Şimdi Ara

Yazları ortaya çıkan garip böcek?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler herkese yaşadığım şehirde son 2-3 senedir genelde park vb. Yerlerde akşamları ışığa gelen sert kabuklu kanatları iki yana açılan 2 tane kocaman anteni olan büyük ve gri rengi olan böcek acaba nedir gerçekten çok merak ediyorum ağustos böceği diyorlar ama hiçbir benzerliği yok ve ötmüyorlar.Herkese iyi geceler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tövbe bismillah o ne lan?!
  • ss lazım
  • Valla ss atamam yanına bile yaklaşamıyom zaten uçuyo sürekli :)

• Avşa adasında tatile gittim. Daha dün döndüm istanbula. O böceği bilirim korkulu rüyam ya. Bildiğin helikopter sesi var ve ışığa geliyo. Ama bence zararsız cünkü geldiği an kafasını duvara vurup ters dönüyo bi daha da toparlayamıyo. Ama 4 cm uzunlugunda felan var. Desenli kabugu var. Korkunc bişey
  • şu yapışanları mı diyon hocam?
  • Mayoyla gezip türkü söyleyenleri mi diyon hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali42726

Avşa adasında tatile gittim. Daha dün döndüm istanbula. O böceği bilirim korkulu rüyam ya. Bildiğin helikopter sesi var ve ışığa geliyo. Ama bence zararsız cünkü geldiği an kafasını duvara vurup ters dönüyo bi daha da toparlayamıyo. Ama 4 cm uzunlugunda felan var. Desenli kabugu var. Korkunc bişey

Evet büyük ihtimal dediğinizden gri desenli kabuğu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe38

quote:

Avşa adasında tatile gittim. Daha dün döndüm istanbula. O böceği bilirim korkulu rüyam ya. Bildiğin helikopter sesi var ve ışığa geliyo. Ama bence zararsız cünkü geldiği an kafasını duvara vurup ters dönüyo bi daha da toparlayamıyo. Ama 4 cm uzunlugunda felan var. Desenli kabugu var. Korkunc bişey

Ters döndüğünü gördüğünde üstüne terlikle vur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ganjamastic

Mayoyla gezip türkü söyleyenleri mi diyon hocam

Yok hocam bunlar akşam üzeri günbatımını seyredip bi 70lik ışıkla kafayı bulduktan sonra milleti rahatsız edenlerden :)))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe38

quote:

Ters döndüğünü gördüğünde üstüne terlikle vur..

Geçen komşunun biri eziyordu zaten çatur çutur..

• Muştu böceği dedikleri arkadaş olabilir mi ki ? Yazları çıkar genelde piyasaya, bir keresinde bisiklette dinlenirken enseme yapışmıştı, arkadaş. İyi ki su içmek için durduydum yolda yapışsa ne olurdu bilemiyorum.
  • Muhtemelen bahsettiğiniz böcek çok çeşitli isimlerle anılır bizim burda dozdoz derler ( samsun )

latincesi polyphylla fullo >>

acaip uyuz oluyorum ben de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 67sam55 -- 6 Temmuz 2013; 3:10:30 >

• Halk arasında kulağakaçan olarak bilinen Forficula auricularia böceği olabilir mi hocam ?
  •  Yazları ortaya çıkan garip böcek?
  • Tostos diyen de var dozirik diyen de var

• quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

Yazları ortaya çıkan garip böcek?

Arkadaşın bahsettiğinin bu olduğunu sanmıyorum ama bu sinekten nefret ediyorum !!! Biyere konuyor sonra hiç kıpırdamıyor nerde olduğunu bilmiyorsun bu sineği 30 dakika içinde öldürdükten sonra 2 günlük gözetim altına aldım kuyruğunun sonunda 2 tane kıskaç var öldükten sonra bile hareket ediyor.En sonunda dayanamadım üzerine mum döküp odama koydum hala duruyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.