Şimdi Ara

YDS 2014 SORULARI (ilkbahar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl geçti? 90 almıştım kpds'den ama güncellemek için girdim ve girdiğim sınava göre daha zordu.

Gandhi'li soru baya zorladı açıkçası, yaptıklarımdan emin olmadan yaptım.

Calcium'lu soru da öyle. since yaptım ancak once ile arasında kaldım.

Soruları, hatırladıklarımızı karşılaştırabiliriz.

Tırnaklı soruda en uygun başlık: fingernails point to regeneretion

announced/would be awarded
    take up
    deteriorate
    depend on
    in addition
    relatively
    massive
    (attribute) to / (true) for
    of (all) / in (modern world)
    since belki de once
    unless
    taken over / was conquered

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggtr -- 6 Nisan 2014; 12:43:06 >

• ggtr G kullanıcısına yanıt
    take up olan phresal verb sorusunu ben give off yaptım onceden sporla ugrasırken şimdi ekonomiye yonelmiş adam take up la give off arasında kalmıştım bende emin değilim.şimdi sozluge baktımda take up ugrasmak anlamınada geliyormuş mantıklı yanlış yaptım heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turexx -- 6 Nisan 2014; 13:19:01 >
  • Beynim uyuşmuş durumda şu anda. Sınav boyunca kafamda koparmadığım kıl kalmadı. Bu ne sınavdır arkadaş ya. Ama şöyle de bir şey var, bu sınavı o ortamda değil de evde kendim çözsem çoğunu doğru yapardım. Aslında kolay soruların çoğu ama sınav atmosferi anlatılamayacak bir şey. Bir de sınavdan erkenden çıkanlar deli etti beni :D Aklımda da çok öyle soru kalmadı. Konuyu açan arkadaşın paylaştığı şıkları işaretlemiştim ben de hatırladığım kadarıyla. Ben aldığım şu 62,5 puanı 65 yapsam daha da girmeyeceğim şu lanet sınava.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turexx

take up olan phresal verb sorusunu ben give off yaptım onceden sporla ugrasırken şimdi ekonomiye yonelmiş adam take up la give off arasında kalmıştım bende emin değilim

Benim hatırladığıma göre tam tersi olacak yani bir süre ekonomi ile uğraştıktan sonra spora yönelmiş, o yüzden take up yaptım ben.
  • Paragraf soruları zordu
    Diğer sorular ortalama olarak geçen senelerle aynı
    70 alabilir miyim bilmiyorum, denemelerde 65-75 arası sallanıyodu puanım ama işte paragraflar
  • announced/would be awarded - dogru
    take up - dogru
    deteriorate - dogru
    depend on - dogru
    in addition - dogru
    relatively - bence cevap bu degil neydi diger siklar saysana
    massive - dogru
    (attribute) to / (true) for - hatirlayamadim neydi
    of (all) / in (modern world) - ben bunu within yaptım amma gıcık soruydu ya
    since belki de once - dogru
    unless - dogru
    taken over / was conquered - dogru

bende 100 almaya girdim

kpds 94 var yds 90 var (ilk) sinav , fakat bu sinav gene zordu 100 almak hayal cunki sacma sapan sorular var

bu dogru felan yazdımda bana göre yani yanlisda olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 6 Nisan 2014; 13:34:35 >
  • Bunun dışında sonlara doğru gelirsek:

odd one out sorularda

sosyal psikoloji sorusunu: 1. cümle (diğerlerinde sosyal psikolojinin alanından bahsederken 1. alakasız gelmişti ancak 3. cümlede sosyal psikologlar olarak okudum çoğunluk orada sosyolog geçtiğini söylüyor o durumda 3. cümle)

Dolly'ki şık.

Otizm sorusu:
    How do you.. ile başlayan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    90+ Eylül YDS
    5 yıl önce açıldı
    ygs 2014 Türkçe eser sorusu
    11 yıl önce açıldı
    2017 LYS MATEMATİK
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saçma sapan paragraf sorusu hazırlamışlar, onun dışında kolaydı cevaplarım buradakilerle tutuyor. 60 alsam yeter, fazlası da olur yani 75 civarı bekliyorum bakalım ne gelecek...
  • arkadas sorular cok iki şıklıydı

birde o hiper aktif veletler sorusu vardı onu ne yaptınız ?

orada bir cumle cok sacmaydı ya
  • yuh ya ösym soruları herkese farklı sormus bariz şekilde

mesela bende fotoğrafa başlıyor diyordu başkasında sporcu demiş

bende 20 yıl diyordu başkasında 19 demiş

vs vs

mesela bendeki cumle boyle degil di "the child may blurt out answers too quickly"

o yüzden çok saçmaydı bendeki cümle

ne yapıyor bu ÖSYM ya mafetmiş sınavı
  • Ben de 2012 kpds den 91,25 almıştım. YDS sistemi çıkınca onun geçerliliği kalmadı gibi bişey oldu galiba. Güncel sınav puanım olsun da belki kpss de işe yarar diye girdim.

kpds 2012 ilkbahar ayarında bir sınavdı yine. emin olmadığım sorular olsa da zor değildi bence. Bazı sorularda aslında net cevap bulamadım, kafama yatan şık oldu paragrafın bir yerinden yakaladığım, onu işaretledim, 3-5 soru vardı böyle...
    Biraz usun sürdü kpds ye göre ama bu sınavdaki paragraflardan mı kaynaklandı yoksa uzun zamandır pratik yapmadığım için mi tam bilmiyorum. Pratik yapmamanın etkisi illa ki vardır tabi ama Kpds sınavında çok çok erken bitirmiştim. Bunda süre bitimine az kalmıştı bitirdiğimde.

Bu sınava girdiğimiz için Kpss Lisansta otomatik olarak ek bazı puanlar mı hesaplanıyor ?

Bende alan dışında sadece Kpss 1-2-3 vardı. Şimdi YDS ye girdiğim için değişik bazı puanlarımda mı olacak Kpss 2014 te ?
    Yoksa o dil ile ilgili puanları hesaplatmak için kpss ile birlikte yapılan dil sınavına mı girmek gerekiyor ? (eskiden yapılırdı da halen var mı bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Nisan 2014; 14:18:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Ben de 2012 kpds den 91,25 almıştım. YDS sistemi çıkınca onun geçerliliği kalmadı gibi bişey oldu galiba. Güncel sınav puanım olsun da belki kpss de işe yarar diye girdim.

kpds 2012 ilkbahar ayarında bir sınavdı yine. emin olmadığım sorular olsa da zor değildi bence. Bazı sorularda aslında net cevap bulamadım, kafama yatan şık oldu paragrafın bir yerinden yakaladığım, onu işaretledim, 3-5 soru vardı böyle...
    Biraz usun sürdü kpds ye göre ama bu sınavdaki paragraflardan mı kaynaklandı yoksa uzun zamandır pratik yapmadığım için mi tam bilmiyorum. Pratik yapmamanın etkisi illa ki vardır tabi ama Kpds sınavında çok çok erken bitirmiştim. Bunda süre bitimine az kalmıştı bitirdiğimde.

Bu sınava girdiğimiz için Kpss Lisansta otomatik olarak ek bazı puanlar mı hesaplanıyor ?

Bende alan dışında sadece Kpss 1-2-3 vardı. Şimdi YDS ye girdiğim için değişik bazı puanlarımda mı olacak Kpss 2014 te ?
    Yoksa o dil ile ilgili puanları hesaplatmak için kpss ile birlikte yapılan dil sınavına mı girmek gerekiyor ? (eskiden yapılırdı da halen var mı bilmiyorum)

benim bildigim kpss için ayrı sınav yok

o zaman muhtemelen otomatik olarak hesaplancak yada tam bilmiyorum nasıl olacak

• YDS çıkmadan önce, kpds varken ; işletmeciler kpss ile birlikte, ya da bir hafta sonra bir dil sınavına girerlerdi. ben sadece işletmecilerin seçtiğini gördüm yani, başka bölümler de vardır illa ki giren.

Ama KPDS ve ÜDS birleştirilip YDS olunca bu doğrudan kpss puanını etkileyen sınav demişlerdi bana. Daha doğrusu Yabancı Dil Sınavına girmek gerek dediler ama işte eskiden Yabancı Dil Sınavı kpss den bir hafta sonra olurdu. Artık o iptal olmuş olabilir.

Tabi ben karıştırmış da olabilirim.
    Konu hakkında bilgim yok yani.

Peki kpss de yabancı dille ilgili puanların hesaplanması için yds ye girdiğimizi belirtmemiz gerekiyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Nisan 2014; 14:29:14 >
  • kpss için yds'ye giren çokça hukukçu arkadaşım var.

sorulara gelecek olursam; lise ingilizcesi gerçekten ama gerçekten yetersizmiş. şanslıysam soruların çeyreği doğru gelir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben de 2012 kpds den 91,25 almıştım. YDS sistemi çıkınca onun geçerliliği kalmadı gibi bişey oldu galiba. Güncel sınav puanım olsun da belki kpss de işe yarar diye girdim.

Kpss'ye alandan girecekseniz ve o alan puan türünüzde ingilizce gerekiyorsa bu yıl yapılan ya sonbahar yada ilk bahar yds'ye girmeniz gerekiyor. aksi takdirde puan hesaplanmıyor. kpss ile birlikte yapılan ingilizce sınavı kalktı artık hepsi yds oldu.

• Teşekkürler hocam.

Alan için ingilizce gerekmiyor.
    YDS ye girdiğim için otomatikman ek puanlar hesaplanacak mı bir sonraki kpss de ?
    Alan dışında sadece 1-2-3 vardı daha önce. Şimdi farklı paunlar mı olacak?

Kpss de bazı memurluklara başvurularda istenen puanlar için yds ye girmem gerektiği söylendi de.
  • Bu sınavdan 90 üzeri alacak olanları şimdiden tebrik ederim, Bu sınavdaki 90 sadece sizini iyi bir ingilizce bildiğiinizi değil, üst düzey bir yorum ve yargı çıkarabildiğinizin kanııtıdır.

Sınavda neredeyse anlamını bilmediğim bir kelime anlayamadığım bir cümle olmamasına rağmen 10 soruyu kafadan sildim çünkü şıklar çeldirmeye değil yamultmaya yemin etmiş gibi idi .

Sınavda Grammer'in ağırlığının azalması çok iyi olmuş, gramerler son derece kolaydı, yani artık kalın kalın kitaplar dolusu saçama kuralı ezberlemeye gerek yok. Bu açıdan Ösym'nin tavrını taktir ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 6 Nisan 2014; 14:47:48 >
  • quote:

Teşekkürler hocam.

Alan için ingilizce gerekmiyor.
    YDS ye girdiğim için otomatikman ek puanlar hesaplanacak mı bir sonraki kpss de ?
    Alan dışında sadece 1-2-3 vardı daha önce. Şimdi farklı paunlar mı olacak?

Kpss de bazı memurluklara başvurularda istenen puanlar için yds ye girmem gerektiği söylendi de.

rica ederim. genel kültür genel yetenek ve ingilizcenin olduğu puan türü de vardı zannedersem. öyle alan birkaç kurum vardı. diğer bütün puan türleri için o puan türünün gerektirdiği hukuk-iktisat-istatistik gibi branşları da yaparsanız o puan türleri hesaplanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ST4LK3R

Bu sınavdan 90 üzeri alacak olanları şimdiden tebrik ederim, Bu sınavdaki 90 sadece sizini iyi bir ingilizce bildiğiinizi değil, üst düzey bir yorum ve yargı çıkarabildiğinizin kanııtıdır.

Sınavda neredeyse anlamını bilmediğim bir kelime anlayamadığım bir cümle olmamasına rağmen 10 soruyu kafadan sildim çünkü şıklar çeldirmeye değil yamultmaya yemin etmiş gibi idi .

Sınavda Grammer'in ağırlığının azalması çok iyi olmuş, gramerler son derece kolaydı, yani artık kalın kalın kitaplar dolusu saçama kuralı ezberlemeye gerek yok. Bu açıdan Ösym'nin tavrını taktir ettim.

sınavda anlamadığım onlarca kelime vardı belki ama 90 üzeri alabilirim.
    çok büyük ihtimalle de 80 üzeri alırım zaten. 90 üzeri ihtimali de var.

10 kadar soruda kararsızdım ben de. 5 ten fazla vardı iki şık arasında kaldığım, 3-5 tane de cevap bulamadığım, anlamadığım soru oldu.
    Yanlış doğruyu götürmediği için içlerinden 3-4 tanesi tutsa, anladıklarım da hata yapmadıysam fazla, 90 alırım

kpds 2012 ilkbahar da bu şekilde geçmişti, 91,25 almıştım. 7 soru yanlış çıkmıştı.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    İnşallah beklediğiniz puanı alırsınız. Madem hem yds hemde kpds'ye girdiniz Nasıldır handi sorular hangisinde kolay nelelr değişmişi? ikinisinin karşılaştırmasını yapabilir misiniz? Uzman yorumu alalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 6 Nisan 2014; 15:16:51 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.