Şimdi Ara

Yedek Subay-Astsubay Çıkma Olasılığı Hakkında SAYISAL VERİLER* (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
5
Favori
100.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2018de ben de bakayaydım. 17 ağustosta şubeye gitmiştim, bakaya kalmışsınız dediler. 2 ay sonra yedek subaylık çıkmıştı. Ama 2019da askerlik yasası değişti.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/f4688f18a32c498aa2e181613f793605

Celp duyurularına artık böyle madde ekliyorlar. Gerçi bu madde sınıflandırma olduktan sonra mazeretsiz / zamanında birliğe katılış yapmayanları kapsıyor.

Alıntı

metni:
    4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 03 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

Burada şubelerin telefon numaralarına ulaşabilirsiniz. Olmadı cimer'den yazarsınız. Başlığa da Askeralma Genel müdürlüğü dikkatine diye yazarsınız.

www.msb.gov.tr
    Milli Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma

Benim şahit olduğum, eğer MSB'nin ihtiyacı varsa üçe beşe bakmaz alır.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Bu madde Sınıflandırma olduktan sonrayı kapsıyor ise içim rahatlayacak çünkü henüz sınıflandırmam yapılmadı. 2020 de mezun oldum E devlette yoklama tarihim 31/12/24 yazıyorken birden 2023 kasım ayında mesaj geldi. Ocak 2023 den beri yoklama kaçagısınız diye. Bu benim de hatam evet ünv mezunu birine 4 sene zaman biçmezler. Umarım yedeksubay olmaya engel değildid

Hocam merhabalar şuan stajyer avukatım stajyer olarak çok düşük miktarlara çalıştığım için epey borç yaptım 2025 ocakta staj bittikten sonra yedek subaylığa başvurmayı düşünüyorum ama çıkmama ihtimalinde 6 ay er olarak gidersem icralık olurum hukukçuların alınma durumu nasıl acaba bu riski almalı mıyım not ortalamam 3,02 ingilizcem epey kötü

• Guvenower G kullanıcısına yanıt

373. Dönem meslek kurası havacı yedek subaylar olarak 98 kişiydik, 5 hukuk mezunu vardı. 374. Dönem 189 kişiden 11'i hukuk mezunuymuş. 376. Dönem de 167 kişiden 8'i hukuk mezunuymuş.

Diğer kuvvetleri bilemeyeceğim

Burada referans alınacak nokta dönem arkadaşlarınız. Bedelli başvuranlar hariç, kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız o kadar.

teşekkür ederim hocam denemem gerekiyor sanırım

• Hocam merhaba ben de yedek subaylık için başvuru yaptım ancak şöyle bir sorum olacak. Sağlık raporu alırken doktor kilomun tam sınırda olduğunu söyledi. Ben askerliğe elverişli raporu aldım ancak askere gidene kadar kilom sınırın üstüne çıkarsa bir sorun olur mu merak ediyorum. Yani teslim olduktan sonra tekrar bir boy kilo kontrolü var mı acaba?

• şansın arttığını düşündüğümden şubat celbi gibi başvuru yapıp 1 yıllık gitmek istiyorum 2025 temmuzda tecilim bitiyor. Şubat celbinde yedek subay çıkmazsam celbi kasıma alma şansım var mıdır ? Yaz sıcağında olmak istemiyorum

• Swuancy S kullanıcısına yanıt

Bu aralar alımlar azalmış gibi duruyor. 2023 yılı MSB faaliyet takviminde, önceki yıllara göre azalış var (hem er hem de yedek subay / astsubay sayısında). Benim tahminim artan bedelli sayısını dengelemek daha az er ve yedek alınıyor. MSB faaliyet takvimlerini pdf olarak googleda aratıp bulabilirsiniz.

Şubat celbi diye başvuruyorsun, bir bakmışsın mayısa kaydırmışlar. 6-9 ay bekleyenler oluyor. Planladığınız gibi olmayabilir.

mayıs ve ağustos celbi dışında subat ve kasıma okeyim yaz sıcağından çok hazmetmiyorum ne yapabilirim sizce

• hocam merhabalar ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünden bu sene mezun oldum bizim bölüme yedek subaylık çıkma ihtimali nasıldır.

• oncubb20 O kullanıcısına yanıt

Hava kuvvetleri meslek kurası yedek subaylarda denk gelmedim. Belki diğer kuvvetlerde vardır. Üst dönem mezunlardan tanıdığınız varsa onlara sorun, belki yedek subay giden tanıyordur.

• cevap verdiğiniz için teşekkürler tanıdığım yok ama şansımı deneyeceğim artık

Hocam galiba senin tek tek bölüm istatistiğin vardı meslekçiler arasında şimdi bulamadım.

Hatta +100 kişilik bir listeydi ciddi emek var bunun üstüne de tek tek not ortalamalarını da alıp istatisiğe ekleseydin çok büyük bir soru işaretini çözmüş olurduk  

2.5'la felan olan örnekleri görünce tamamen şans işi olduğuna dair genel inanış oluşmuş.

Benim bizzat konuştuğum bir abim 4 yıl önce 100 civarı kişide 3 ve altı ortalama olanların çok az olduğunu söylemişti.

Bu forumda da 2019'da asteğmenlik yapan bir üye 51 kişilik asteğmen birliğinde 3-5 kişinin ortalaması 3'ün altındaydı diyor.

Ekşide birisi subaylık eğitimi alırken gördüğü kriterleri paylaşmış çok mantıklı gözüküyor(kriterlerin kat sayısı var puan veriliyor not ortalması, yaş, bölüm vb. hepsi puanlanıyor.) ama doğru mu değil mi hiç bir zaman bilemeyeceğiz  

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159203858

Bu listeleri de kura çekimi için bölükte Excel bilen Bilgisayar mühendisi arkadaşlar hazırlıyor. 375. Dönemde kim hazırladıysa bölümlere göre değil de kurada çıkan birliğe göre hazırlamış. Sayı veremedim.

Herkes torun beklediği için orada görevli asteğmen veya astsubaylar WhatsApptan falan paylaşıyor. Bizim de öyle haberimiz oluyor.

Herkese sormak biraz zor. Kütahya'da 100-200 kişi falan oluyor. Mesela Tuzla piyade'nin bir celpte 700 yedek subay aldığını duydum. Koğuşta 30 kişi kalıyormış. Kütahya'da 10-14 kişilik koğuşta kalıyorduk.

Eğitim var, yere alışmak var, sabahtan akşama dur oturun olmuyor vs. Bir de bizim dönem tugayın denetlenmesine denk geldik. İyice g*tümüzü tutuşturmuşlardı. Not ortalaması toplamak pek önceliğimiz olmadı.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/siniflandirma-islemleri

Burada sınıflandırma esaslarını belirtmiş MSB.

ASAL'da çalışacak arkadaşlar varsa kaynağa yakın olduğu için daha net bilgi gelir.

Tabiki hocam kolay değil bu istatistiği çıkarmak ki çoğu kişinin aklına bile gelmez ancak sizin gibi forumda insanlara yardımcı olan insanlar böyle şeylerle uğraşır.

Olur da yedek subaylık çıkarsa anketör gibi tek tek herkese soracağım Yedek Subay-Astsubay Çıkma Olasılığı Hakkında SAYISAL VERİLER* 

• Herkese iyi forumlar. Ağustos dönemi için askerlik bilgilerim aşağıdaki gibi.Merak ettiğim konulardan bazıları şunlar;

1-) eğitimde %10'a girmek çok zor mu (galiba %10'luk dilime girenler görev yerlerini seçebiliyormuş.)

2-) Kıta görevinde kalacak yer ayarlamam gerekiyor mu (Askeriyede kalabilme imkanım olur mu?)

3-) Okuduğum forumlarda Ydk.subay ve astsubayların muvaffaz askerler tarafından pek hoş karşılanmadığı söyleniyor ne kadar doğrudur acaba? (Sorunlu bir insan değilim komutancılık taslamak gibi bir niyetimde yok sadece 12 ay ast-üst ilişkisini koruyarak hayırlısı ile askerliğimi bitirmek mümkünse iç alımdan askeriyede kalmak)

Hizmet Şekli:YD. ASTSB. ADAYI

Kuvvet:KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Eğitim Birliği:TNK.OKL. ÖĞR. VE KURS A. 1 İNCİ ÖĞR. VE KURS TB./ETİMESGUT/ANKARA

Sınıf:TANK

Celp ve Sevk Dönemi:AĞUSTOS 2024

• KaraElmasZonguldak67 K kullanıcısına yanıt

1- Ezberiniz iyiyse şansınız da yaver giderse %10a girmek zor değil. Yer seçme, önünüze kura yerleri sunuluyor, içinden istediğinizi seçiyorsunuz. Yoksa "haritadan istediğin yeri seç/beğen" durumu yok.

2- gideceğiniz yere göre yer ayarlamanız gerekebilir. Batıda misafirhane/orduevi ayarlamanız gerekecektir. Tüm askerliği orduevi veya misafirhanede geçirebilir misiniz, o gittiğiniz yerdeki yoğunluğa bağlı. Temmuz ayı tayin dönemidir, lojman çıkana kadar buralarda kalan personel oluyor. Yaz dönemi tatile giden personel oluyor. Öncelik rütbelilerde, yer kalmazsa ilk şutlanacak siz olursunuz (özellikle orduevinde).

Üs/birlik içinde de misafirhaneler oluyor, genelde pek kimse kalmaz. Ama üs içinde akşam 6dan sonra kantin, yeme-içme yerleri kapanıyor. Elimden gelir diyorsanız tamam yoksa üs dışındaki esnaf lokantlarına abonesiniz (ya da online'dan yemek söyleyip nizamiyeden alacaksınız). Ayrıca nizamiyeye isminizi bırakmanız gerekebilir, geç saatlerde giriş çıkışınız problem olabilir.

3- genelde o kasıntı durumlar subay takımında oluyor. Astsubaylar daha babacan adamlar oluyor. Sizin de amiriniz bir başçavuş falan olur. Ama belli de olmaz, binbir çeşit insan var. Siz yine de askeri nezaketi elden bırakmayın. Öyle olsa bile bu durum 1 hafta falan sürer. Sonrasında sizinle çalışmak zorunda olduğu için kendiliğinden düzeliyor.

Ekleme : iç alım / askerde kalma durumunu gittiğiniz yerde personel astsubayı veya bölük astsubayına sorarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 8 Ağustos 2024; 16:4:55 >

• Ortalama önemli mi?

Aşağıda 33 yedek subayın diploma notu var. Liste daha uzundu ama kaybettim dosyayı.

Son 4 yılda tamamen rastgele verilen cevaplardan oluşturulmuştur. Hiçbir oynama yapılmadı. 22 kişilik listede 3.01 çıkmıştı en düşük 2.4 vardı sanırım o tabloda.

33 yedek subayın ortalama diploma notu : 3.08

Sonuç ? Bu kısıtlı veriden bakarsak 3 ve üzeri ortalama seçilmeye kesinlikle etki ediyor. Diğer listeyle beraber son 4 yılda 55 kişinin ortalaması 3.04 civarı bir şey olurdu diye tahmin ediyorum.

Forumlardaki konularda insanların %95'i subaylık çıktığı bilgisi dışında hiçbir veri paylaşmamış yüzlerce yorum var her biri yorum atarken bu istatistiği verseydi neredeyse kesin çıkarım yapacak sonuç çıkartırdık.

Diploma notu ile ilgili etkisi olduğu genel kanısı yanlış gözüküyor.

Lakin bitirilen bölümün önemi konusundaki genel kanı kesinlikle doğru. Listede çoğunluğu mühendisler oluşturmuş. Uzaylı dediğim de uzay mühendisi Yedek Subay-Astsubay Çıkma Olasılığı Hakkında SAYISAL VERİLER* 

Celp dönemleri olarak bir fark göremediğim için ek olarak belirtmedim.

Yedek Subay-Astsubay Çıkma Olasılığı Hakkında SAYISAL VERİLER*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 14 Ağustos 2024; 5:24:31 >

• Merhabalar, 22 yaşındayım geçen sene Maliye bölümünden 3.03 puanla mezun oldum. Yds puanım 81 (belki bir önemi vardır diye yazayım dedim). Sizce yedek subay olma ihtimalim nasıldır?6 aylık gitmeyi asla istemiyorum çünkü :(

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.