Nasıl bilgisi olan var mı güncel durumu hakkında? Ve bir de CTIS genel olarak nasıldır? Benim için tek sorun ileri teknolojiler üzerinde ve ar-ge üzerinde çalışma yapmak istiyor olmam. Ceng bu yönden daha uygun olabilir bence ama bunu da bir değerlendirmek isterim. |
Yeditepe CTIS
-
-
kanka linkedin'da takıl biraz orta halli yerlerden mezun cengciler de arge işleri ile uğraşamıyor. hatta top ceng mezunları da back-end, system, network gibi alanlara yönelmiş çok az bir kısım hardcore cs alanlarında sektördekilere sordum hem bu kadar kafa patlattığına demiyor hem de software engineer ile benzer kazanıyorlarmış.
he illa böyle bir işle uğraşmak istiyorsan top olmasa da en azından ytü vs. kazanmak lazım.
-
Anladım. Şimdi önümde iki seçenek var hocam şöyle söylim
- DGS ile orta halli sayılabilecek bir ceng/seng bölümü
- Çalışıp para biriktirip yurtdışında online information technology bölümü (ki buranın kabul süreci öyle zor bir süreç değil / istersen dm gel detaylı bilgi de verebilirim okul hakkında)
Valla biraz sıkıp dişimi yurtdışı online bachelor's degree almak en mantıklısı gibi duruyor en azından orta halli türk üniversitelerinden daha artısı olur diye düşünüyorum.
-
discord'ta konuştuk kanka ama bence mantıklı değil, çok para istiyor, türk üniversitelerinden artısı olacağını sanmam.
-
he öyle desene tanıyamadım seni üstad :D
Bana da öyle geliyor 4 sene 400k pek değmez gibi. DGS'den başka çarem yok en kötü samsun seng veya omü ceng falan yazarım artık
-
eğer iş bulabiliyorsan oralarda okumak vakit kaybı.
-
Yıllarca freelance çalıştım, güzel bir şirkette iş şansım da var şu anda ama ne bileyim önlisans/lisans ayrımı yapılıp elenmekten korkuyorum piyasada genellikle. Çünkü çoğu şirket yeteneğe bakmıyor bile direkt üniden eliyor. Gerçi oralarda da çalışılır mı zaten o da tartışılır belki. Sürekli geliştiriyorum kendimi. Tek korkum bu yoksa önlisans mezunu olarak yurt dışı ve/veya top şirket şansım yüksek olsa tövbe 4 yıllığa bakmam.
-
CTIS curriculumu meslek lisesi gibi bir sey coder veya script monkey yetistirir. Gunumuz universiteleri hala bilginin degerini yitirdigini bunun yerine hic karsilasilmamis problemleri cozme altyapisi saglamasi gerektigini farkedemediler. Bunun yolu iyi muhendislik egitiminden geciyor. Yazik etmeyin bu sekilde kendinize.
-
hiç karşılaşılmamış problemleri çözme research işine giriyor. sen top tier üniversitelerin top öğrencilerinden biri değilsen gelecekte de öyle bir şey yapma olasılığın sıfır gibi bir şey.
-
Hayir, ben top tier bir universitede degilim ustune mezun dahi degilim senior yilimdayim. Silicon Valley'deki bir sirket icin yazilimci olarak calisiyorum. Karsilastigimiz spesifik problemlerin cogunda direkt olarak cozum bulamiyoruz, verimli cozumler uretmemiz gerekiyor. Niye sadece research anladin bilemiyorum ancak cogu universiteden daha fazla research yapilan sirketler var. Onyargi veya eksik bilgiyle konusmayi dogru bulmuyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X