Şimdi Ara

Yedek parçaların garantisi olmuyor mu? (Arçelik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta sonu annemlerin kullanmakta olduğu çamaşır makinasının tamburundan ses gelmeye başlayınca teknik servise telefon açmışlar.
    Ertesi gün gelen görevli motorun rulmanlarının kırıldığını söyleyip, yeni bir motorla değiştirmiş.

Yeni taktıkları motora hiçbir şekilde garanti vermemişler. Yani 2 gün sonra problem çıkarsa hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyor.

Ben mi yanlış hatırlıyorum bilemiyorum fakat takılan parçaların minimum 6 ay gibi bir garanti olması lazım değil mi?

Yeni getirilip takılan motorun sesini de bir duysanız ağlarsınız...
    Siemens lisansıyla 25-30 sene önce yapılan motorumuz çok çok daha sessizdi.

Annemlerin verdiği paraya da yazık, 165 TL.

• Biz de geçen yıl Arçelik çamaşır makinemizin kazan rulmanını değiştirtmiştik, bize 1 yıl garantili, fatura ve diğer belgeleri saklayın dediler. Garanti mutlaka olması lazım, firmayla ve servisle tekrar görüşün derim. Eski motorunuz kömürsüz motor muydu? Onun için sessiz çalışıyor olabilir. Şimdiki motorlar nasıl bilmiyorum ama bizdeki modeli kömürlü motorlu olmasına rağmen fazla sesli çalışmıyor.En azından anneannemdeki Beko'dan sessiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Biz de geçen yıl Arçelik çamaşır makinemizin kazan rulmanını değiştirtmiştik, bize 1 yıl garantili, fatura ve diğer belgeleri saklayın dediler. Garanti mutlaka olması lazım, firmayla ve servisle tekrar görüşün derim. Eski motorunuz kömürsüz motor muydu? Onun için sessiz çalışıyor olabilir. Şimdiki motorlar nasıl bilmiyorum ama bizdeki modeli kömürlü motorlu olmasına rağmen fazla sesli çalışmıyor.En azından anneannemdeki Beko'dan sessiz.

Arızanız garanti süresi içerisinde mi gerçekleşmişti? Sanırım eski motorumuzda kömürlü olmalı fakat yeni takılan motor hakikaten daha sesli çalışıyor.
    Zaten olay anında ben de olsaydım, yeni motor bile taktırtmazdım herhalde.
  • Çağırdığınız servisin yetkili olduğuna emin misiniz?

Sonradan mağdur olmamak için servis kaydınızı Arçelik çağrı merkezi üzerinden açtırınız. (444 0 888)

Yetkili servisler yaptıkları işe 1 yıl garanti verirler. Annenizin çağırdığı yetkisi olmayan bir tamirci olabilir.

Ayrıca yeni motor alınması da israf olmuş, motor sökülüp bir bobinajcıya götürülseydi 10TL civarına yeni rulman takılabilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

Biz de geçen yıl Arçelik çamaşır makinemizin kazan rulmanını değiştirtmiştik, bize 1 yıl garantili, fatura ve diğer belgeleri saklayın dediler. Garanti mutlaka olması lazım, firmayla ve servisle tekrar görüşün derim. Eski motorunuz kömürsüz motor muydu? Onun için sessiz çalışıyor olabilir. Şimdiki motorlar nasıl bilmiyorum ama bizdeki modeli kömürlü motorlu olmasına rağmen fazla sesli çalışmıyor.En azından anneannemdeki Beko'dan sessiz.

Arızanız garanti süresi içerisinde mi gerçekleşmişti? Sanırım eski motorumuzda kömürlü olmalı fakat yeni takılan motor hakikaten daha sesli çalışıyor.
    Zaten olay anında ben de olsaydım, yeni motor bile taktırtmazdım herhalde.

Makinemizin garanti süresi bitmişti. Hangi marka olursa olsun yetkili servisler, taktıkları parçaya garanti vermektedir. Candoğan hocamın dediği doğru, yetkili servis ise eğer, iş bitiminde mutlaka garanti uygulamasından bahsediyorlar. Cihazın servis kaydını mutlaka sorgulatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Çağırdığınız servisin yetkili olduğuna emin misiniz?

Sonradan mağdur olmamak için servis kaydınızı Arçelik çağrı merkezi üzerinden açtırınız. (444 0 888)

Yetkili servisler yaptıkları işe 1 yıl garanti verirler. Annenizin çağırdığı yetkisi olmayan bir tamirci olabilir.

Ayrıca yeni motor alınması da israf olmuş, motor sökülüp bir bobinajcıya götürülseydi 10TL civarına yeni rulman takılabilirdi.

Ah ah işte @candogan62.
    Olay anında ben evde yoktum , ne yazık ki adam annemlere motorun değişmesi gerektiğini söylemiş, esasında bir nevi kandırmış. Ulus'ta tanıdığım bir usta vardı, rulman değişimi 20-25 TL tutar maksimum dedi ki doğrudur.
    Ama işte Arçelik için komple motor değişimi daha karlı! 165 TL'ye çalışır durumdaki motoru söküp yenisini takmışlar. Taktıkları da eskisi gibi olsa bari, sesli çalışan bir ürün. Bakalım bu hafta sonu eve tekrardan çağırtıp durumun normal olup olmadığını sorduracağım.

Bu arada eve gelen yetkili teknik servis, bölgemizin çok eski bir servisi. Hatta bir çok ödülleri filan var. Babadan oğula bu işi yapıyorlar ... vs.

Yani o konuda bir sıkıntı yok zaten bugün telefon açıp bilgi aldığımda şunu öğrendim ki 10 seneyi geçmiş olan ürünler demode sınıfına giriyormuş ve üzerine takılan sıfır orijinal yedek parçalara dahigaranti vermiyorlarmış.
    Sadece 3-4 gün içerisinde bir problem çıkartanlar olursa eğer yardımcı olabiliriz, 1-2 ay sonra gibi uzun bir süre (!) geçtikten sonra bir şey yapamayız dediler.

• Allah kimseyi servislerin eline düşürmesin diyesim geldi yine.

İşte marka falan hiç farketmiyor

Benim de Arçelik servisiyle çok sıkıntılarım oldu. Geçen akrabamdaki 6 senelik Beko çamaşır makinesinin motor kömürleri bitmişti; servis kömürleri vermedi. Sadece motor satıyoruz dedi. 2TL değerinde çift fırça için 200TL'lik motoru değiştirmek lazımmış. Gel de delirme, yağmurun altında fellik fellik parça aradım, neyse ki bir parçacıda bulmuştum. Aynı şekilde 9,5 senedir satışta olan buzdolabının rafını da bana temin edemediler, halbuki 10 sene yasal hakkım saklı. Bu sebeptendir ürün önerilerimde servis kalitesinden önce ürün kalitesine odaklanmam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Servisler yedek parçaları da abartılı fiyatlara satıyorlar işiniz düşünce mecbur alıyorsunuz, tecrübe ile sabittir.
  • Şikayetim üzerine teknik servis bir daha eve gelmiş ve motoru tekrardan başka sıfır bir motorla değiştirmişler.
    Sonuç, ses gitmiş, eskisi gibi olmuş. (Gerçi yine garantisi yok ama en azından 165 TL'den sonra ilk motor gibi sessiz olması önemliydi.)

Yani ilk takılan sıfır motorda sıkıntı varmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.