la ben geçen bunun konusunu açtım ağzima sictilar "zararlı, çöp vs." diye şimdi en beğenilen bu olmus < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yediğiniz en iyi abur cubur? (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
elmalı biskrem kaldı mı ya?
-
Bu cikolota havalimanında dış hatlarda mevcut. -
Sadece meyve olan barlar vardı. elmalı-kirazlı, elmalı-üzümlü falan. Kurutulmuş olduğu için de raf ömrü vardı ama nereye kayboldu onlar bilmiyorum.
-
Yabancı: Chocolate Sea Shells
Yerli: Çerezza Acılı
-
-
Piko. Yıllar önce 25 kuruşa alırdık. O zaman küçüktük tabi bizim için efsaneydi. Birde 10 kuruşa tabi o zaman 100 bindi,
sarı top şeklinde cips vardı. Birde le cola. Niye büyüdük ki sanki... 50 kuruşa kese kağıdında yarım kilo çekirdek geliyordu..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu cips olmasaydı askerliği bitiremezdim
-
Soslu fıstık.
Evet
hatta facede gurubu var
Change org da imza toplaniyor tekrar üretilsin diye -
-
quote:
Orijinalden alıntı: snl_Yıllarca usanmadan bıkmadan tüketirim.
Bulgaristan gofretinin tadı sene 2000'lerde efsaneydi, sonrada bozdular.
-
2014 te vardı 2015 gibi kaldırdılar sanırım piyasadan
-
quote:
Orijinalden alıntı: DubSteqZamanında Bim'e geldiğinde almıştım. Hayatımda yediğim en güzel şey olabilir. Türkiye'de bir yerde bulmak neredeyse imkansız gibi ama.
2014-2015'de falan vardı galiba bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dark Sagaya bu efsaneyi niye artık üretmiyorlar anlamıyorum. bence de bu malın çikolatalısı türkiye'de üretilmiş gelmiş geçmiş en iyi ürün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 26 Şubat 2021; 10:56:7 > -
Ülker'in Peki keki var, hala satılıyor ancak yıllar yıllar önce, 10-15 sene önce, tarifi farklıydı ve o zaman daha lezzetliydi. Her yerde de bulunmazdı. Bugünlerde onu alacağına git Popkek falan al. Aynı şekilde 9 kat tat, Harby gibi hala satılan ama eskiden çok daha lezzetli olan abur cuburlar var. Hele Harby efsaneydi. Bugün en yakınımdaki bakkalda hem Harby hem de Cino çikolata satılıyor ama eski lezzetleri yok. Adamda meybuz bile var. Belki büyüdüğümden dolayı ancak bilemiyorum.
Yine tarifi bozulan Link var. Eskiden Ülker üretirken acayip lezzetliydi, hem de ucuzdu. Dolaptan soğuk soğuk 50 kuruşa alıyorduk yazın, portakal aroması enfesti. Ancak birkaç yıl önce Link Dydo'ya geçti, onlar ise tarifi bayağı bozmuşlar, içeceğin tadı yok, eski tadı da değil direk tatsız, sırf şeker var.
Yalnız bizim ülkede hem "shrinkflation" denilen ürünün gramajının düşmesi var, hem daha ucuz malzeme kullanılması var hem de fiyat artışı da var.Delirmememin tek sebebi yurtdışındaki abur cuburların da tadsız olması. Bazı Migroslarda sarılan Lindt beyaz çikolatalar hariç ama, 100 gr fiyatı 20 lira ancak benim gibi beyaz çikolata manyağı iseniz parmak yalatıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: snl_Yıllarca usanmadan bıkmadan tüketirim.
Mopeha'nın damakta bıraktığı çok kötü bir yağ tadı var. Çok bozdular son zamanlarda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: High_ToweRelmalı biskrem kaldı mı ya?
maalesef yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cobbler2-3 yıl önce ortaya çıktı, birkaç ay sonra kayboldu ama hiç unutamadım...
Bu ürün artık satılmıyor mu hiçbir yerde bende acısını çok sevmiştim ama kesinlikle herkese hitap edicek bir cips değil hatta yerken bu çok acı, bunun üretimini sonlandırırlar dediydim :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X