Şimdi Ara

YBS den mühendisliğe geçeyim mi ,mühendislik gerek mi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 27 yaşındayım,üni okumaya karar verdim deü yönetim bilişim sistemi bölümünü kazandım.Fen çözmediğim için mühendislik yazamadım haliyle.

Bu bölümdeki derslerim :
    Calcalus 1-2
    Veri yapıları ve algoritmalar
    İstatistik 1-2
    Coğrafi bilgi sistemleri
    Programlama 1-2
    Bilgisayar ağları
    Bilişim sistemleri analizi ve tasarımı
    Sunucu tabanlı programlama
    Karar destek sistemleri
    Büyük veri iş analitiği
    Bilgi ve iletişim teknolojileri yönetimi
    Açık kaynak ve özgür yazılım
    Sistem güvenliği
    Siber güvenlik
    Yapay zeka
    Mobil uygulama geliştirme
    Dijital yayıncılık
    Sosyal medya analizi ve yönetimi
    Bulut bilişim
    Mesleki yabancı dil 1-2
    Uzaktan algılama

vs . Bunların haricinde bazı işletme dersleri var.Bu bölüm yurt dışında bilgisayar müh ile işletmenin ortası olarak geçiyor.Bu bölümün bana bi faydası olur mu,yani işe gireceğim zaman mühendislik isterler mi ?Ona göre geçiş yapabilirim mühendisliğe.Yaşım büyük olmasa hiç düşünmezdim bile ama 1 sene kaybetmeye değer mi kafam çok karışık şimdiden Allah razı olsun yardım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 24 Ekim 2019; 22:5:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

YBS'den Mühendisliğe Geçiş: Gereksinimler ve Bilgiler

Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) alanından mühendisliğe geçiş yapmak, birçok profesyonel için cazip bir kariyer yoludur. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi mühendislik dalları, teknoloji endüstrisinde oldukça talep görmektedir.

YBS'den mühendisliğe geçiş yapmak, belirli gereksinimleri ve hususları gerektirir. Öncelikle, güçlü bir matematiksel ve analitik düşünceye sahip olmalısın. Ayrıca, programlama, veri yapıları ve algoritmalar gibi bilgisayar biliminin temel kavramlarına aşina olmalısın.

Eğer YBS geçmişin yoksa, bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmak için bir lisansüstü programa başvurmayı düşünebilirsin. Yönetim Bilişim Sistemlerinden Bilgisayar Mühendisliğine Geçiş gibi programlar, YBS öğrencilerine mühendislik alanında gerekli temel bilgileri edinmeleri için tasarlanmıştır.

Alternatif olarak, bazı üniversiteler YBS'den bilgisayar mühendisliğine geçiş için ön lisans programları sunmaktadır. Bu programlar, öğrencilerin bilgisayar biliminin temellerini öğrenmelerine ve mühendislik alanına geçmeleri için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerine olanak tanır.

Yazılım mühendisliğine geçiş yapmak istiyorsan, YBS alanındaki bilgin ve becerilerin bu alanda başarılı olmak için bir avantaj sağlayabilir. Ancak, yazılım geliştirme ilkeleri, yazılım tasarımı ve mimarisi gibi yazılım mühendisliği ile ilgili özel konuları öğrenmen gerekecektir.

Mühendisliğe geçiş yapmayı düşünüyorsan, ilgili üniversitelerin programlarını araştırmanı, gereksinimleri değerlendirmeni ve kariyer hedeflerinle uyumlu olan yolu seçmeni öneririz. Ayrıca, mühendislik alanında çalışma deneyimi kazanmak için staj veya proje fırsatlarını değerlendirmeni tavsiye ederiz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yazılımcı olmak istiyorsan tavsiye etmem ama bilişim sektöründe proje yöneticisi ya da analisti olacağım diyorsan doğru bölüm. Garip bir şekilde ve forumda da göreceğin gibi yazılımla uğraşan çoğu insanlar iletişim özürlüsü ve sosyal fobili insanlar oluyorlar. İnsiyatif almak istemiyorlar. İşimi yapayım ve bana dokunma modundalar. Bir nebze de haklılar çünkü hem kod yazıp hem de müşteri ile görüşmesini bekleyemezdin. Bu nokta sizler devreye giriyorsunuz. Mesela bir müşterinin iç süreçleriyle alakalı otomasyon geliştireceksiniz. Bununla alakalı tonlarca toplantı, birebir görüşmeler, raporlamalar, plan hazırlanması lazım. Sizin gibi insanlar tüm bunları yapıp yazılımcı için bir reçete yazıyor. Yazılımcılar da waterfall ya da agile metodu ile sizlerle beraber yazılımı yapıyor. Müşteri ile sürekli siz temasta olacaksınız. Yazılımcıdan bilgi alıp aktaracaksınız falan filan. Geleceği olan bölüm. Ancak kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. En az iki dil öğrenin. PMI sertifikası alın. İletişimde kendinizi geliştirin. İş bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 24 Ekim 2019; 23:24:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

Yazılımcı olmak istiyorsan tavsiye etmem ama bilişim sektöründe proje yöneticisi ya da analisti olacağım diyorsan doğru bölüm. Garip bir şekilde ve forumda da göreceğin gibi yazılımla uğraşan çoğu insanlar iletişim özürlüsü ve sosyal fobili insanlar oluyorlar. İnsiyatif almak istemiyorlar. İşimi yapayım ve bana dokunma modundalar. Bir nebze de haklılar çünkü hem kod yazıp hem de müşteri ile görüşmesini bekleyemezdin. Bu nokta sizler devreye giriyorsunuz. Mesela bir müşterinin iç süreçleriyle alakalı otomasyon geliştireceksiniz. Bununla alakalı tonlarca toplantı, birebir görüşmeler, raporlamalar, plan hazırlanması lazım. Sizin gibi insanlar tüm bunları yapıp yazılımcı için bir reçete yazıyor. Yazılımcılar da waterfall ya da agile metodu ile sizlerle beraber yazılımı yapıyor. Müşteri ile sürekli siz temasta olacaksınız. Yazılımcıdan bilgi alıp aktaracaksınız falan filan. Geleceği olan bölüm. Ancak kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. En az iki dil öğrenin. PMI sertifikası alın. İletişimde kendinizi geliştirin. İş bulursunuz.
    teşekkürler hocam fakat sosyallik yok hiç bende.Hukuk bölümü de tutuyordu bazı yerlerde hem bu yüzden hem de uzak diye yazmadım.İletişim,sosyallik falan iyi mi olması lazım yani

Benim bu bölümden tanıdığım bir kaç kişi istanbulda yazılım firmalarında çalışıyorlar.Ben de öyle düşünmüştüm fakat siz birebir görüşmeler,tonlarca toplantı falan deyince korktum.

• yigit1044 kullanıcısına yanıt
    Bu bölümü bitirip yazılımcı olmak da mümkün ama tonlarca alakasız ders göreceksiniz. Onun yerine mühendislik hatta programcılık okumak bile daha mantıklı olur.
  • 27 yaşındaysan YBS daha uygun. 32 yaşında mezun olursun, 22 yaşındaki yazılımcılarla rekabet edemezsin, o nedenle idari/sosyal kısımlara yönelmen lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    illa ODTÜ İTü mi lazım?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.