Şimdi Ara

YEDEK SUBAY SAĞLIK GÜVENCESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YEDEK SUBAY SAĞLIK GÜVENCESİ NASIL OLUYOR AĞUSTOSDA TECİLLİ HERKESİ ASKERE ALACALLARMIŞ 3 GÜN OLAN RAPOR 25 GÜNE ÇIKARILMIŞ HEYET RAPORU İSTENMEKTEDİR YANİ ZORUNLU ASSKERLİK DURUMU SÖZ KONUSU

SORUN ASKERE GİTMEK DEĞİLDE GERİDE KALANLAR NE OLACAK

EŞ ÇOÇUK BUNLARA ASKERİYE SAĞLIK GÜVENCESİ VERİYORMU

YENİ İŞE BAŞLADIK SİGORTA TAM DOLMADAN ASKERE GİDECEĞİZ NASIL OLACAK ŞİMDİ BU

• Kim diyor 25 günlük heyet raporu istediklerini?
    Kaynak var mı?
  • 15+10 şeklinde 2 rapor alırsın alacaksan
  • @subsonic,

Olayı anlayamadım ben...
    Neden rapor alınıyor ki?
  • Hocam yedek subay adaylarının sınav dönemi 3 günden 25 güne çıktı.Askerliği bir dönem sonraya ertelemek isteyenler o 3günlük süreyi içeren rapor alıyorlardı otomatikmen bir sonraki celp dönemine kalıyorlardı sınava giremedikleri için.Arkadaş belli ki birşeyleri yoluna koymadan gitmek istemiyor,KPSSye çalışıp işe girip gideyim diyenlerde böyle yapıyor.Tecili biten rapor alıyor bir sonraki celp dönemine,3ay sonra bir rapor daha vs vs...

Fakat yeni yönetmelik 25 güne çıkarınca sınav dönemini sanırım 21 günün üstüne doktorlar rapor veremeyeceği için heyet raporu gerekiyor.Bu durumda Ağustos da herzamankinden fazla askere alım olacak gibi.Fakat 15+10 şeklinde 2 raporla ertelenebilir diye düşünüyorum.
  • Ağustosun 1,2 ve 3'ünde raporlu olmaları gerekirken 1'inden 25'ine kadar raporlu olacaklar öyle mi?

Tahminimce 10+15'i kabul etmeyeceklerdir. Bugün gazetede binlerce Polis'inde askere gitmek zorunda kaldığı yazıyordu. Demek ki bu nedenleydi.
  • BAŞKA FİKİR DÜŞENCESİ OLANLAR VAR MI BİLGİ LÜTFEN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik (YEDEK SUBAY mı Oldum??)
    10 yıl önce açıldı
    Güncel yedek subay maaşları
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet Ömer hocam aynen öyle.Fakat sanki sadece bu döneme uygulanacak birşey gibi anladım ben.

10+15'i kabul etmeleri gerekir aslında.Hasta oldun 10 gün yatarken iyileşip kalktın ayağını burktun 15 gün rapor daha aldın.Yani askeriyenin bu raporlar olmaz deme durumu biraz yetkisini aşıyor.Fakat işin ilginç yanı durup dururken nereden çıktı bu planlanan birşey mi var acaba diye düşünmüyor değil insan.

Genelgeyi de koyalım

MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI
    BASIN AÇIKLAMASI

TARİH : Haziran 2008

NO. :

323’üncü Dönem olarak, Ağustos 2008 Yedek Subay Celbinde sevke tabi yedek subay aday adaylarının test ve mülakatları, 01-25 Ağustos 2008 (dahil) tarihleri arasında 25 gün süreyle devam edecektir.

Bu dönemde sevke tabi olan yedek subay aday adayları, 01 Temmuz 2008 ile
    31 Temmuz 2008 tarihleri arasında bulundukları yere en yakın askerlik şubesinden sevk evrakını alacaklardır.

Bu yasal süre içerisinde askerlik şubesinden sevk evrakını almayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde, 03 Ağustos 2008 (dahil) günü mesai bitimine kadar test ve mülakata katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

Ancak, bu dönemde test ve mülakat faaliyetleri; 04-25 Ağustos 2008 tarihleri arasında mesai bitimine kadar MEBS Okl. ve Eğt.Mrk.K.lığı (Mamak/ANKARA)’nda devam edeceğinden, bu tarihler arasında bulundukları yerdeki askerlik şubesine müracaat ederek sevk evrakını alabileceklerdir. Bu tarihler arasında sevk evrakını alarak test ve mülakata katılmayanlar hakkında tekrar bakaya işlemi yapılacaktır.

1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 63’üncü maddesinde, bakayaların hapis cezası ile cezalandırılmaları öngörüldüğünden, sevke tabi yükümlülerin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için, yukarıda belirtilen yasal süre içerisinde en yakın askerlik şubesinden sevk belgelerini almaları, mazereti olanların ise mazeretinin bitiminde askerlik şubelerine başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.

Sevke tabi yedek subay aday adaylarının, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak istemeleri halinde,www.asal.msb.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan tebliğ niteliğindeki TRT duyurusu metnini incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subsonic -- 24 Haziran 2008; 23:13:00 >

• askeri kanun değişti. eskiden sınaw döneminde alınan 3 günlük rapor sayesinde askerlik bir sonraki celp dönemine atılıyordu. yeni kanunda ise 3 günlük rapor yeterli deil artık. alacaksanız 25 gün almanız gerekecek ki her hastaneden alamazsınız artık bunu. heyet raporu olması gerekli.

diğer konu sağlık güvencesi ise şu şekilde. asteğmenler emekli sandığına bağlı ve sağlık güvenceleride bu şekilde. aynı zamanda eşiniz ve çocuğunuz da bu güvenceden faydalanıyor. yani onlar içinde sağlık karnesi çıkarabiilirsiniz..
  • Bende haziranın 12'sinde ankara askeralmaya dilekçe yolladım erken sevk dilekçesi, ağustosta silah altına alınmak için. İnşallah bizimkide kabul edilir. bir an önce gideriz. 1 senedir evdeki işleri güçleri hali yoluna koymaya çalışıyordum, tam zamanı ağustos dönemi kendimi ona göre hazırladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 24 Haziran 2008; 23:15:59 >
  • 25 günlük rapor için Allah göstermesin çok ciddi bir rahatsızlık geçirilmesi gerekir.

Sağlık ocağından alınan raporlardan da şüphe duyacaklardır.
    Muhakkak ki gizli bir yazı ile Sağlık Bakanlığı hekimleri uyarmıştır.
  • ben valla askere alınmak için verilen dilekçenin döndüğünü hiç görmedim muhakkak bir yerde ihtiyaç vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: elysion

askeri kanun değişti. eskiden sınaw döneminde alınan 3 günlük rapor sayesinde askerlik bir sonraki celp dönemine atılıyordu. yeni kanunda ise 3 günlük rapor yeterli deil artık. alacaksanız 25 gün almanız gerekecek ki her hastaneden alamazsınız artık bunu. heyet raporu olması gerekli.

diğer konu sağlık güvencesi ise şu şekilde. asteğmenler emekli sandığına bağlı ve sağlık güvenceleride bu şekilde. aynı zamanda eşiniz ve çocuğunuz da bu güvenceden faydalanıyor. yani onlar içinde sağlık karnesi çıkarabiilirsiniz..

BEN YEDEK SUBAY ADAY ADAYIM DÖRT YILLIK LİSANS MEZUNUYUM BU ŞEKLİDE SAĞLIK KARNESİ ÇIKARTILABİLİR Mİ VE NE ZAMAN ÇIKARTILABİLİR BU KONUDA BİLGİSİ OLAN YOK MU AYRICA 25 GÜNLÜK TEK RAPOR OLMASI GEREKİYORMUŞ KAÇIŞ YOK GİDECEĞİZ ZATEN HEYET RAPORU ŞARTI VAR

• bende asteğmenim şuanda o yuzden biliyorum bu işleri. hatta evli olan arkadaşlar eşleri içinde sağlık karnesi çıkarmışlardı. acemi birliğinde sana karneni veriyorlar. eşin ve çocuğun içinde sen sonradan başvuruyorsun diye biliyorum ben..
    birde benim bu anlattıklarım uzun dönem için. kısa dönemde böyle bir durum yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: alikaplan18

quote:

askeri kanun değişti. eskiden sınaw döneminde alınan 3 günlük rapor sayesinde askerlik bir sonraki celp dönemine atılıyordu. yeni kanunda ise 3 günlük rapor yeterli deil artık. alacaksanız 25 gün almanız gerekecek ki her hastaneden alamazsınız artık bunu. heyet raporu olması gerekli.

BEN YEDEK SUBAY ADAY ADAYIM DÖRT YILLIK LİSANS MEZUNUYUM BU ŞEKLİDE SAĞLIK KARNESİ ÇIKARTILABİLİR Mİ VE NE ZAMAN ÇIKARTILABİLİR BU KONUDA BİLGİSİ OLAN YOK MU AYRICA 25 GÜNLÜK TEK RAPOR OLMASI GEREKİYORMUŞ KAÇIŞ YOK GİDECEĞİZ ZATEN HEYET RAPORU ŞARTI VAR

ilk önce kısa mı uzun dönem mi olduğun belli olacak. eğer uzun çıkarsa olay yukarıda anlattığım gibi. ama eğer kısa olursa eşin ve çocuğun için çıkaramıyorsun diye biliyorum ben ama emin de değilim. sen onu bilen birisine sor istersen..

• quote:

bende asteğmenim şuanda o yuzden biliyorum bu işleri. hatta evli olan arkadaşlar eşleri içinde sağlık karnesi çıkarmışlardı. acemi birliğinde sana karneni veriyorlar. eşin ve çocuğun içinde sen sonradan başvuruyorsun diye biliyorum ben..
    birde benim bu anlattıklarım uzun dönem için. kısa dönemde böyle bir durum yok..

BİİZM KISA DÖNEM OLUR KANIMCA SOSYAL GÜVENCE NE OLACAK HİÇ PLANLAMA YAPMADAN YAPILAN BİR İŞTEN KİM SORUMLU OLACAK EĞER O ŞEKİLDE OLUYOR İSE EN AZINDAN YEŞİLKART ÇIKARTAYIM BARİ ZAMANIM VARKEN
  • quote:

Orjinalden alıntı: alikaplan18

quote:

bende asteğmenim şuanda o yuzden biliyorum bu işleri. hatta evli olan arkadaşlar eşleri içinde sağlık karnesi çıkarmışlardı. acemi birliğinde sana karneni veriyorlar. eşin ve çocuğun içinde sen sonradan başvuruyorsun diye biliyorum ben..

BİİZM KISA DÖNEM OLUR KANIMCA SOSYAL GÜVENCE NE OLACAK HİÇ PLANLAMA YAPMADAN YAPILAN BİR İŞTEN KİM SORUMLU OLACAK EĞER O ŞEKİLDE OLUYOR İSE EN AZINDAN YEŞİLKART ÇIKARTAYIM BARİ ZAMANIM VARKEN

ilk önce sen bi askerlik şubesini arayıp kısa dönem durumuna ilişkin bilgiyi sor. verilen cevaba göre kendi durumunu belirlersin..

• bir forum sitesinde şu yazıyor

Kısa dönem statüsündeki erbaş ve erlerin hizmet süresi yedek subaylık hizmet süresinin yarısı kadardır. Muvazzaf askerlik görevleri esnasında, hak ve ödevleri ile sağlık işlemleri konusunda İç Hizmet Kanunu ve Askerî Ceza Kanununun erbaş ve erlere ait hükümlerine tâbidirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.