Şimdi Ara

Yedek subaylık çıkmazsa dgs puaniyla askerligimi tekrardan tecil ettirebilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

24 haziranda pdrden mezun oldum askerligimi yedke subay olarak yapmak istiyorum. Askeriyenin sistemine gecmediğinxen bugün askeriyeye gidip mezuniyeti onaylattirdim. Ama sorun şu ki tecili 31.12.2022 ye aldi yani ya 31 agustosa kadar kasim celbine ya da bir sonraki dönem olan şubat celbine kalacağım. Buraya kadar sıkintı yok.

(Ne olur ne olmaz diye dgsye girmistim bir bölume yerleşecek puan aldım)

Benim sorum şu simdi hemen basvursam kasimda gidecek sekilde 10 kasimda sonuçlar açıklandığinda er olarak gidersem uzatabiliyor galiba ama baktiğimda tecil süresi kadsr diyorlar yani 31 araliğa kadsr mi uzayabiliyorum. Bu konuda bilgilendirebilirmisiniz tecil /erteleme hakkim var mi

2. Bir sorum kendimi garantiye almak için dgs ile bir alana yerleşsem sonradan askerlik yeri açıklaninca yedek subay cikarsa onu dondurup askere gitsem cikmassa okuyo gözüksem olur mu?

• Tecil yaptırabilmeniz için daha üst bir eğitime kayıt yaptırmalısınız önlisans --> lisans veya lisans --> yüksek lisans yaparsanız teciliniz uzar onun dışında zaten lisans bitirip tekrar lisansa kayıt yaptırmanızın tecilinize hiçbir etkisi yok.

Mezuniyet durumunda mezuniyet tarihinden 2 sene sonraya kadar tecil ettirilir fakat sizinkini bu yıl sonuna kadar yaptıklarına göre anladığım kadarıyla yaşınızda dolmuş. Yüksek lisansa kayıt yaptırmadığınız sürece tecil (yüksek lisansta 32 yaş) hakkınız yıl sonunda dolar.

Kasım celbine tabii olup ve sınıflanıdırılırsanız sülüs belgenizi almadan tecil sürenizin bitimine kadar erteleme hakkınız devam eder fakat sınıflandırılmanız ve statünüz değişmez yani nereye çıktıysa oraya gidersiniz tekrar sınıflandırılma yapılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi envengineer -- 17 Ağustos 2022; 20:43:22 >
  • Yok hocam daha yeni mezun oldum ben 23 yaşindayım. Erteleyemiyor muyum ve neden bu kadar erkene çekmiştir

• 2 yıl tecil hakkınız saklı, boşuna DGS falan (ki işe de yaramayacak) uğraşmanıza gerek yok Sisteme mezun olduğunuz girilmiş ki, öğrenci tecili iptal olduğu için 31.12.2022 yazıyor. Herhalde mezun ertelemesi edevlete düşer. Olmadı yarın mesai saatleri içinde gittiğiniz şubeyi telefonla arayıp sorunuz.
    Telefon numaralarına buradan ulaşabilirsiniz.
    www.msb.gov.tr
    Milli Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma

Duruma göre buradan erteleme başvurusu yaparsınız.
    www.turkiye.gov.tr
    Askerlik Erteleme Başvurusu
    https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-askerlik-erteleme-basvurusu

quote:

Öğretim kurumlarından terk, ilişiği kesilen veya mezun olanların ertelemeleri

MADDE 48 – (1) Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

a) Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl,

b) Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl,

c) Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,

ç) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için denklik onay birimine başvuru tarihinden itibaren ilave bir yıl,

d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl,

süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları rı yılın sonunu geçemez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.