Şimdi Ara

Yazılımda en çok kazandıran alanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gözlemdiğim kadarı ile niş domain uzmanlığı olan back-endciler çok iyi kazanıyor ve şirkette de bayağı değerliler.

Game developmentta 1-2 firma dışında çok para yok

Data science alanlarında applied scientist pozisyonlarında iyi para var ama phd istiyorlar ve türkiye'de bunlara pek ihtiyaç yok, istihdam az, diğer verili pozisyonlardakiler de çok iyi kazanmıyor

Siber güvenlik: bilgim yok

Mobil: iyi kazananlar olabiliyor

Network: çok yüksek maaşlar gördüm fakat ne yaparlar bilmiyorum

Front-end: para yok, alaylı herkes ya mobilci ya da front-endci oluyor

Yorumlarınız?

• elektronik mühendislerinin kapsamındaki alanlar dahil değil buna.

• yazılımda para yok tıp öneririm

• tıp ayrı zaten, son zamlarla birlikte yeni mezun pratisyen maaşı 120-130k civarına dayandı.

ama onda da eğitim süresi gözümü korkutuyor. 6 sene okul + 4-5 uzmanlık 2 sene mecburi hizmet derken 13 sene ediyor.

aynı sürede 10 sene tecrübeli yazılımcı da olunabiliyor. benzer emeği veren yazılımcının daha fazla kazanma şansı yüksek. yani abd'ye gitsem senior back-endci olarak yılda 300-400k maaşım olur. Türkiye'de kalmayı kesinlikle düşünmüyorum iş kurmadığım sürece.

her zaman diyorum zart-zurt ceng yazacağınıza tıp yazın diye. 9 binden millet ege ceng yazıyor, allah akıl fikir versin. alacağın 1.5x asgari ücret mezun olunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 20 Temmuz 2024; 12:10:25 >
  • 10 sene sonra yazılım piyasası abd de iyi olmayabilir gerçi bu dünya ile alakalı bir durum ekonomi kötüye gidiyor zart zurt unide ceng okumak artık bencede mantıklı değil...

• kanka bu dediklerim kalifiye yazılımcılar için geçerli. yazılım piyasası nasıl geriye gidecek insanlar teknoloji kullanmayı mı bırakacak? revolution diye bir dizi vardı dünyada elektrik gidiyordu, hah anca o tarz post-apokaliptik bir ortamda yazılımcılar işlevsiz kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 20 Temmuz 2024; 12:15:14 >
  • kalifiye adam zaten her zaman kazanır sende zaten bilkenttesin kazanırsın muhtemelen oradan çıkan boş adam görmedim

• Uzerinde calistigin alanda eger isini gercekten iyi yapiyorsan her alanda guzel paralar kazanabilirsin. Sirf para uzerinden bir alana yogunlasmak dogru bir yaklasim degil pek, daha sonra insanlar nefret ederek isini yapiyor, mental problemler yasiyor vs. muhim olan sevdigin alani bulmak ve onun uzerinde calismak.

Eger cidden 'en cok para getiren' alan olarak soruyorsan cevabi muhtemelen acik ara high frequency trading. Ama rezil bir sektorde rezil insanlarla calisacaksin, etik olmayan bir is yapacaksin. Bana sorarsan yapilacak bir is degil.

Benzer bir sekilde sadece para uzerinden bir yaklasim ile bakarsak guvenlik alaninda 0day satan insanlar bir 0day satarak milyonlarca dolar kazanabiliyor. Fakat gunun sonunda bu 0day kullanilarak insanlar olduruluyor, iskence goruyor, takip ediliyor. Sektordeki vicdani olan herkes bu isi yapanlardan nefret ediyor. Dolayisiyla sadece para odakli bakmamak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomguy -- 20 Temmuz 2024; 12:58:36 >
  • infrastructure / devops / platform engineering alanlarının hem geleceği parlak hem de iyi kazanıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil oyun yap ekiple tutarsa inanılmaz olur

• doomguy kullanıcısına yanıt

hocam benim game development'a ciddi bir ilgim vardı, ama sizin ve başka yazılımcılarının dediği üzerine kazanç ve iş/yaşam dengesi yokmuş diye vazgeçtim. dreamgames'e girersek çok sağlam para var ama onlar da bilkent ctis mezunu almıyo.

ben ilgi alanlarımla iyi kazandıran bir domaini bulmak istiyorum. etik olmayan, ahlaksız bir iş yapmam tabii ki de.

yani dediğiniz 0day mevzusu aklımın ucundan dahi geçmedi, parayı severim de o kadar yozlaşmadım, yapacağımı sanmıyorum hocam.

long-term staja kadar bi alan bulup onda uzmanlaşmayı düşünüyorum, siz de ilgi alanını bul demiştiniz, ondan araştırıyorum böyle, back-end aklıma yattı gibi.

bir de siber güvenlikte iş yaşam dengesi yok sabahın 5'inde telefonun çalıyor açmak zorundasın diyorlar doğru mu hocam

• Yigido058000 kullanıcısına yanıt

burada iş oyunun ne kadar iyi olduğundan ziyade ne kadar iyi pazarlandığı. appstore'da binbir emekle yapmış ama tutmamış binlerce oyun var, sanıldığı kadar kolay değil.

• Mobil oyun inanilmaz bütçe istiyor. Ne yaptığınızdan daha çok nasıl pazarladiginiz daha önemli bence en azindan tüketici olarak görüşüm bu

• Yani eger cidden bu alana ilgin varsa sadece bu sebeple vazgecme. Kendi arastirmani da yap, yine de iyi paralar kazanabilecegin bir suru sirket var bu alanda. Indie olarak da bir sey yapip basarili olanlar var (elbette kolay bir sey degil).

Bu alanda projeler gelistirdin mi? Ilk once denemen lazim. Belki cok da hosuna gitmeyecek eger aktif olarak bir seyler yapmadiysan daha. Dolayisiyla kendi projelerinle basla, biraz bir seyler ogrendikten sonra gamejamlere katilabilirsin ornegin. Denemekten zarar gelmez.

> bir de siber güvenlikte iş yaşam dengesi yok sabahın 5'inde telefonun çalıyor açmak zorundasın diyorlar doğru mu hocam

Genel olarak hayir. Incident response gibi bir alanda calisiyorsan boyle durumlar olabilir elbette. Ornegin ben buyuk oranda istedigim saatlerde, istedigim yerde calisiyorum isimi yaptigim ve toplantilara katildigim takdirde.

• unity game dev olarak tavsiyem daha tercih yapmadıysan tıp yaz

• Yigido058000 kullanıcısına yanıt

Arkanda milyon dolarlık fonlar yoksa hiçbir şey yapamazsın.

• LLM ve backend alanlarını harmanlayıp iş çıkarabilenler güzel paralar kazanıyor şu anda.

Ortalamalara bakacak olursak backend ilk sırada.

• Bouncer535 kullanıcısına yanıt

Hayır ben silikon vadisinde sofeng olcam

• Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

aynen ben de ona odaklancam

• embedded: ne uzayıp ne de kısalırsın, giriş maaşları yüksek ama hızlır artmaz. YBS, yapay zeka, cart curt alaylı kesim gelmez. EEE mezunları gelir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.