Bu sene kaç yaptınız? Ben de kırık obp ile girdim. Okul puanın kırık olsa dahi sözelden derece yapmak diğer branşlara göre daha kolay. |
Yazılımdan mezun olup 2. üniversite olarak Tıp okumak (3. sayfa)
-
-
sözelden değil de mattan 40-0 fizik 11-3 kimya 7-6 biyo 11-2 yaptım aytde (66.25)
tyt 37-3 turkce 13-7 sosyal 38-2 mat 15-5 fen yaptim (98.75)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Matematiği çok iyi yapmışsınız her iki oturumda da. Sene içinde özel bir çalışmanız oldu mu?
-
2 kere mezuna kalmışsınız hocam bence zaman önemli ya bir kere daha kalsanız yaşıtların bitirmesine 1 sene kalmış olacak şimdi sorun yok ama ileride keşke 2 sene erken bitirseydim diyebilirsiniz emeklilik tarihine kadar her şeyi etkileyecek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Pm atacaktım ama kapalıymış.
Psikolojiyi istemeyerek mi seçtiniz? Yeni mezunum demişsiniz. Ne yapmayı planlıyorsunuz, gelecek görüyor musunuz? Ve hangi üniden mezunsunuz? Özel değilse.
Aslında bu sınav sürecinde hep talihsizlikler yaşadım. 2021 sınavında sağlığım bozuldu. Potansiyelimin çok altında bir sonuç aldım. Ailem zorla tercih yaptırdı. Anadolu'nun ücra s.ktri b.ktan bir şehrine gittim. Orada yarı dönem okudum. Kaydımı dondrudum, döndüm memleketime. 6 aylık çalışmayla bu sonucu yaptım. Bazen ne yaparsan yap, kaderinin dışına çıkamıyorsun.
-
Geçmiş olsun hocam bence içinizi ferah tutun siz elinizden geleni yapmışsınız 5 kere de mezuna kalsanız evde bomboş yatıp öylesine giren birisi ile aynı kefede değilsiniz tabiki
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani sizin durumunuz benden farklı tabi.Benim sayısal alanında temelim matematikten başka olmadığı için mezuna kalıp tıp için 1 sene tabi bu en iyi ihtimal sıfırdan çalışmak her yiğidin harcı değildi ki denemedim.Ayrıca ben lisede ingilizce hazırlık okumuştum. 19 yaşında üniversiteye başladım.Sizin temeliniz olduğu için zorlanmayabilirsiniz ama bundan 5 yıl sonra sınav sisteminin nasıl olacağı da önemli alta yazan bir arkadaşın dediği gibi o zaman bilgileriniz nasıl olur onu da düşünün taşının.Diğer bir nokta, hükümet değişse bile ülke bir anda şahlanmayacak maalesef.Hatta ben bu konuda karamsarım ne yazıkki.Sınav sisteminin düzeleceğini sanmıyorum.Eski sistemi geri getirseler keşke.Ben ygs lys ye hazırlık okuduğum için girememiştim ama daha adil bir sistemdi tm için de.Edebiyat çalışmanın bir anlamı vardı seçici ve bol soru vardı.Emeğinin karşılığını alabiliyordun ve sayısal olanlar edebiyat yapmadan hukuk kazanamıyorlardı hatırladığım kadarıyla.Tercih sizin başarılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şuan içi içini yiyor muhtemelen ama banli. Belki özel mesaj atar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet hocam benim bütün tercihlerim psikolojiydi bizzat isteyerek yazdım hepsini ailem hukuk yazmamı önerse de.Yıldırım beyazıttan yeni mezun oldum haliyle kafam çok karışık.Bölüme nöropsikolog olma hayaliyle gelmiştim şu anda sinirbilimde yüksek lisans yapıp ilerlemek istiyorum ama maalesef çok karamsarım.Çünkü yüksek yapmak zor.Çok mezun var.Kontenjanlar az rekabet çok.Ben aslında bölüm dışına kayacağım için biraz şanslı olabilirim ama sinirbilimde de kadro yok diyor bu alanda yüksek lisans bitirip çalışmasını sunan biriyle kongrede görüşmüştüm.Bölüme geldiğinizde not ortalamanızı yüksek tutmanız lazım.Bu da yetmiyor ales,yds ye girip iyi puanlar almanız lazım.Kpss ile hastanelere atanabilirsinjz ama en az 85 falan lazım deniliyor.Bölüme gelirken biraz almancam olduğu için Almanya da master hayaliyle gelmiştim şu an iş bulma derdine düştüm.Özel kliniklerde çalışmak istesem bu sefer sizden terapi eğitimlerini almanızı istiyorlar bdt vs.Ama daha yeni mezunsunuz paranız yok böyle saçma salak kısır bir döngü anlayacağınız klinikte ilerlemek isterseniz çok rekabet var.Yüksek yapmakla bitmiyor bir de bi ton para vererek terapi eğitimlerinizi almanız gerekiyor klinik psikolog olarak çalışabilmeniz için.Psikoloji klinikten ibaret bi alan değil tabi.Ama uzmanlaşmak istiyorsanız yüksek lisans şart.Ben akademi düşündüğüm için doktora da yapmak zorundayım.Iş olanakları olarak çok kötü durumda değil.Rehabilitasyon merkezleri yeni mezunları alıyormuş.Tecrübe ve para kazanmak için mantıklı ama özel sektöre güven olmaz uyanık olmak lazım.Ben bölüme zengin olacağım hayaliyle gelmemiştim zaten ama bölüme verdiğim emek biraz hayalkırıklığına uğrattı beni çünkü bölümü ingilizce okudum ben ve asgarinin altında belki de sigortasız çalışacak olmak biraz ağrıma gitmiyor değil bunun kibirle bi alakası yok herkes hak ettiğini almak ister.Ege'ye başvuracağım olursa İzmirdeyim seneye inşallah.
Edit:Henüz psikologlar olarak maalesef meslek yasamız yok.Şu an gündemde bu konu ve çıkartılmaya uğraşılıyor tez zamanda çıkacağına inanıyorum.Yasa çıkınca yavaş yavaş bir şeylerin düzeleceğini umuyorum.Şarlatanlar çıkıp psikoloğum diye insanalr kandırıp sömürebiliyorlar.Bu maalsef çok önemli bir konu.Sahte psikologları bildiriyoruz derneğe.Gelecek görüyor musunuz kısmında ise psikolojinin geleceği var ama tc de var mı emin değilim.Size şunu söyleyim geçen sene bir profesörümüz ben psikolojinin 5 sene sonra turkiyede kalmayacağını düşünüyorum dedi tabi bu hocamız karamsar olduğunu da belirtti her geçen yıl vakıflarda psikoloji açılıyor düşük puanlarla isteyen herkes psikoloji okuyabiliyor baraj doye bir şey yok maalsef ve binlerce mezun veriliyor dolayısıyla istihdam zorlaşıyor.Psikolojiyle ilgileniyorsanız size tavsiyem psikolojiye giriş kitabı edinin ve kitabı okuyun sonra gerçekten ilginiz varsa tercih edin bize psikoloji profesörü bunu söylemişti psikoloji isteyen yakınlarına bunu öneriyormuş sana bunu önerebilirim ben de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xxkkk -- 3 Temmuz 2022; 22:28:20 >
-
Kafamdaki yola baya benzer ilerlemişsiniz hocam kendi simülasyonumu gördüm okurken ve biraz üzdü. Yine de bildiğim sıkıntılar olduğu için üstesinden gelebileceğim inancım sarsılmadı.
Ben de nöropsikolojiden ilerlemeyi düşünüyorum ve akademisyen olmak istiyordum. (tam olarak akademisyen diyebileceğimden emin değilim kafamdaki şeye) Master ile yurt dışıyla etkileşim imkanım olacaktı. Master fiyatlarının kur farkıyla dehşet masraf yarattığını da farkındayım malesef. Yine de bir şekilde hallederim kafasındayım.
Yanlış anlaşılmasın ama üniversitenin de etkili olduğunu düşünüyorum, Yıldırım Beyazıt hakkında hiçbir fikrim yok. Bana boun gelme ihtimali var etiketi bile cok sey katar diyorum. Boun gelmezse yazmam diyordum ama bir alternatifi daha değerlendirme aşamasındayım.
Alıntı
metni:Ben bölüme zengin olacağım hayaliyle gelmemiştim zaten ama bölüme verdiğim emek biraz hayalkırıklığına uğrattı beni çünkü bölümü ingilizce okudum ben ve asgarinin altında belki de sigortasız çalışacak olmak biraz ağrıma gitmiyor değil Ben de zengin olmayı beklemiyorum ama karın tokluğuna çalışmak da koyar haklısınız. Tüm bunlara rağmen İşin ehli ve işini seven insanın illa maddi olarak da tatmin olacağı bi noktaya geleceğini düşünüyorum.
Belki fazla iyimserimdir (:
-
Yok hocam ama 2020 senemde özel ders almıştım ayt adına her şeyim tamdı 2021 de de dershaneye gittim ama bundan ziyade fen e değil de her zaman mat çalıştım 2022 de bir sey yapmadim ama 2 yil full mat calismistim bir de en sevdigim ders bi de bu sene nispeten daha kolay geldi tabii bazı soruları cevaplardan gidip yaptım çember sorusunu da 3 un kati olmali diyip 9-6 dan birini yapcakim 6 yaptim
Yani hocam boun gelirse gerçekten de istiyorsanız dediğim gibi psikolojiye giriş kitabını kurcalayın öyle tercih yapın.Boğaziçi etiket katar master yurtdışı için tabiki avantajlı olursunuz fakat türkiyede kalırsanız bounluda olsanız rekabetin içinde bulursunuz kendinizi yine her halükarda ortalama kasacaksınız.Yıldırım beyazıt ankarada devlet üniversitesi.Yeni bir okul bölümün 10. Yılı.Kadromuzda odtü hacetyepden hocalarımız var ben eğitimden zorlansam da ingilizce olması nedeniyle iyi ki burada okumuşum.Hacettepe de okuyan arkadaşlarım türkçe okudukları için keske ingilizce olsaydı demişlerdi.Ales kpss gibi sınavlarda hangi okuldan çıktığınızın maalesef ki bir değeri yok Tabi yüksek sıralamayla girdiğiniz için yüksek puanlar alabilirsiniz ama devlet düşünüyorsanız hangi üniversitede okuduğunuzun bir anlamı kalmıyor Yurt dışı için ise burslar var ki benim gönlümdeki tev bursuydu almancami ilerletip deneyeceğim.Ama hayallerimi tek tek balon patlatır gibi yavaş yavaş aşağı cekiyorum artık türkiyede bir yere kabul alabilsem şükredeceğim. Size tavsiyem boun giderseniz çap yapın tabi çap yapmak zor oraya girmiyorum ama çap yapmak öne çıkartabilir akademide.Bounda moleküler biyoloji ile çap varsa ama sanmıyorum yoktur eğer varsa nöro istiyorsanız yapın.Ben şu an aklım olsa biyoloji psikoloji çapı olan bir yer için çabalardım.Benim nöro düşündüğüm zamanda nöropsikolojiyi ben kimseden duymamıştım kendim araştırmıştım bizzat beyin ve biyoloji içerdiği için psikoloji yazmıştım ama şu an sinirbilim nöropsikoloji gelişiyor.Öget Öktem hocayı belki duymuşsunuzdur kendisi bu alanın türkiyede öncüsü lab falan kurdu.Yeri gelmişken boun lab konusunda baya iyi.Birçok labı var.Nöropsikoloji labı da var bildiğim kadarıyla.Mutlaka bu lablara girmeye çalışın.Tercih döneminizde başarılar.Ben de psikoloji bölümünü bitirip büyük bir depresyona sürüklenme dönemine giriyorum işte.
-
Hocam ben Sayısalken de mbg istiyordum. Psikoloji çap hayallerim vardı o zaman da. Ama dediğiniz gibi her babayiğidin harcı değil zaten. (Yine baktım çaplara ama sadece ecevit üni.de görüyorum. saçma sapan her şeye çap koymuş :D)
Ben bi yolunu bulurum bu konuların. Kendime çok güveniyorum nedense bu konuda. Ama biraz sürüneceğimi de farkındayım. Değecek mi bilmiyorum.
Kafamda bi yandan hukuk olması ikileme düşürüyor. Tercih dönemi dilekleriniz için teşekkür ederim. Size de başarılar diliyorum. Mesaj kutunuz açık olursa pm atarım.
Bu arada Psikolojiye giriş ankara üni pdfi. Onu kastettiyseniz ilk 65 sfyi inceledim, içindekiler kısmına da göz attım ilgilendiğim ve daha önce üzerine okumalar yaptığım başlıklardı çoğu.
Eşşek değilsen zaten tip fakülteleri %25 burs veriyor yıllık ortalama 100k enflasyonla fln 1milyon tl civari para yapacak günümüzde düşünürsen krediyle 600k lık eve de 6 sene için rahat 1milyon tl ödersin. 600k ya nerden nasil bir ev alacaksin kirası ne kadar olacak ayrıca kiracılar uğraşmayı dünyanın en kolay şeyi sanıyorsunuz harikulade kariyer planlamasında başarılar dilerim
29 yaşında başladım hocam.
-
Eceviti hiç bilmiyorum ne var ne yok.Odtü'de de mbg var ve psikoloji ile çap yapılabilir belki onu bi araştırın.Psikolojiye giriş kitabı olarak biz morris'in understanding psychology kitabından gitmiştik.Internette pdf vardı diye biliyorum çevirisi de vardır belki.Başka kitapta olabilir önemli olan konuları görmeniz.
Bunlara hazırlıklı olmak önemli istatistik dersi falan var hep kuramsal değil bu arada.Derslere baktıysanız bilirsiniz şahsen ben zorlanmıştım derslere bakmadan geldiğim için:(
Hukuk ikilemindeyseniz bence hem psikoloji hem de anayasa hukuku kitaplarına göz atın.Ama hukukla psikoloji bambaşka bölümler.Adli psikoloji multidisipliner bir alan hukukla.Onu da inceleyebilirsiniz.
Pm'i ben baya önce kapatmıştım aktif değildim.Ama açabilirsem açarım.
Ben de 40k'ya girmistim 2018'de bilgisayar muh okudum bu sene mezun oldum tip istiyordum o siralamalarda ama zor yani yapacak bir sey yok bence onune bak artik denemissin olmamis daha da zorlamanin alemi yok hayatini erteleme sen okudugun bolume yogunlas; bir yazar tavsiyesi.
-
Ben sınava hazırlık sürecinde hep talihsizlikler yaşadım. Şimdi burada uzun uzun hayatımı anlatmayacağım. Neyse belki Yazılım/Bilgisayardan mezun olurken belki fikirlerim değişir. Ama uzun vadede 2. üniversite olarak Tıp okumak istiyorum. Bundan 5 sene sonra sınava hazırlansam bile bilgileri sıfırdan öğrenmeyeceğim, yeniden hatırlatacağım. Bakalım hayat bana neler gösterecek. Kısmet, yaşayıp göreceğiz.
Yazılım mühendsiliğini bitirme+Tıp kazanma+Tıpı bitirme+TUS'a hazırlanma+Uzmanlık falan filan derken yaş baya ilerlemesin hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X