Şimdi Ara

Yedeklemeyi yüklerken yarıda kestim ve sonrasında live restore'dan yükleyemedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlar. Ben ana işletim sistemi olarak Elementary OS kullanıyorum fakat bazı işlerim için de Windows 10 gerekiyor.
    Bilgisayarıma temiz kurulum yapmak için Windows'un yedeğini Aomei backupper kullanarak aldım, sonrasında yedeği yüklerken yarıda kesmek zorunda kaldım. Yedek sistem yedeği olduğu için diski tamamen silmek ve live usb kurulum ile restore etmek istedim fakat bunu yapamadım çünkü Aomei backupper live çalışmıyor. (Win pe sürümünde diskten geri yükleme bulunmakta linux sürümünde böyle bir şey bulunmamaktadır)
    Diskin bölümlerini de sildiğimden dolayı sistem Elementary OS'u da görememekte ve grub ekranı gelmemekte.
    Grub ekranının tekrar görünmesini nasıl sağlayabilirim veya Elementary'yi diske nasıl tekrar tanıtabilirim?

NOT: Windows'u önce yükleyip Elementary'yi sonra yükledim. Windows'un oluşturduğu recovery ve sistem için ayrılan bölümleri sildim. Sanırım yaklaşık 600 mb
    NOT2: Elementary live usb elimde bulunmakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkaan16 -- 24 Mart 2019; 16:42:28 >

• Merhaba,

Tahminimce disk bölümlerini silerken boot (efi diye de geçebilir) bölümünü de silmişsiniz. En iyisi sabit diskinizi bir kutu yardımıyla yedeklemeniz ve sonrasında sıfırdan işletim sistemi kurulumu yapmanız. Kendi görüşümce Elementary OS hala emekleme aşamasında ve Linux'un özgür ruhunu yansıtmıyor. Onun yerine Ubuntu 16.04 veya 18.04 deneyebilirsiniz sisteminize göre. Sağlıklı bir sistem açılışı için aşağıdaki linkten adımları takip edebilirsiniz.
    anotkatod.blogspot.com
    Ubuntu'yu Kurduktan Sonra Yapılması Gereken 10 Önemli Ayar
    https://anotkatod.blogspot.com/2019/03/ubuntuyu-kurduktan-sonra-yaplmas.html

• SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Eos yansıtmıyor ama Ubuntu mu yansıtıyor. Baya güldüm helal et

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.