arkadaşlar ingiltereden arkadaşım gelecek bu yaz.kendisi türk ingiliz değil
ingilizce konusmasını öğreteyim sana dedi.(seviyem b2 bilgim var da pratik yok hızlı konusamıyorum pek)
ben de tamam bakarız dedim de kafamda sorular var
1-kelimeleri yanlıs telaffuz ederim diye çekiniyorum
2-sonuçta adam türk. tamam yıllardır orda ana dili gibi biliyo da acaba öğrenebilir miyim sonuçta türk oldugu için derdimi anlatamayınca türkçe söylerim diye düşünüyorum
3- 2 ay kısa bi süre gibi geliyo hiçbişey öğrenemeyeceğimi düşünüyorum boşa gidecek diye korkuyorum
trollemeyin arkadaslar lütfen
1) Yanlış telafuzları arkadaşın düzeltsin önemli değil diyip geçmesin. 2) Ben genel de İngilizcesini bilmediğim kelimeyi Türkçe söylerim ama İngilizce kurduğum cümlenin akışını bozmuyorum.Böylelikle hem karşımda ki kişi bana o kelimenin İngilizcesini söylüyor.Bunun haricinde sürekli cümleyi kurmaya çalış çok zora girince Türkçe söylersin sana yardım eder.Yani hemen Türkçe değil de çok sıkışınca söylersen sorun yok. 3) 2 Ay uzun bir süre.Bunu değerlendirirsen çokta güzel geliştirirsin.Arkadaşınla Türkçe konuşmayı unutursan bu işi yaparsın yoksa genel de Türkçe konuşup hadi biraz İngilizce pratik yapalım derseniz olmaz.Yani 2 ayı İngilizce yaşamalısın. 4) Bu da benden olsun :) Dili konuşmak kendine güvenmekten geçer.Kendine güveni de pratik yaparak kazanırsın.Yani konuşurken çekinme ve aktif ol.
Mr.Lucky
kullanıcısına yanıt
sağol hocam güzel açıklamışsın.özellikle şu bilmediğim kelimeyi türkçe söylüyorum cumlenin akısını bozmadan dediğin kısım çok güzel bi yöntem uygulayacağım bunu