Çıktı mı |
Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (32. sayfa)
-
-
Hocam kasım celbine başburacağım bu sene. Size çıktı mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet dostum. Hava Kuvvetleri Meslekçi Yedek Subaylik cikti haftaya gidiyorum Kutahya ya. Elektrik elektronik Muh, 2.93 ort
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun hocam çok büyük bir şans.
Herkes öyle diyor hocam bakalım artık hayırlısı. Kıt'a daki komutanlarım da iyi denk gelirse tadından yenmez. Tabi aileden de neredeyse 1 sene uzaksın..
-
Olsun hocam aileden uzak ama bitecek elbet. 3 ay mı eğitim olacak? Ne kadar alacaksınız aylık?
45-50k arasi olur sanirim reis bende tam bilmiyorum. Acemiligim 1 ay meslekci oldugum icin
Öğretmenleri yedek subay alıyorlardı belli bir miktarda. Benim devrelerde edebiyat öğretmeni vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 18 Şubat 2024; 15:38:37 > -
Hangi celpte alıyorlar?
Son dönemde ne kadar aldılar tam bilmiyorum. Ne zamandır takip etmedim. Ben 365. dönem gitmiştim, orada vardı.
-
Tamamdır hocam.
Arkadaşlar merhaba. Ben edebiyat mezunu kpss'ye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. Tecilim Haziran ayının sonunda bitiyor ve yedek subaylığa başvurmayı ben de düşünüyorum. Benim sormak istediğim şu, sınavım 4 Ağustos'ta bitiyor. Acaba ben tecili şimdiden bozdurup başvuru yapsam Ağustos celbine sınavdan sonra yetişir miyim? Normal şartlarda Kasım celbinde gidiyorum fakat sınavdan sonra hemen gitmeyi düşünüyorum açıkçası.
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157951563
Burada da yıllık takvimin linkini verdim, hatta ss'ini de koydum. 31 mayısa kadar ağustos celbi başvuruları devam edecek. İlk grup da 22 ağustosta sevk olacak. İstiyorsanız şimdiden yoklama işlemlerini yapabilirsiniz, size kalmış. En geç 31 mayısa kadar hastane/muayene süreci de tamamlanmış olmalı.
Orada da yazdım. Celp tercihlerine %100 uyulmayabiliyor. Kasım celbine kaydırılma ihtimaliniz var, haberiniz olsun. Kesin değil ama ihtimali var.
Kasım celbine kaydırıldım mı, ne zaman öğrenebilirim diye sorarsanız haziran ayının ilk haftası netleşir. Nitelik güncellemesi denen bir olay var. O hafta askerlik durum belgenizdeki tarihi takip edersiniz. Arada kasıma atabilir, ağustosa dönebilir bunlar normal şeyler. Eğer süreç sonunda 22 ağustosta kalırsa (5-6 gün takip edersiniz tarihte bir değişiklik olmazsa son tarih o'dur) ağustos celbiyle yolcusunuz diyebiliriz. 14 kasımda sabit kalırsa en az 3 ay daha sivilsiniz demektir.
Sistem sanırım otomatik olarak YDS puanını ekliyormuş. YDS sınav tarihi benim için yetişmiyor. Yabancı dil sınavı beyan etmek istiyorum seçeneğinde hangi sınav puanları eklenebiliyor? e-YDS, YÖKDİL, üniversite İngilizce hazırlık sınavı puanından hangilerini ekleyebilirim. Ona göre plan yapacağım.
-
Çok teşekkür ederim hocam
-
391. dönem Mühimmat Tk. olarak terhis oldum. Endüstri mühendisliği bitirmiştim. Sorusu olan varsa seve seve yanıtlarım. Kursiyerlik Balıkesir, Kıta görevim Konya
-
Hocam,
1-Şimdi ben İstanbul/Maltepe ikmal maliye ve eğitim merkezinde yedek subay adayı olarak eğitim göreceğim. Ben meslekçi mi olacağim yoksa takım komutanı mı? Tercih sonucumda bu bilgi verilmemiş. Sevk başvurusu yapıldıktan sonra mı belli oluyor?
2- Birliğim hava kuvvetleri olarak sonuçlandı. Eğitim merkezinde acemi birliğime giderken yanıma alacağım giyim haki renk mi olmalı yoksa havacı asker giyim şartlarına uygun giyim mi olmalı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoCares> -- 9 Mayıs 2024; 12:33:40 > -
Sevk işlemlerinden sonra gözükür.
2. Soru için deniz kuvvetlerinde olacağımdan ötürü net bilgi veremiyorum.
1- meslek kurası havacılar Kütahya'da eğitim görüyor. Size sınıf eğitimi de çıkacaktır, 10 hafta eğitim olur muhtemelen.
2- görünen içlikler şarta uysun yeter. Zaten orada kantinden de alışveriş yaparsınız. Muhtemelen dışarıya göre biraz daha uygun olur. Ama her daim büyük bir kantine erişimolur mu bilemiyorum.
Sevk evrağımda direk Hava ikmal yazıyor. Yani meslekçi miyim, anlamadım?
Eğitim yerim: İstanbul/Maltepe ikmal maliye ve eğitim merkezinde yedek subay adayıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoCares> -- 9 Mayıs 2024; 12:36:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X