Şimdi Ara

Yedek Subay ve Kısa dönem askerlik için AÖF nin çözüm yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hepinizin bildiği üzere Genel Kurmay Başkanımız tek tip askerlik düzenlemesini açıklaması nedeni ile Asteğmenlik ve Kısa dönem askerlik yapmak için bekleyen son sınıf AÖF öğrencileri çok zor duruma girmişlerdir.

ÇÖZÜM 1
    2009 Haziranda finalleri verip 20 haziran 2009 da sınav sonuçları açıklanması ile birlikte asal resmi internet sitesindeki tarhlere bakılarak 30 hazirana kadar (Yedek subaylar için 25 Haziran) okuldan mezun olduğumuza dair belge almak kaydı ile başvurabiliriz. En kötü ihtimal 25 Haziran olarak düşünürsek 4 günümüz var. Olmadı eskişehire toplu bir dilekce vererek mezuniyet belgesi isteriz. Oradanda bağlı bulunduğumuz askerlik şubesine iletiriz.

Biran önce askere gitmek istiyorum ne yapmam gerekir? (ASAL)

a. Kendilerinin bizzat imzaladıkları mazeretlerini belirtir dilekçe,

b. Askerlik Durum Belgesi, (Askerlik Şubesinden alınacak)

c. Varsa mazeretlerine ait belgelerini,

aşağıdaki tarihlerde “Askeralma Dairesi Başkanlığı 06100 Bakanlıklar/Ankara” adresine posta ile veya bizzat veya bir yakınları vasıtasıyla başvuracaklardır.

Başvuru tarihleri;

Ağustos Celbi : 01-30 Haziran

ÇÖZÜM 2

Askerlik kanununda bir değişikliğin yasama organından yasama yılı içerisinde geçmesi gerekir. Yasama yılı her sene 1 temmuzda biter. meclisin tatile girmesi kanunun çıkmasını engeller ve ağustosta askere gidemezsek eylül ekimde başvurarak kısa dönem için aralıkta askere gidebilme imkanımıaz var. Duydyğum kadarıyla kazanılmış haklar elden alınamıyormuş. Yani kısa dönem olarak işleme alınırsak ekim ayında ve tbmm tatilde olduğu için kanunda çıkamaz ve askere kısa dönem olarak gideriz.

meclis tatili
    1.(bkz: tbmm) her yılın 1 ekim günü kendiliğinden toplanır ve 1 temmuz gğnğ tatile girer.
    ancak tatile girme tarihi, danışma kurulu'nun önerisiyle genel kurul kararıyla değiştirilebilir. bir yasama yılında üç aydan fazla tatil yapılamaz

2008 yılındaki meclis tatili:

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, TBMM Genel Kurulu'nun 31 Temmuz 2008 tarihli ve 138. bileşiminde verdiği karar gereğince, Meclis, 1 Ağustos 2008 Cuma gününden başlamak ve 1 Ekim 2008 Çarşamba günü saat 15.00'te toplanmak üzere tatile girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey@zıt -- 2 Mayıs 2009; 13:38:01 >

• Çözüm 1 için diyorum, şimdi anormal yığılma olacak, şimdiden bir sürü arkadaşım başvurdu bile tecillerini bozup. Kontenjan dolma tehlikesi yok mu, benim arkadaşım mesela ekimde başvurdu aralık için doldu diye almadılar.

Çözüm 2 için, bu konuda kazanılmış haklar söz konusu değil, terhis olmandan 1 gün önce yasa değişirse askerlik uzar, bunu yorum olarak yazmıyorum, gerçekte böyle, eskiden 16 ay iken adamlar terhis olmayı beklerken 19 a çıkınca hepsininki uzadı. Yasa için aralık 2009 diyenler var böyle olursa bu ağustos da gitmek de kar etmez yani. Keşke tarihi açıklasalar da insanlar ne yapacağını bilse ama şurası kesin ki bu ağustos celbine inanılmaz başvuru olacak.
  • Çözüm 2 için, bu konuda kazanılmış haklar söz konusu değil, terhis olmandan 1 gün önce yasa değişirse askerlik uzar, bunu yorum olarak yazmıyorum, gerçekte böyle, eskiden 16 ay iken adamlar terhis olmayı beklerken 19 a çıkınca hepsininki uzadı. Yasa için aralık 2009 diyenler var böyle olursa bu ağustos da gitmek de kar etmez yani. Keşke tarihi açıklasalar da insanlar ne yapacağını bilse ama şurası kesin ki bu ağustos celbine inanılmaz başvuru olacak.

öyle birşey yok askerlik kanunundaki değişiklikler kişinin lehine olabilir fakat aleyhine olamaz. yani süre düşerse herkesi etkiler ama yükselirse silah altındakileri etkilemez.. kafamdan uydurmuyorum.. saygılar
  • bu nasıl ülke anlamıyorum biz kısalsın diyorduk adamlar yedek subaylığa göz dikti bu kanunu akparti vs onaylarsa okul okuyanlar boşuna okumuş oluyor bende inşallah onaylanmaz
  • ne diyelim takdiri ilahi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 27 Mayıs 2009; 12:46:46 >
  • BEyler peki bütünlemeye kalırsak kasım celbi için başvuru tarihi 01 eylül-30 eylül arası.. peki sizce bütlere kalırsak ve bütlerde mezun olursak bu celbe yetişebilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatss -- 27 Mayıs 2009; 16:34:11 >
  • Yanlış anlama ama kafandan uydurmadığına göre bir yerden biliyorsunda söylüyorsun, kaynak varmıdır, Daha önce gerçektende uzadığında herkesi kapsamıştı, ondan sonra yeni asamı çıktı
    Orjinalden alıntı: çanakkaleli.

Çözüm 2 için, bu konuda kazanılmış haklar söz konusu değil, terhis olmandan 1 gün önce yasa değişirse askerlik uzar, bunu yorum olarak yazmıyorum, gerçekte böyle, eskiden 16 ay iken adamlar terhis olmayı beklerken 19 a çıkınca hepsininki uzadı. Yasa için aralık 2009 diyenler var böyle olursa bu ağustos da gitmek de kar etmez yani. Keşke tarihi açıklasalar da insanlar ne yapacağını bilse ama şurası kesin ki bu ağustos celbine inanılmaz başvuru olacak.

öyle birşey yok askerlik kanunundaki değişiklikler kişinin lehine olabilir fakat aleyhine olamaz. yani süre düşerse herkesi etkiler ama yükselirse silah altındakileri etkilemez.. kafamdan uydurmuyorum.. saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedatss

BEyler peki bütünlemeye kalırsak kasım celbi için başvuru tarihi 01 eylül-30 eylül arası.. peki sizce bütlere kalırsak ve bütlerde mezun olursak bu celbe yetişebilirmiyiz?

Maalesef yetişemiyorsun. Bu sınavda tüm dersleri vermek zorundasın. İnşallah tüm derslerini verirsin. Aof mezuniyet kağıdı vermiyor. Bunu sitesinde de yazmış. 2 Hafta sonra zaten diploma vericem niye vereyim diyor sana bu belgeyi. Ama bilmiyor ki askerlik için ağustos celpi için başvuru tarihi 25 haziran. Gerçi kağıdı alsak bile şu anki bavuru çoğunluğundan dolayı bizleri kabul ederlermi orası şüpheli. Malum herkez ağustos celpine gireyim diye uğraşıyordur.

Bir yolunu bulan olursa söylesin bana gerekirse Eskişehire bile giderim.
  • sarman61 @
    daha dur bakalım yasa onaylanmadı bile hem kkuv. sitesinde böyle bir konuyla ilgili çalışmalar var demiş yani tv ler biraz sulandırmış olabilir
    hem bir yerde okudum sen asteğmen olsan bile yasa çıkarsa sende er statüsüne iniyormuşsun
  • YEDEK SUBAY CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ

CELP DÖNEMLERİ
    BAŞVURU TARİHLERİ
    BAŞVURU MAKAMI

ŞUBAT Tıp Dr. Celbi
    01 ARALIK-31 OCAK
    As.Ş.Bşk.lığı

NİSAN Krş. Snf. Celbi
    01 ARALIK-25 ŞUBAT
    As.D.Bşk.lığı

HAZİRAN Tıp Dr. Celbi
    01 NİSAN-31 MAYIS
    As.Ş.Bşk.lığı

AĞUSTOS Krş. Snf. Celbi
    01 NİSAN-25 HAZİRAN
    As.D.Bşk.lığı

EKİM Tıp Dr. Celbi
    01 AĞUSTOS-30 EYLÜL
    As.Ş.Bşk.lığı

ARALIK Krş. Snf. Celbi
    01 AĞUSTOS-25 EKİM
    As. D.Bşk.lığı

Beyler aralık için son başvuru tarihi 25 ekim ve biz aöf de bütlere kalsak bile bu tarihe kadar diplomayı alıp askere gidebilirmiyiz?
  • Biz kısa dönem olacağız Dr. Değilizki. Bu tarihler bize göremi acaba?
  • bazılarında tıp yazıyor bazılarında yazmıyor.. ya bende kafayı yiyecem.. askerlik şubesini arıyorum kimi aralıkta gidersin diyo diğeri bir tarih yok dio falan filan
  • aöf dokuyup geçen sene bütlere kalıp aralıkta giden bir çok arkadaşım oldu hatta şimdi döndüler
  • dr yazanlara değil krş(karışık) yazanlara bakın arkadaşlar
  • acik ogretimdekiler orgunlere gore daha sansli bu konuda askerde ogrenimlerini tamamlayip kisaya cevirme sanslari bile var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabuto

acik ogretimdekiler orgunlere gore daha sansli bu konuda askerde ogrenimlerini tamamlayip kisaya cevirme sanslari bile var

böyle birşeyin olduğu nerede yazıyor kesin bir bilgimidir.

Benim sorunum askerliğin uzatılması vs değil.. AÖF okuyorum eğer dersleri verirsem Ağustos ayında askere gidebilecekmiyim onu merak ediyorum araştırdım kati bir cevap bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zumrut-ü Anka

quote:

Orijinalden alıntı: kabuto

acik ogretimdekiler orgunlere gore daha sansli bu konuda askerde ogrenimlerini tamamlayip kisaya cevirme sanslari bile var

böyle birşeyin olduğu nerede yazıyor kesin bir bilgimidir.

Benim sorunum askerliğin uzatılması vs değil.. AÖF okuyorum eğer dersleri verirsem Ağustos ayında askere gidebilecekmiyim onu merak ediyorum araştırdım kati bir cevap bulamadım...

Maalesef arkadaşım...Ağustos celbine yetişemiyorsun....Ağustos celbi için son başvuru tarihi 30 Haziran...Final sınavında bütün derslerini verip,mezun olduktan sonra,diplomanın eline geçme tarihi en erken Temmuz ayının ilk haftasında veya ikinci haftasında olur.Aöf'den diploma dışında mezun olduğuna dair geçerli bir belge alamıyacağın için,askere en erken gidebileceğin celb Aralık celbi...Bütünleme sınavına kalsanda,bütte verirsen tüm kalan dersleri,o zamanda Aralık celbine yetişiyorsun...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.