka firmalar da vardı. Pazar daraldığı için Sony kâr edemiyor diye haliyle çıkmış pazardan. Pazar küçüldüğü için böyle bu işi bırakan firmalar olacaktır ama kalan az sayıda firma da olacaktır, halen daha arşiv veya başka sebeplerle kullananlar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Ocak 2025; 16:57:52 >
Ah be üzdü yak yak ... 😢🚬
ee yani artık devri bitti doğru karar.
-
Bluray kalitesinde görüntü veren streaming servis olarak sony pictures core var.
Japon diyor ki, ben bir tv yapayım 10 sene bozulmasın, laptop yapayım duvara vurana kadar devam etsin derken batıverdiler. Telefon olayı da ha keza.
-
Çünkü içerisine yazılan veri değiştirilemez. En fazla takılmamış alanları da yakmak suretiyle komple silinebilir. Ancak flash bellekler böyle değildir, içerisine yazılan verinin sonradan değiştirilip değiştirilmediğinden emin olamazsın. Hash, CRC gibi yöntemler olsa da bunlar henüz yüzde yüz güvenli değiller. Bir de büyük miktarda verileri doğrulama sırasında gereken işlem gücü de ayrı bir sorun.
Bu yüzden veri bütünlüğünün önemli olduğu resmi işlerde CD, DVD gibi medyalar kullanılır.
Bunlar worm medya diye tabir edilir. Bir kere yaz sonrasında sadece oku.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 25 Ocak 2025; 21:50:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hem uzun süre dayanıyordu. Bu nedenle yenisini satamıyorlardı.
İkincisi de bu şekilde dayanıklı ürün yapmanın bir maliyeti var. Bu da ürünü pahalı yapıyor. Zamanında Acer'ın, Asus'un 1000 dolara sattığı laptopun daha düşük donanımlısını bunlar 1500 2000 dolarlara mı ne satıyorlardı. 1000 dolara Asus varken, kimse gidip 1500 dolara daha düşük donanımlı Sony Vaio, Toshiba Satellite falan almadı.
Böyle olunca da pazarda tutunamadılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Ocak 2025; 22:16:49 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
güzel günlerdi. yazıcıoğlu'nun önü unutulmaz
|
İşyerine günde en az iki üç kişi geliyor elinde bellek içindekileri sidiye yazarmısınız diye..Yani hala müşteride karşılığı var bu ürünlerin kamusal alanda daha senelerce ihtiyaç duyulur
|
Sony zaten çoğu alanda küçülmeye gitti önceden laptop üretiyorlardı sonrasında telefon pazarında Amerikan ve Çin şirketleri ile baş edemedikleri için artık üretimi bıraktılar.
Yavaş yavaş küçülüyorlar. Bir nissan vakası daha mı yaşanacak diye merak etmiyor değilim. Sony'nin eski ericson telefonları, xperia ailesi gerçekten sağlamdı. |
Benim gibi hala fiziksel olarak oyun , film , müzik kültürü ile uğraşanların gözü yaşlı...
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X