Şimdi Ara

Yds den 70 üstü almak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
11
Favori
37.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anlamadiginiz kelime her zaman karsiniza cikacaktir. Okumaya devam edin. Bilmediginiz kelimenin cunle icindeki gorevinden (isim mi yuklemi mi sifat mi) yola cikarak mantik yurutmeye calisin. En kotu ihtimal olumsuz bir cumle mi olumlu yapi mi cumleden ne kadar cok sey anlamaya calisirsaniz o kadar iyi olacaktir ve metni cumleyi anlamak icin birebir cevirmeye calismayin. Bazen beyniniz cumleyi gayet guzel anlar ama cevirmeye çalıştığınızda iyice karmaşık bir hal alabilir. Bu yüzden metin sorularında birebir türkçeye ç
    çevirmekle fazla vakit harcamayin. Metni anlamaniz isteniyor, cevirmeniz degil. Ceviri kisimlarinin sorulari zaten ayri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickfury__ -- 6 Ocak 2015; 2:33:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim de 12 ocakta profiency sinavım var ve o kadar çalışmama rağmen kendimi hiç hazır hissetmiyorum sinava 5 gün kaldı bu süre içinde ne yapmamı önerirsiniz?

• up
  • üç defadır sınava giriyorum. sırasıyla 53,75/48/52,5 puan aldım. bir türlü artıramadım. gerçi üstüne de düşemedim. biraz sıkıntılı bir dönem oldu o ara benim için. şimdi yavaş yavaş düzenim oturdu ancak bu defa da sınava az bir zaman kaldı. 60-70 puanlara çıkmak istiyorum ama kitaplar arasında boğuldum ne yapacağımı bilmiyorum. elimde irem yayıncılığın sınav stratejileri, passage work ve yargının 40 advanced test kitabı var. şimdi hangi kitaplara çalışmalıyım, nasıl bir çalışma stratejisine yönelmeliyim, neler yapmalıyım, kelimeleri nasıl ezberlemeliyim. yüksek puan alan arkadaşlar sizin ne gibi önerileriniz olur bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc5454 -- 27 Ocak 2015; 23:04:15 >
  • Konuyu up'layalım başvurulara az kaldı. Sınava giriş amacım sadece 6 aydaki gelişmemi görmek. 7 eylülde 60 puan yaptım bu süre zarfında da okul ve derslerin (tamamen ing) bana kattığı artışa bakmak için gireceğim.
  • Hocam herkese merhabalar bu dönem Dumlupınar Üniversitesinde Yüksek lisansa başladım.Yds'den 25 aldım,kendimi 0 olarak görüyorum ilk hedefim eylül (2015) sınavından 40-50 almak ve daha sonraki nisan(2016)'da 55-70 almak derslerimin yoğunluğundan dolayı mayıs gibi çalışmalarıma ingiliz dili edebiyatı okumuş ingilizce öğretmenliği yapan ve yds'den 95 almış olan bir abimle özel ders şeklinde çalışmaya başlıcam.Bu forumun başından beri olan mesajlarını okudum sinaviningilizce.com sitesine girdim ve yararlı bulduğum herşeyin çıktısını aldım ve bugünden itibaren kelime ezberine başlıyacağım.Genel olarak etrafımda olumsuz cümleler duyuyorum ama kendime güveniyorum ve başaracağıma inanıyorum.Tecrübeleriniz ve bilgilerinizi burda sıksık paylaşın lütfen bilgi alışverişi yaparak çalışmalarımızı sürdürelim.Herkese kolay gelsin
  • Selam. 2010 Kasım'da KPDS 82 puan almıştım. 18 yanlışımın tamamı ilk 30 soruda!!! Kalan 70soru full doğru. Kelime testlerini yapamadığım için sınavdan önce 1-2 ay boyunca çıkmış kelimelerle ilgili cep kitapları okudum falan.. ancak hiç faydası olmadı. Burda deginmek istediğim konu bu tarz sınav sistemlerinin ne kadar saçma olduğu. Ben anadolu lisesi mezunuyum ve yurtdışında da eğitim aldım ancak 18 yanlışımın tamamı ilk 30da. yani kelime, grammmer ve cloze testlerde. diğer soruların tamamını anlayıp hiç yanlış yapmayan bir insan nasıl oluyorda kelime,grammer bölümünün yarısından çoğunu yanlış yapıyor anlamıyorum. önümüzdeki yds'ye gireceğim kelimelere bakıyorum grammer çalışıyorum ama pek birşey değişmeyeceğini düşünüyorum. Yorumlarınızı tavsiyelerini beklerim.
  • Arkadaşlar ingilizceyi kendinize sevdirmeye bakın. Sürekli olarak haşır neşir olmaya çalışın. Bir dil bir insan iki dil iki insan klişesini tekrar söylemek zorundayım.

Çünkü gerçekten severek çalışmazsanız olmuyor.

Ben de 70 puanı çok defalar geçtim ama 80'i geçmekte zorlanıyorum. Henüz 1 defa 80'i geçebildim. Gerçekten severek ve keyif alarak çalışmak gerekiyor.
  • Arkadaşlar hazırlıktan kaldım ve önümüzdeki yds sınavına 40 gün gibi bir süre var bu sınavdan 65 alabilirmiyim , seviyem pre intermediate diyebilirim, bir tavsiye verecek olan varmı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

quote:

Orijinalden alıntı: alfisti147

Gayet ayrinti grammer soruluyor ve sekilden once anlama girmek yds de yaniltir. Yds de anlam/ceviri en son basvurulacak metottur. Bunu nisan yds den 92,5 eylul yds den 95 almis biri olarak soyluyorum. Sorularin mantigi aslinda basit. Ogrenciden beklenenler kolay. Yds de esas mesele kisi yds ye hazirlanmadan girdiginde 50-60 civari bir not alabildiyse yds ile ilgili uzman bir kisi tarafindan yonlendirilerek 2-3 ayda 70-80 seviyesine getirilebilir. Newsweek times okumak ceviri yapmak elbette ki cok faydali ama uzun sure alir. Su da bi gercek ki bu bir rant hic bir yds hocasi bu teknikleri %100 kitabina yazmaz. Parayi basip kursuna gelmenizi bekler. Hepimiz oyleyiz arkadaslar durust olalim. Bir de teknik deyince direk virgulden sonra that gelmez kuralini hatirlayip hocam bu mu yani teknik diyorlar ki hayir. Bu kadar basit degil. Ve bu teknikler tumuyle mantikli ve bir altyapisi olan tekniklerdir. Daha dogrusu teknik de degil kisaltilmis ve duzenlenmis, kolay kavranmasi icin basitlestirilmis kurallardir. Yds den 30 almis bir kisi bu kurallari etkin ve verimli kullanamaz. Bu sebrple genel hazirlik dersleri alir. Ama 50-60 almis bir kisi bu kurallarla 70-80 seviyesine cikabilir. 90 ve uzeri almaksa detay calisma ve kelime ezberi gerektirir. Ben ozel ders ilanlarima sinav sonuc belgemi koydum. Herkes ozel ders veriyor herkes uzmanim diyor bir fikir yurutuyor. Varsa kisilerin dayanagi buyursun ve paylassinlar sinav sonuclarini gorelim.

Dostum sana katılmıyorum. Eğitmen değilim, kurs vermiyorum, son dönemde de sınavlara hazırlanmıyorum.,
    Ancak yılda bir kere veya iki yılda bir kere YDS sınavına girerim. Ben de son iki girdiğim sınavdan 95 ve 93.5 aldım. 92nin altına hiç düşmedim. Master için TOEFL lazımdı ve bir hafta çalışma sonucunda IBT'den 102 aldım. Sonuç belgelerini illaki istersen evde taratır, buraya da koyarım.

Ben yaptığım soruları hep anlayarak yaptım. Burda although varsa cevabı şu olur gibi bir teknik bana yanlış geliyor. Kısa sürede bir not almak için başvurulabilir belki. Ancak önemli olan dili öğrenmektir ve burada teknikten çok zaman ve emek gerekir. Dergi,makale vs. okumanın gramer çalışmaktan çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Zaten okurken kafana takılan bir kalıp varsa açıp gramer kitabını öğreniyorsun. Zaten okuduğunu anlamak için kelimenin manasına bakman gerekiyor. Bu şekilde kelime ve gramer çalışınca bilgi kalıcı oluyor. Temelin güçlü oluyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Dostum sana katılmıyorum. Eğitmen değilim, kurs vermiyorum, son dönemde de sınavlara hazırlanmıyorum.,
    Ancak yılda bir kere veya iki yılda bir kere YDS sınavına girerim. Ben de son iki girdiğim sınavdan 95 ve 93.5 aldım. 92nin altına hiç düşmedim. Master için TOEFL lazımdı ve bir hafta çalışma sonucunda IBT'den 102 aldım. Sonuç belgelerini illaki istersen evde taratır, buraya da koyarım.

Ben yaptığım soruları hep anlayarak yaptım. Burda although varsa cevabı şu olur gibi bir teknik bana yanlış geliyor. Kısa sürede bir not almak için başvurulabilir belki. Ancak önemli olan dili öğrenmektir ve burada teknikten çok zaman ve emek gerekir. Dergi,makale vs. okumanın gramer çalışmaktan çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Zaten okurken kafana takılan bir kalıp varsa açıp gramer kitabını öğreniyorsun. Zaten okuduğunu anlamak için kelimenin manasına bakman gerekiyor. Bu şekilde kelime ve gramer çalışınca bilgi kalıcı oluyor. Temelin güçlü oluyor.

Tamamen katılıyorum.Okuduğunu anlamak önemli burda virgülden sonra that gelmez vb kurallar okuduğunu anlayamayanlara ve kelimelere yabancılığı fazla olanlara bir miktar fayda sağlayabilir ama daha ötesi olmaz.Sınava henüz girmedim ama çıkmış sorulardan gördüğüm kadarıyla çok derin ayrıntılar yok gibi.Dikkat isteyen kısımlar var tabi.Sözlüğe bakmadan sadece okuyun vb yöntemler bana hiç gerçekci gelmiyor mümkün olsa dahi çok uzun zaman alacaktır ama okumanın müthiş faydası var ve bilinmeyen kelimelere, phrasal verblere vs sözlükten mutlaka bakmak gerekiyor hatta kelime öğrenirken kelimenin anlamlarıyla birlikte içerisinde geçtiği akılda kalıcı bir senaryosu olan cümleleri bir yere kaydetmenizi tavsiye ederim.Aynı yabancı dizilerin hem ingiizce hemde türkçe altyazılı olarak izlenmesi çok şey öğretecektir.Ama cümle cümle yada anlama durumuna göre yarım dakka- 1 dakka belki 5 dk da bir birbirleri arasında geçiş yaparak.... burda önemli olan cümlenin nasıl çevrildiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi islamova -- 6 Ağustos 2015; 7:28:44 >

• yeni paylaşımlarda bulundum. bakmak isteyen arkadaşlar http://www.sinavingilizce.com
  • Meraba hocam benimde yds den 70 ustu almam gerekli.bir ingilizce kursunda seviye tespit sinavina girdim seviyeniz elementary dediler. Yani bende klise olmus tens kaliplari ve 150-200 kelimeyi gecmeyecek sekilde ezber var .hocam kursa gitmekten vazgectim ve stage of english diye bi set aldim evde onunla calisiyorum biraz ilerledikten sonra akademik makaleler okumaya baslamayi dusunuyorum daha ikeriki asamada ise bol bol cikmis sorular ve yds denemeleri çözmeyi planliyorum hocam bu sekilde onumuzdeki yds sinavinda sansim nedir acaba hedefe ulasabilir miyim varsa onerilerinizide almak isterim simdiden teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.