Şimdi Ara

YDUS 2022 Sınav Sonucu Hakkında... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son zamanlarda aileye karşı aşırı sertleştiğini, gaddarlaştığını ve aramıza Masonik duvarlar ördürüldüğünü sizlere birçok kez yazmıştım. Bu duruma anlam veremiyorken okuduğum bir yazıda Onkoloji doktorlarının belirli bir konuşma tarzına sahip olmaları gerektiğini öğrendim, bu konuda eğitim alanlar bile varmış yani yönlendirmeyi bırakın gökten gelen bir karar var gibi ortada

İstanbul Üniversitesi'nin tıp bölümlerinde 1999 depremi sonrası 2000'li yılların başından itibaren büyük bir yozlaşma başlamış. Rüşvetsiz referanssız hiçbir şey yapılamıyormuş. Hatta artık eminim öğrencileri 3. sınıf Koç Holding kafası ile sermaye olarak görüp onlara kariyer planlaması ve evlilik için yol haritası hazırlıyorlar. Bunu yürekten hissediyorum, eve çıktığımızdan beridir birçok şey gitmemesini söylerken depremden dolayı kaçma bahanesini kabul etmemizi istemesi 17 Ağustos 1999 depremi sonrası İstanbul Üniversitesi'nin kötü özüne dönüşünü açıklıyor, İstanbul ayaktayken ne kaçırırsak Roma'ya Londra'ya kardır diye düşünüyorlar sanırım. Sizin kendinize hayrınız yok çekin kirli ellerinizi üzerimizden...

Üniversite tercihleri için konuşurken tıp yazmasını ben arzu etmiştim, anne baba mesleği diye Boğaziçi Üniversitesi öğretmenlik bölümlerini seçecekti, ah aptal kafam Orası da ayrı bir pis çıktı ama şunu söyleyim iyi niyetimden asla şüpheniz olmasın; şu günlerde doktorluktan başka meslek kalmadı garanti olarak ama fena karartmış durumdalar mesleği...

Komşularımızın destek ayinleri de sürüyor ve gidişini çok istedikleri her hallerinden belli. Zamanında TUS için Gaziantep'e gitmesini engellemiştik ama Dahiliye bölümünü Kars'ta tutturunca "eh bölüm iyi" diye sesimizi çıkarmamıştık ancak bize YDUS için arzusu olduğunu söylememişti. Bazı bölümlerde yan dal yok ama Dahiliye'de varmış. Şu ahir zamanda maaşını 1/3'e düşürüp ciddi maddi manevi kayıplarla gidecek ve kötü yaşam formlarının ortasına kondurulacak, koyun güder gibi güdecekler kendisini, yönetilmeye çok açık bir karakteri var. Ne yazık, geç kaldığını kabul etmediği gibi şu aşamadaki gereksizliğini de izah edemiyoruz. Beden dili, öksürüğü, hapşırması bile bir egoist geliyor sormayın. Senin istediğin olmayacak diyip ev içinde de dışarıda da maymun gibi hareketler yapıyor...

Ne yapabilirim? Yine cevap yok ama sorayım. Annesi gibi 20 yıl sonra anlamasın bazı hatalarını istiyorum ve adımı lekeleyemez bu kişilerin altında çalışıp, işsizliğim onun yüzünden sanırım hatta anne babamın evlilik Quantum'unu sorguluyorum artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 21 Nisan 2023; 12:45:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ne yapacağımı bilemiyorum, kardeşime muazzam bir dönüm noktasında olduğunu söylüyorum. Polislik olmak istemiyorum kardeşimle, öyle mutlu olur ki çevremizdekiler (gitse bile mutlu eder anlamıyor) 😱😱😱

Çalıştığı hastaneyi arayıp daha önce konuştuğumuz yüksek rütbeli doktora dert yanacaktım ama telefona cevap verilmedi, üstelik konuşmaya çalıştığım şahsa annem ilk başlarda "biz yan dal eğitimi için uzaklara savrulmasını istemiyoruz" demişti. Yarına bileti olduğundan bavul hazırlamaya başladı ve polisi aradım. Aile içi anlaşmazlık yaşadığımız için arabuluculuk yapmak adına gelebilmelerinin mümkün olup olmadığını sordum, ismimi aldıktan sonra adresi tamamlarken kardeşim ve annem telefonu zorla kapattı. Annem telkin aldığı için şu an "bırak gitsin" demeye devam ediyor maalesef, tam onunla konuşurken tekrar telefon çaldı ve açtık ama kimsenin sesi gelmedi, adresi tamamlayamadık diye mi bilemiyorum Türk polisi yine Türklüğünü yaptı

Kardeşime bunu söylüyorum; "sana yüz veriyorlar işlerine yarayacaksın diye ama bir kere terslerine git bak aynen böyle yaparlar" dedim. Verecekleri gelincik aldatır ruhun duymaz, şu an çalıştığın hastanede de çok problemli personeller var onlarla ilgili soruşturma aç bak başına neler gelir dedim ama yine de doğruyu bulamıyor. Yan dal okumak istemene bir yerleriyle gülüyorlardır, annene hile ve cebren ile kabul ettirilmesi tüylerini ürpertmeli diyorum hak veriyor ama belli etmemeye çalışıyor...

Emekli olmaya yakın Meral Akşener'in millet ittifakına çekmeye çalıştığı bırakıp geri gelme ayarı gibi bir ayar çekip bir malpraktis davası açarlar neye uğradığını şaşırır. Bu işte bir iş var inanın; Trakya yazsan kabul ederim diyorum bir başka meslektaşı yazmış gidiyor ama benimkisi İç Anadolu bozkırının ortasına altın tepsi ile sunuluyor. Asimilasyonun, devşirilmenin böylesi de tövbe artık, üzerimize sıçılmış Koç Holding'in üzerinde uçuşan "b*k böcek"leri gibi olacak bu noktadan sonra...

İlkokuldayken başka birisi yok diye yazıldığı ilkokul hocası liseli Serap denilen hakiki has öz k*ltaktan tutun da benim üniversitemdeki gönüllere girip iç emen hocalarıma kadar korkunç bir şebekeye düşmüşüz azizim haberimiz yok. Liseli Serap hocası depremden 1 hafta önce kocasını yine kimi tanıdığımız koca yiyiciler gibi yedi, önce kocaları ölüyor sonra kendileri. "Deprem oldu hastanem yıkıldı, binaları yan yatırmışlar yolumun üzerinde ay balam" diyip gitmek istiyor bir de, bu deprem bahanesi de bir kaypakça bir yavşakça sormayın...

Bu çaresizlik, üzerindeki istenmeyen evlilik tavırları, avelliği beni kavuruyor. Çok yoruyor beni çoook, kardeşten gelince o karanlık hayatınızın hiçbir manası kalmıyor gibi oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 25 Nisan 2023; 21:6:8 >

• Rabbim 7.7 sanırım bu kez yetti, sen büyüksün diyip konuyu kapatıyorum ve annemi aradıkları zaman "oğlun konuştuğunda sanki sen konuşuyorsun" diyen kimi meslektaşlarına da buradan kusmak istiyorum şelale, hepsinin çocukları özel hastanelerde benim kardeşimi yoruyorlar Osmanlı masalı için 🤮🤮🤮

• tubytube kullanıcısına yanıt
    Şu an kardeşim vazgeçmiş gibi görünüyor ve buna ne sebep oldu bilemiyorum. Aile olarak yan dal çıraklığını istemeyişimiz de pek dokundu birilerine sanırım, bunu hissedebiliyorum. Umarım saf hatta keriz diyebileceğim ebeveynleri gibi olmaz; kaybedeceği tek şey şu aşamada sadece verecekleri manasız diploma ama anlamalı ki bu eğitim gibi gözüken köleliğe yol alırsa ülke içindeki AK tabaka için korkunç bir siyasi zafer olacaktır, ister istemez bu durumda kardeşim de bir çeşit hain oluveriyor. 12 senedir kamuda, daha nesini kemirecekler bilemiyorum. Liyakatsiz AK kadroların egolarını doyurup konumlarını meşru kılması bile yeterli; akışına bırakmalı, her şeyin hayırlısını diliyorum kardeşimle benzer pozisyonda olan doktorlar için de

Gittiği hastanede hastaların kobay olarak kullanıldığını hatta kendisinin bile kullanılabileceğini fark etse ne yapardı veya yapabilirdi acaba? İşte bu noktada değer yargılarımız ve derin kültürel farklılıklarımız ortaya çıkıyor, olmaz izin veremem çukur çok derin

İleride "Abim benim için Polis'i arayacak kadar delirmişti o zamanlar" diyip kıyısından döndüğü hatayı anlatır ve güler umarım. Hem büyük olasılıkla pişman olacağı bir maceraya atılmamış oluyor hem de özel hastaneye geçmek istemiyorsa yurtdışı varken neden Eskişehir'e "arzu"lanıyorum diye durup düşünecek vakti de bulur umarım...

Edep yahu, hala telkin alıyor ve arada gitmek ister gibi oluyor. 35 yaşında yolun yarısında 5 yıl daha kötü ekonomik ve siyasi koşullar altında kendisini şu an çalıştığı hastaneden soğutan çevresinin hastalarına bakmak için ailesini kırması bile bir hata. Sanırım bir yönlendirmenin ve programlamanın, takvimin farkına vardı da duruldu...

Tövbe yarabbim tövbe şu vaziyete

• Aktarmam gereken bir bilgi var; yan dal eğitiminden sonra kamunun aşırı ihtiyacından dolayı Sağlık Bakanlığı bırakın özel hastanede yan dalda çalışmayı ana dalda bile çalışmayı onaylamıyormuş. Çok dava açılmış, bugün daha yeni öğrendim:

Bu noktadan sonra lütfen doktorlar üzerinde proje işler yapılmasını bir kurum durdursun. Dokunabilip karakteriyle oynadığınız saf Anadolu çocuklarına da dünyayı dar etmeseniz, çok üzülüyordum acaba hata mı ediyoruz diye ama verecekleri sıfatı alıp başlarına çalsınlar:

Prof Dr. Oktay BANLItwitter
    Prof Dr. Oktay BANLI
    https://twitter.com/oktaybanli/status/1500938865275805698

Twitter'daki yorumlara bakar mısınız? Koşulları iyileştirmediğiniz sürece asla ama asla istediklerinizi yapamayacaksınız, doktorlar gerçekten kendilerini kullandırtmamalı...

Bugün kardeşim kalp krizi, kalp spazmı, panik atak geçirir gibi gitmek istedi. Ona aklıma geç gelen bir şeyi söyledim; ben mühendislik eğitimi alırken 1 dal daha okuma hakkım vardı ama görüştüğüm kişi "aman ne uğraşıyorsun boşver" demişti ama şimdi yan dal için doktor avına çıkmışlar. Eh bu kadar avanAK olmayın artık...

• Şükürler olsun ki Onkoloji'den ve Eskişehir'den vazgeçti ama hala ailecek bizimle uğraşanlar var bunu buradan çığlıklarla duyurmak istiyorum. Kardeşimin gizli kalmasına saygı duymak adına daha fazla detay veremeyeceğim ama bilin ki olabilecek en ters, en hırpalayıcı yöntemlerle akıl oyunlarıyla üzerimize yürünüyor...

Hatay'daki halkın "göçe zorlanıyoruz" sözleri boşuna değil...

Gerçekten lanet olsun bu ülkedeki bir kısım yaratığa...

• YDUS 2022 Sınav Sonucu Hakkında...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YDUS 2022 Sınav Sonucu Hakkında...

Sen alışmışsın güneşli günlere ben gecenin dördü-beşiyim.

• Up

• Şu arkadaşın yorumları sınav öncesi öğrencilere okutmak lazım. TYT Türkçe vız gelir sonrasında

• benim bu yazıdan anladığım, bilkent ctis yazmayı düşündüğü.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.