< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yedek Subay-Astsubay Çıkma Olasılığı Hakkında SAYISAL VERİLER* (6. sayfa)

-
-
Merhabalar, istatistiksel tahmininizi çok beğendim. Ben de pdr mezunuyum. bugün tecili bozdurdum, sağlık raporu aldım ve nasipse başvuru yapacağım. yedek subay vs. çıkma olasılığı nedir?
-
Askere gideceğim zaman bende merakımı gidermek için bu tarz konuları çok okurdum. Aynı durumda olan arkadaşlar için birkaç şey söylemek istiyorum.
Baştan söyleyeyim yedek subay istememe rağmen er çıktı
Askere 2023-4A(Kasım) celbinde gittim. Metalurji ve malzeme mühendisliği mezunuyum. Mezuniyet ortalamam 2.6, yds puanım 82, askere 27 yaşında gittim, herhangi bir sağlık problemi vs. yok. Tecil bozarken yedek subay ve komando evet olarak işaretledim.
Bunları ortalamam şu kadar, dil puanım şu, yaşım şu yedek subay/astsubay çıkar mı diye soran arkadaşlar için yazdım. Yedek subay/astsubay çıkma ihtimalinin çoğunlukla TSK'nın ihtiyacı,mesleğiniz ve şansınıza bağlı olduğunu düşünüyorum.
Kendi çevremde çok alakasız bölümlerden düşük ortalamayla mezun olup yedek subay çıkan arkadaşlarım var.
Kütahya'da acemilikte çavuş bölüğündeydim. Bölükteki 156 kişinin hepsi lisans veya ön lisans mezunuydu(aklınıza gelebilecek her bölümden mezunu adam vardı(enerji,inşaat,makine mühendisi - öğretmen çok vardı) ve neredeyse herkes yedek subay/astsubay istemişti.
Usta birliğinde ise yedek subay/astsubayların meslekleri şöyleydi. Bizim bölükteki asteğmen besyo mezunu, ondan önceki asteğmende besyo mezunuymuş. Hizmet bölüğünde veteriner (ondan önceki de veterinerdi) vardı. İstihkamda inşaat mühendisi, ziraat mühendisi yedek subaylar vardı. Sağlık amirliğinde psikolog yedek subay ve 2 yıllık sağlık bölümünden mezun yedek astsubay vardı. Acemi birliğinde orada eğitimde olan yedek astsubaylarla konuşmuştuk aşçılık, yaşlı bakımı gibi bölümlerden mezun olanlar vardı.
Benim gördüklerim bu şekilde. Toparlayacak olursam besyo, veteriner, psikolog bölümü mezunlarına çıkma ihtimali yüksek duruyor. İnşaat mühendisi arkadaşlarımın çoğuna çıktı. Ama dediğim gibi çok değişik, alakasız gibi duran bölüm mezunlarına da çıkıyor. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Çıkmazsa da kendinizi çok üzmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijorac -- 12 Şubat 2025; 19:50:43 >
-
Herkese selamlar. Bilgisayar mühendisliği mezunuyum (2.51) mesleğimi daha hiç yapamadım. Uzun süredir iş arayıp bulamıyordum bu sebeple tecili bozdurup yoklama ve muayene işlemlerimi yaptım. Fakat onu da şubat ayına yetiştiremedim. Bugün hizmet tercihini yaptım onu da ağustos a attı. E devlette yedek sb/astb/komando hepsine hayır işaretlemiştim. Fakat araştırdıkça yedek subaylık mantıklı gelmeye başladı. Sizce 2.51 ortalamayla bilg müh olarak yedek subay çıkar mı? Şansımı denemeli miyim? Eğer yedek subay çıkmazsa normal 6 ay er olarak yapıp askerlik faslını kapatabiliyor muyuz yoksa yedek subaylık seçtiğim için başka celp dönemine atılıp süreç uzayabilir mi?
-
Arkadaşlar merhabalar, Türk Halkbilimi mezunuyum. Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmaktayım Ağustos-2025 celbi için Mayıs ayında tecilimi bozmayı düşünüyorum.
Ortalama: 3.16
Çıkma ihtimali kaç?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X