Şimdi Ara

Yazlık için internet arıyorum. Çok kararsızım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Durum şu biz yeni bir yazlık aldığımız için yazın orada bulunma ihtimalim var ama şöyle de bir şey var; mesela ben bazen Nisan ayında giderim 2 hafta kalırım Haziran'da bir daha giderim. Veya ne bileyim giderim 1 hafta - 10 gün kalırım dönerim veya bir giderim 3-4 ay boyunca hiç dönmem, bazen de 2-3 haftalık dönemlerle orada kalırım falan filan yani çok değişken bir durumdayım orada bulunmakla ilgili. Kafama eserse buraya veya oraya giderim işte nasıl anlatayım bilemiyorum. Buna göre bir internet arıyorum.

TTnet'in şu 3 aylık yazlık internet muhabbetini biliyorum ama onda sabit 3 ay durumu var yani mesela benim Haziran-Eylül arası orada olacağım kesin değil dediğim gibi belki bazen Nisan'da, Mayıs'ta bile gidebilirim.

İnternetten çalıştığım, iş yaptığım için ve boş zamanlarımda da oyun+film/dizi ile vakit geçirmek istediğim için mobil internet fikrini elemiş bulunuyorum. AKK sonrası mobilde 128 kbit hıza düşüyor bu da download olarak saniyede 12 kb gibi komik bir rakama denk geliyor. 240p video bile açamam yani. Benim halimden anlayan arkadaşlar mutlaka vardır.

Kısaca istediğim dönemlerde açtırıp, dondurabileceğim (veya kapatabileceğim) ve parasını da buna göre ödeyeceğim (yani mesela kışın para ödemek istemiyorum) bir internet arıyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Yazlık, bir site içerisinde bulunuyor. Yönetimi, başkanı, belli bir düzeni var yani. Site yönetimiyle de bir konuşmayı düşünüyorum diğer insanlar n'apıyorlarmış diye.

• Turknet tabii ki Taahhüt yok istediğiniz zaman kapattırabilirsiniz. 59.90..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Turknet tabii ki Taahhüt yok istediğiniz zaman kapattırabilirsiniz. 59.90..

Bahsettiğim yerde Turknet var mı, destekliyor mu nasıl öğrenebilirim acaba TTnet gibi internetten haritadan altyapı sorgulama şeyi yok galiba.
  • Frozzy45 kullanıcısına yanıt
    Turknet ttnet altyapısını kullanıyor yani ttnet varsa turknette var demektir.

• quote:

Turknet ttnet altyapısını kullanıyor yani ttnet varsa turknette var demektir.

Hocam 1-2 şey daha soracağım.

1) Ping sorunu var mı genel olarak Turknet'te açıkçası şu an evimdeki internet için bile TTnet'i bırakasım geldi bir an için, belki eve de Turknet bağlatırım ama ben 2005'ten beri TTnet üyesiyim hiç ping sorunu yaşamadım bunda öyle bir sorun olur var mı genel olarak?

2) TTnet abonesiyim, dorğudan geçiş yapabiliyor muyuz yoksa önce TTnet'i arayıp oradaki aboneliği mi kapattıracağım?

3) Abonelik "dondurma" dediğimiz bir olay var mı, yani komple kapatmak yerine kullanmadığım aylarda fatura kesilmesin, donsun aboneliğim.
    Yani benim genel olarak lpng sorunundan haberim yok yani öyle birşey duymadım.

Evet ttnetten direk geçiş yapacaksınız kapattırmanıza gerek yok GSM Operatörü değiştirir gibi.

Bu şekilde yapacağınız için portunuz da değişmeyecek büyük ihtimalle ping de sorun olacağını zannetmiyorum.

Dondurma hizmeti var ama yılda 2 kez ve en fazla 180 gün.

• quote:

Yani benim genel olarak lpng sorunundan haberim yok yani öyle birşey duymadım.

Evet ttnetten direk geçiş yapacaksınız kapattırmanıza gerek yok GSM Operatörü değiştirir gibi.

Bu şekilde yapacağınız için portunuz da değişmeyecek büyük ihtimalle ping de sorun olacağını zannetmiyorum.

Dondurma hizmeti var ama yılda 2 kez ve en fazla 180 gün.

180 gün olması kötü ya. Bu insanlar ne kullanıyor yazın yazlıklarında, köylerinde merak ediyorum.
    Neredeyse yılın yarısı hocam

• quote:

Neredeyse yılın yarısı hocam

Evet öyle de hiç mi yazın 3 ay 4 ay evinden uzak olup da internete bağlanan yok hayret.
  • Bence en iyisi filmleri dizileri oyunları yazlıkta kullanmak için harici bir diskte depola, diğer işlerini mobil internetle hallet.
  • Konuyu bir kez daha upluyorum, belki alternatif çözümü olan çıkar. Şimdilik TurkNET'i düşünüyorum gibi ama 6 ay da az değil bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.