Herkese merhabalar, 18 Mayıs'ta askeri birliğe katıldım. 27 Mayıs'ta Bursa Şehir Hastanesi sağlık kurulu bana 180 gün SMK'siz hava değişimi verdi. Madde 42/C'den. Ben de eve geldim. Hipertansiyon hastasıyım. Raporlu ilacım var. Her gün kullanıyorum. Hastalık 1 yıldan beri var. Askere gitmeden önce aile hekimi askerliğe elverişlidir raporu vermişti. Hâlâ asker göründüğüm için herhangi bir işe girip çalışamıyorum da. Hava değişimi izni bitimi birliğime teslim olunca tekrardan hastaneye sevk ettiklerinde muafiyet verirler mi yoksa yine hava değişimi mi verirler? Askerlik şubesine sorduğumda doktorlar istediği kadar hava değişimi verebilir, önlerinde bir engel yok dedi. Lütfen yardım edin bana. |
Askerlikte Hava Değişimi Aldım
-
-
Geçmiş olsun hocam. Tansiyon dışında hastalığın varsa mutlaka söyle. Eğer istiyorsan umarım muafiyet verirler.
-
Dostum askerde bölük yazıcısısıydım biraz bilirim bu işleri. Öncelikle hava değişimi alman askerlik süreni kısaltmayacaktır. Yalnızca 10 günü askerlikten sayılır geri kalan 5 Ay 20 Gün her koşulda birlikte bulunman gerekir parça parça da olsa. Hava değişiminde psikiyatri bölümünden alırsan eğer 3. defa dan sonra muaf olursun. Diğer branşlardan aldığın hava değişimi istedikleri kadar verebilirler. Bence hava değişimi talep etme birliğinde rahat görevler talep et askerliğini en kısa zamanda bitirmeye çalış.
-
Hocam peki bulunduğu bölgedeki askerlik şubesine gitse ve bu durumu anlatsa yardımcı olmazlar mı? Yani muafiyet konusunda diyorum.
-
Olmazlar. Durum artık birliği ve onu sevk eden hastane ile ilgili.
-
Katılıyorum. Ben de yazıcı olarak yapmıştım. Hava değişiminin bir faydası olmaz hocam size. Dışarıda süre geçirdikten sonra askeriyeye tekrar dönmek daha zor gelir hatta. Hava değişimi süresi bitmeden geri dönülebiliyordu diye hatırlıyorum. Gidip bölük astsubayından ricada bulunun, kendinizi daha rahat hissedebileceğiniz bir görev versin size. Bitirip gelin.
Aile hekimleri muayeneyi pek sallamıyor artık. Çürük raporu vermekten çekiniyorlar gibime geliyor. Yalapşap muayene edip askere gönderiyorlar, eğer çürük raporu olacaksa da askeriye doktoru uğraşsın diyorlar herhalde. Çünkü madde bağımlısı kekoların çoğu çürük almak için numara yapıyor.
-
Iyy askerlik hiç çekilmez.. kibris sürgün yerinde yaptım korucamda.. komutcuklar erlere işkence çektiriyor çok canice davranıyor.. istikak az..
çorba 1 kaşık veriyolar..
2 tane patates,patatesin yanına da 1 tane de köfte veriyorlar,komutcuklar ve yemekhane bneleri kendileri istediği kadar yiyor..
Erleri düşünen hiç kimse yok..
Kısacası devletin parasını boş yere yiyen vatana millete hayrı olmayan zuppelerin emir kulusu oluyorsunuz.. vatanmış toprakmış görevmis d0tumle gülerim ben öyle islere -
hocam tam olarak anlamadım sırf tansiyondan dolayı mı muaf almak istiyorsunuz ? bunun 2-3 ilacı var bunları içerek gayet yaparsınız askerliği bundan kaçışınız yok
-
ne tuhaf ya. ben ayağımdaki çok minik bir sorundan dolayı (günlük hayatımı hiçbir şekilde etkilemiyor) çürük raporu aldım, ama hipertansiyon hastasına hava değişimi vermekle yetiniyorlar. bu askeriye cidden tuhaf
-
Anladım hocam
-
Hipertansiyonun sınıflaması var hocam tip 3 ht ise Organ hasarı varsa ilaçla kontrol altına alamıyorsa dönmeyebilir
-
Bölük astsubayı ile görüştüğümde heyet raporu olduğu için seni tekrar birliğe alamayız cevabı verdi. Altı ay sonra birliğe teslim olup kaldığımız yerden devam edeceğiz artık.
-
Hayırlısı olsun hocam.
-
Bu 180 gün boyunca ne yapacaksın hocam? İşe de giremezsin askerliğin devam ediyor gözüküyordur sistemde. Nasıl geçecek bu 180 gün hocam? Paran varsa takılırsın gezersin ama eğer yoksa neler yapacaksın?
-
Ailemin yanına geldim. Bir şekilde günü geçireceğiz. Evet dediğiniz gibi çalışamıyorum.
-
Hocam size bir tavsiyem var ama bir işe yarar mı yaramaz mı inanın bilmiyorum.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/iletisim
https://www.msb.gov.tr/Anasayfa/Iletisim
İrtibata geçseniz durumunuzu anlatsanız belki yönlendirecekleri birimler olur durumun çözümüne dair.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 31 Mayıs 2024; 15:14:8 > -
Teşekkür ederim hocam. Pazartesi günü İzmir eski asker hastanesine gidip başhekim ile görüşmeye çalışacağım. Bir sonuç alamazsam ASAL Genel Müdürlüğü'nü arayacağım. En az 6 ayım çöp oldu.
-
Hocam gelişmeleri de bu konudan duyurursan çok güzel olur.
-
Hocam arkadaşı her türlü çalışsa da 120 gün askerliğini tamamlatırlar böyle bi durumu varsa bedelli tercih edebilirdi
-
Anladım hocam
Benzer içerikler
- kars 14. mekanize piyade tugayı nasıl bir yer
- samsun sıhhiye acemi birliği nereye gönderiyor
- terhis belgesi sisteme ne zaman düşer
- askerde ameliyat olmak
- terhis belgesi askerlik şubesine veriliyor mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X