Şimdi Ara

YDS 2014 SORULARI (ilkbahar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paragraf sorularinin bi kismini ingilizce degil turkce olarak sormus olsalar yine yapamazdim.

Afrikali gencler ve ekonomik guc vsli paragrafin ilk sorusu aklima en cok takilan soru. Bir de tablet gazetelerde hergun yayinlanan saglik tavsiyelerinin aksine.. diye baslayan bi cumle vardi nasil devam etmeli diye soruyordu onu hic anlamadim.

Konudaki diger bahsi gecen sorulari 1-2 tanesi haric MonsterMMOPRG'la ayni yapmisim, bence de dogru cevaplar onlardi.

Bu arada sonuclar ne zaman aciklanir arkadaslar fikri olan var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ST4LK3R

İnşallah beklediğiniz puanı alırsınız. Madem hem yds hemde kpds'ye girdiniz Nasıldır handi sorular hangisinde kolay nelelr değişmişi? ikinisinin karşılaştırmasını yapabilir misiniz? Uzman yorumu alalım

ben 2009 kpds den 94 aldım

ilk yapılan yds den 90 aldım

ama ilk yapılan yds girdigim en zor sınavdı

bu sınav o kadar zor degildi fakat zorluğu

2 adet doğru şık olması veya doğru şık olmamasıydı pek çok soruda

bence cuma veya cumartesi açıklanır sonuçlar

• quote:

Orijinalden alıntı: nuovocinemaparadiso

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Teşekkürler hocam.

Alan için ingilizce gerekmiyor.
    YDS ye girdiğim için otomatikman ek puanlar hesaplanacak mı bir sonraki kpss de ?
    Alan dışında sadece 1-2-3 vardı daha önce. Şimdi farklı paunlar mı olacak?

Kpss de bazı memurluklara başvurularda istenen puanlar için yds ye girmem gerektiği söylendi de.

rica ederim. genel kültür genel yetenek ve ingilizcenin olduğu puan türü de vardı zannedersem. öyle alan birkaç kurum vardı. diğer bütün puan türleri için o puan türünün gerektirdiği hukuk-iktisat-istatistik gibi branşları da yaparsanız o puan türleri hesaplanır.

Evet benim alanımdan bu şekilde alıyor, YDS %40-%60 KPSS... Deniz. Uzm. Yrd. mesele bu şekilde alıyor. Bize denizcilik soruları hazırlayamıyorlar tabi

• "relatively" ve "gradually" arasında kaldım ve iki şeyin karşılaştırması olduğu için "gradually" de karar kıldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ratumix

"relatively" ve "gradually" arasında kaldım ve iki şeyin karşılaştırması olduğu için "gradually" de karar kıldım.

fakat onun cevabı büyük ihtimal fundementally olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

quote:

"relatively" ve "gradually" arasında kaldım ve iki şeyin karşılaştırması olduğu için "gradually" de karar kıldım.

fakat onun cevabı büyük ihtimal fundementally olacak

neyi karşılaştırıyorlardı onu bile unuttum. fundementally i direkt eledim alaksız geldi bana. mantığı neydi size göre?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SECourses

quote:

İnşallah beklediğiniz puanı alırsınız. Madem hem yds hemde kpds'ye girdiniz Nasıldır handi sorular hangisinde kolay nelelr değişmişi? ikinisinin karşılaştırmasını yapabilir misiniz? Uzman yorumu alalım

ben 2009 kpds den 94 aldım

ilk yapılan yds den 90 aldım

ama ilk yapılan yds girdigim en zor sınavdı

bu sınav o kadar zor degildi fakat zorluğu

2 adet doğru şık olması veya doğru şık olmamasıydı pek çok soruda

bence cuma veya cumartesi açıklanır sonuçlar

Alıntıları Göster
    Hocam o soruda bir karşılaştırma vardı, fosil yakıtlar ve hydrojen iklisini karşılaştırıyırdu. Bu durumda relatively bence; fundementally karışlaştırmaya pek uygun değildi.

Ayrıca diğer cevap içinde teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 6 Nisan 2014; 15:45:16 >

• Temmuzda KPSS'ye girecek birisi YDS'ye sonbaharda girse oluyor mu? Ev arkadaşım daha önce kpds'ye de yds'ye de girmemiş, sonbaharda girmeyi düşünüyordu ancak internette o durumda yabancı dilin ağırlığı olan puanların hesaplanmayacağı yazıyor hep. Bu konuda bilgisi olan var mı?
  • Arkadaş bu ösym napmış böyle bu soruları ana dili ingilizce olanlar bile zor çözer . Ösym biz o kadar zeki değiliz acı bize
  • quote:

Monster Hocam benim yerime cevaplamış. Aynıları geçerli bence de

uzman değilim. ondan 91 alınca nasıl olsa 3-5 sene geçerli diye bir daha girmedim. öylesine girmiştim zaten.

bir de bu sınava girdim işte.
    ilk yds sınavı için nette yorumları okudum, çok zor olduğu söyleniyordu hep. ben evde test ettim 50 küsür doğrum çıktı, bazı soruları da boş bıraktım

sınav ortamında daha iyi çözüyorum, evde deneme sınavı çözemiyorum

bugünkü sınav da 2012 kpds ilkbahar gibiydi bence ortalama zorluk olarak. o 5 soru ona göre zordu. Monster Hocamın da dediği gibi şıklarda cevap yoktu
    Aslında vardı da biz paragrafta birşeyleri kaçırdığımız için bulamadık bence. (Sisteme suç atmak hiç adetim değildir. ÖSYM çok yanlışı olan bir kurum bile olsa "işimiz bizi seçen sisteme hazırlanmak, sistemi eleştirmek değil" diye düşünüyorum.)

• cloze testlerde bir boşluk ...-ing diye giden bir yapı vardı cümle başına "By" gelecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratumix -- 6 Nisan 2014; 15:59:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edoan34

Arkadaş bu ösym napmış böyle bu soruları ana dili ingilizce olanlar bile zor çözer . Ösym biz o kadar zeki değiliz acı bize

Bu sınavdan full çeken bir sürü insan oluyor.
    Yanımda oturan adam bir saat olmadan sınavı bitirmişti. Çıkmak için bir saat oturdu sırada. Zaten çıkmak serbest deyince sınıfın yarısı boşaldı.

Zeki olmak gerekmiyor. Çalışıp öğrenmek, çok çalışmak gerekiyor.

Anadili ingilizce olan bir sürü insanın bu kadar gramer bilgisi yoktur, onlar da zor çözer, o konuda haklısınız.
    Ama bizim anadilimizde de paragraf soruları bize zor geliyor. Aynı durum

• quote:

quote:

Arkadaş bu ösym napmış böyle bu soruları ana dili ingilizce olanlar bile zor çözer . Ösym biz o kadar zeki değiliz acı bize

Yanımda oturan adam bir saat olmadan sınavı bitirmişti. Çıkmak için bir saat oturdu sırada. Zaten çıkmak serbest deyince sınıfın yarısı boşaldı.

Anadili ingilizce olan bir sürü insanın bu kadar gramer bilgisi yoktur, onlar da zor çözer, o konuda haklısınız.

Hocam o erken çıkanlar ingilizceyi çok bilenler değil onlar kpss a sınavında puan türleri hesaplansın diye girenler çoğunlukla.

• quote:

quote:

ben pek zannetmiyorum full ceken oldugunu

en azından cok nadirdir

ben baktım son yapılan kpds den 90+ alanlar 7500 yada 8500+ kişi

ilk yapılan yds den 90+ alan 1700 kişi idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 6 Nisan 2014; 16:05:35 >

• Olabilir ama hepsi öyle değildi bence.

Kpds sınavında da ben çok erken bitirmiştim soruları. 5 sene ingilizce eğitim gördüm, bir senesi haftada 30 saat full ingilizce olmak üzere. Yani çok ingilizce çalıştım. Daha çok çalışanlar da full çekiyor zaten işte.

Yani çalışınca oluyor. Sınav acımasızlık derecesinde zor değildi. ösym hiç yapmaz öyle şeyler. Bunu ciddi söylüyorum ama
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle sistemi eleştrimek çocukça sonuçta hepimiz için geçerli, sisteme adapte olmak şart.

Yds ilkbaharda çakanlardan biri olarak düşük almama rağmen (70) keşke sınavlar daha önce de böyle olsaydı dedim. İnsanlar bir iki grammer bilgisi veya sözde taktikler yüzünden yıllarını ve paralarını harcamazdı. Oysaki bu sınavı dil bilmeden geçemecekleri bilinci verilseydi, (bu sınavdaki gibi) hem kendileri bir dil öğrenmiş olurdu hemde mağdur olmazlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 6 Nisan 2014; 16:10:27 >
  • quote:

Kesinlikle sistemi eleştrimek çocukça sonuçta hepimiz için geçerli, sisteme adapte olmak şart.

Yds ilkbaharda öakanlardan biri olarak düşük almama rağmen (70) keşke sınavlar daha önce de böyle olsaydı dedim. İnsanlar bir iki grammer bilgisi veya sözde taktikler yüzünden yıllarını ve paralarını harcamasaydı. Oysaki bu sınavı dil bilmeden geçemecekleri bilinci verilseydi, (bu sınavdaki gibi) hem kendileri bir dil öğrenmiş olurdu hemde mağdur olmazlardı.

bence bu sınav cok güzel

tek sorun cevapların net olmayışı veya 2 adet cevap şıkkı olması

yani tarz yöntem olarak güzel fakat kalite konusunda sıkıntılar var
  • Arkadaslar TUS icin YDS'nin gecerlilik suresi ne kadar bilen var mi?

Tus dersanesinden gorevlilerle konustugumuzda 5 sene demislerdi bize ama bugun sinava giren bi arkadasima sinav gorevlisi 2 sene demis kendinden emin bir sekilde. Kafam karisti biraz bu konuda.
  • evet çeldiriciler oldukça zorluydu.1 soruyu sallamak zorunda kaldım. Florida sorusunu ne yaptınız? ben association yaptım. invention - experiment falan vardı.
  • quote:

evet çeldiriciler oldukça zorluydu.1 soruyu sallamak zorunda kaldım. Florida sorusunu ne yaptınız? ben association yaptım. invention - experiment falan vardı.

association olacak
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.