Çok teşekkür ederim 😊 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (34. sayfa)
-
-
hocam bana da denizci piyade ( yedek ast) çıktı. 12 ay sürecek, eğitim 2.5 ay sürüyor galiba. acemilikten sonra barınma işini nasil hallediyoruz, yanımda annemi de goturebiliyor muyum? birde şuan güncel maaşları ne kadar , ilk ay çift veriyolar diye duydum, tuzla çıktı bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şehirden ev tutabilirsiniz, ya da müsaitse misafirhane / orduevinde kalabilirsiniz (ücretini ödeyerek). Ama tüm askerliği orduevinde / misafirhanede geçirebilir misiniz, gittiğiniz yerdeki yoğunluğa bağlı. Aileniz de gelebilir (orduevinde sürekli kalabilir mi bilmiyorum). Batıda lojman verilmiyor, doğuyu bilmiyorum.
Güncel maaşları bilmiyorum, 2019da kaldım ben. 2019 Eylül ayında batıda meslek kurası teğmen maaşı 6128 TL idi. Birkaç sayfa önceye birisi hemşire bir yedek subayın Diyarbakır'da 75 bin falan aldığını yazmış.
Yemin edip rütbeyi taktıktan sonra maaş almaya başlıyorsunuz. Her ayın 15inde yatıyor. Onlar ayarlarlar. İstanbul dışında bir yeri çekerseniz yol ve taşınma parası da alacaksınız.
hocam peki bu denizcilikte ic çamaşırı renginin önemi var mi? galiba beyaz uniforma giyecegiz. 2.5 aylik egitimde akilli telefon goturebiliyor muyuz?
Görünen içlikler şarta uysun yeterli. Zaten orada kantinden falan alma imkanınız da olabilir. Askeriyede dışarıya göre biraz daha ucuz olabilir.
Eğitimde akıllı telefona hiçbir birlikte izin verilmiyor, ha bir şekilde sokarsınız bilemem. Tuzla piyade Telegram /WhatsApp grubu falan varsa belki orada üst devreler vardır. Onlara bir sorun istiyorsanız (içlik alacağım hangi kantinden alayım diye sorarsınız)
Hocam meslekçi olduğunuzu nerden biliyorsunuz bana da aynı yer çıktı
-
Ankara Polatlı topçu ve füze okulunda meslekçi yedek subay olarak eğitim alacağım. Bölümüm inşaat mühendisliği. Bu eğitim sonunda yazılı sınav olduğu söyleniyor. Yazılı sınavda çıkacak konular hakkında bilgisi olan var mı?
Merhaba ben Kasım celbi için başvuru yaptım yedek subaylık istiyorum ve doğruluğunu bilmemekle birlikte 2 duyum aldım. İlk olarak Babam terörle mücadele kanunundan malulen emekli ve duyduğum kadarıyla yedek subay seçiminde şehit ve gazi yakınlarına sistemde öncelik tanındığı bilgisine ulaştım. İkincisi ise dağılımın bölümlere göre farklı kontenjanlarda olduğu yönünde bi duyum. Radyo, tv, sinema mezunuyum ve tahminimce bizim sektöre giriş yapacak olanlar zaman kaybetmekten kaçınacaktır dolayısıyla bölümümden çok az başvuru olacağı düşüncesindeyim fakat dediğim gibi bu bilgilerin doğruluğundan emin değilim. Konu hakkında deneyimli olup bilgilendirecek olan varsa çok sevinirim.
-
396. Dönem konusunda istatistik vermiştim. Hava kuvvetleri meslek kurası olarak sadece 374. Dönem 1 kişi radyo, TV, sinema mezunu almış. Diğer kuvvetler de çok farklı değildir. Herhalde senede 20 mezun falan alınıyordur. Şansınızı denersiniz artık.
Evet o yazınızı görmüştüm fakat gazilik durumu konusunda hala soru işareti var kafamda. Hali hazırda başvurumu çoktan yaptım sonuç beklemek kaldı geriye. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
-
hocam selamlar. 70 günlük eğitim bittikten sonra sınav oldunuz mu? olduysanız sınav nasıl oldu, neler yaptınız? birde bu sınavdan sonra yedek subaylıktan erliğe düşürülme olayı var mı?
-
İyi akşamlar hocam asteğmen olarak gidip teğmen olarak devam edebiliyormuyuz yoksa direkt sivile mi geçiriyorlar?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İç alım varsa şansınızı denersiniz. 2019da hava kuvvetleri iç alıma çıkmamıştı. O dönem sadece kara kuvvetleri, karacı yedek subaylardan seçim yapmıştı.
Yine karacılar alıma çıkmış. Hava ve Deniz kuvvetleri için duyuru yok. 5 senede değişen bir durum yok anlaşılan.
Yalnız gel pazartesi başla durumu yok. Dış kaynak subay alımlarına benzer bir süreç var. Tek fark KPSS aramıyorlar, kendileri iç sınav yapıyor. Eğitim süreci, yedek subay eğitimine göre daha zorlu olacaktır.
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet sınav olduk. Sınıftan sınıfa farklılık gösterebilir ama biz spor, atış, yazılı ve sözlü sınava tabi tutulduk. Erliğe düşürme olayı var ama aldığınız puandan ziyade bölük komutanının insiyatifine bağlısınız. Birini yumruklamadığınız sürece düşeceğinizi sanmıyorum
Arkadaşlar benim belgede MUV. ÖZELLİĞİ : HD.TK.ASB. yazıyor hudut birliği için bilgisi olan var mı? Eğitim nasıldır, kesin olarak sınıra mi gideceğim? %10 Luk dilim hala geçiyor mu? Çünkü kendi seçtiğim yere gitmek isterim. Bu görev nasıldır zor mudur yapan varsa aydinlatabilir mi?
hocam mp3 konusunda bir bilgi var mıdır?
-
Genelde görüntü ve konum paylaşmak en çok dert edilen o. Basit bir Mp3 çaların çok sorun olacağını sanmıyorum. Ses kaydetme özelliği olsa da hangi subay-astsubay seninle gizli bilgi paylaşır. Ya da usb bellek gibi kullanıp casusluk yapacağım diye (hava kuvvetlerinde hvbs yüklü iç yazışmaların yapıldığı pcler var) usbden birşey takmaya kalksanız enseliyorlar. Taburda bize ilk söyledikleri şey bu oldu, pclere usbden telefon vs takmayın diye uyardılar. Belli ki birileri daha önce denemiş.
Sağolun hocam mp3 cihazı usbsiz versiyonlardan 3-4 tane tuşu küçük ekranı var muhtemelen sorun olmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X